Digo Diego

Biografie

Emoties doordrenkt met zwart, zwart doordrenkt met emotie.
Het bewonen van ruimtes…

Door de ogen van Digo Diego krijg je een specifieke blik op de maatschappij. Zijn kunstwerken zijn niet alleen bedoeld om een halt te roepen aan kale muren en lege ruimtes, maar ook om een emotie in je wakker te maken, iets waarop je reageert als: ‘a ha, inderdaad’.

Onze maatschappij bestaat voornamelijk uit stedelijke bouwsels. Woningen in geconcentreerde gebieden met scholen en winkels, met karakteristiek in- en uitrijdend verkeer naar ‘kantoren’ en ‘bouwplaatsen’. Dit structureert een sociale organisatie en manifesteert zich op zijn beurt in een relationeel systeem waar het gezond verstand bijna verdwenen is. In de thuisregio van de kunstenaar (Madrid, Spanje) zijn plaatsen vaak verlaten of ongebruikt. Hij is op zoek gegaan naar een manier om ze weer in beeld te brengen door een werk te maken dat niet alleen het gebied weerspiegelt, maar ook een emotie oproept die mensen in hun dagelijkse gewoonten en routines doet stilstaan en tot inkeer brengt.
Dit herdefinieert het gebied en op zijn beurt ook het sociale aspect, wat het belangrijkst is voor de mensen om terug te keren naar dat gebied. Diego draait het doel van de openbare ruimte om met urban art, zodat er een vorm van collectief leren ontstaat.

Dit kader geeft context aan zijn kunstwerk. De artistieke interventie wordt de centrale as, die nu eens fungeert als middel voor de sociale opvoeding van de burgers, dan weer als een persoonlijke ontwikkeling. Op de een of andere manier zijn ze verbonden met de burgers, de kunstenaar, de collectieve geest, de omgeving, het gebied en de stad. Zijn werk is een proces van communiceren met de mensen om te zeggen wat ‘vast’ staat (gebouwen) en bouwt daarop zijn kritiek door de relatie van het zijn met zichzelf, tussen onszelf en de omgeving aan de kaak te stellen of positief te interveniëren.

Lang verhaal kort: een vaak verschijnend personage genaamd Black (Nero), veel kleurrijke geometrische componenten, en een verhaal achter elke muurschildering of kunstwerk, gelinkt aan de omgeving. Een easy-going benadering en stijl met een diepere betekenis.

Portfolio

Madrid, Spain

Geïnteresseerd in een muurschildering door Digo Diego?

Hebben deze krachtige muurschilderingen je in hun ban? Deze kunstenaar zal alles opfleuren wat je naar hem gooit. Ben je klaar om een kleurrijke toekomst te creëren? Die ligt nu in jouw handen. De wereld is ons canvas, dus laten we samen een betoverende muurschildering maken. Het enige wat je hoeft te doen is contact met ons opnemen.

Bring your story to Life

Til jouw muur of ruimte op naar een hoger niveau en laat je leiden door onze kennis. Met ons bewezen proces wordt elk idee realiteit. 

Contacteer ons

Treepack BV
Leuven, Belgium
Telefoon: +32 484 71 95 34
E-mail: hello@treepack.net

Get inspired

Schrijf je in op onze nieuwsbrief