Ontdek Treepack
in de media

Editie Pajot

Beersel is monumentaal kunstwerk rijker

Het is al lang een vaststaand feit: de regio Zenne en Zoniën en het Pajottenland draag al lang het fietsen met veel enthousiasme in haar hart. En dit is niet onopgemerkt gebleven!

Internet Gazet

Verbindende fietsroute met artistieke stroomkasten

In de aanloop naar het EK wielrennen op de weg, komt er een nieuw fietsroute in Heusfen-Zolder: Heusden-Zolder Bolt. Het wordt een fietslus van 36 km die de groene gebieden van Heusden-Zolder doorkruist en de belangrijkste bezienswaardigheden verbindt.

RobTV

Sven Nys prijkt op grote muurschildering in Holsbeekse Hellegattunnel

In Holsbeek prijkt Sven Nys voortaan op de muren van de Hellegattunnel. Hij vormt het middelpunt van een grote muurschildering die in het teken van het veldrijden staat. De ode aan Sven Nys is onderdeel van het project ‘Jong Koersgeweld’ van de provincie Vlaams-Brabant.

Leuven Actueel

Muurschildering in Meerbeek is klaar

De voorbije maand werden er 2 grote gevels in Kortenberg opgefleurd met muurschilderingen. Zo wordt de gemeente een trekpleister voor kunstliefhebbers.

Gazet van Hoegaarden

MUURSCHILDERINGEN AAN GOOSSENVEST EN REIZIGERSSTRAAT

TIENEN – De stad Tienen vrolijkt het stadscentrum op met twee nieuwe muurschilderingen. Twee grijze, grauwe elektriciteitscabines krijgen een kleurrijke make-over door professionele graffitiartiesten. De muurschildering aan de Goossensvest is al aangebracht, die in de Reizigersstraat volgt snel.

Nieuwsblad

1 km plakband voor kunstwerk van 48 meter onder twee bruggen in Eisden

MAASMECHELEN – Twee Mexicaanse kunstenaars hebben de voorbije dagen een graffitikunstwerk van 48 meter lang aangebracht onder twee bruggen van de Ontsluitingsweg in Eisden. Het project kostte 44.000 euro. “We hebben bijna een kilometer aan plakband gebruikt om alles zorgvuldig af te werken”, vertellen de kunstenaars.

Nieuwsblad

Eerste gevel van streetartproject helemaal opgefleurd

EVERBERG – Wie binnenkort nog eens door de Kruisstraat rijdt, kan er bijna niet naast kijken. Daar word je vanaf heden begroet door een kleurrijk kunstwerk van het streetartcollectief Treepack. De actie past in het streetartproject van de gemeente Kortenberg.

Nieuwsblad

Immense muurschildering fleurt basisschool Lab’Oh op

WILSELE – De muren van GO! basisschool Lab’Oh in Wilsele zijn opgefleurd met een immense muurschildering. Het Leuvens kunstenaarscollectief Treepack en de Belgische kunstenaar Jamz Jameson brengen een magische wereld van kind, natuur en dier tot leven.

Nieuwsblad

Kasten van elektriciteitscabine ondergaan metamorfose

BERTEM – De kasten die bij de elektriciteitscabine langs de Nijvelsebaan in Bertem horen, springen plots veel meer in het oog: kunstenaarscollectief Treepack maakte er samen met kunstenaar Artoon dan ook een bijzonder kunstwerk van.

Blankenberge

INSIDE THE SHELL

Streetartkunstenaar Pantonio begon op maandag 25 september 2023 aan een streetartproject op de centrale zuil in de A. Ruzettelaan. Hij had 4 dagen nodig om het project volledig af te werken. Het is de eerste keer dat Pantonio een muurschildering maakt in België. Een primeur dus.

Werken Aan De Ring

1,5 km lang kunstwerk siert geluidsschermen F204

p maandag 21 augustus 2023 startten we met de aanleg van de F204, een belangrijke ontbrekende schakel in het fietsnetwerk aan de oostzijde van de Ring rond Brussel. Tussen de Joseph Kumpsstraat (Hoeilaart) en Jezus-Eik (Overijse) wordt de eerste fase van een nieuwe vlotte fietssnelweg richting Brussel aangelegd. Aan Nieuwland en de E411 in Overijse zijn de werken volop aan de gang. Fietssnelweg F204 zal uiteindelijk vanaf de Rameistraat (Overijse) tot aan het ADEPS-sportcomplex in Oudergem lopen. De geluidsschermen die de fietsers en het drukke autoverkeer scheiden zijn er omgetoverd tot een verrassend schouwspel.

VRT

Geluidsschermen langs E411 in Hoeilaart en Overijse worden muurschildering van 1.500 meter

Langs de E411, op de grens van Hoeilaart en Overijse, wordt de nieuwe fietssnelweg F204 aangelegd. De geluidsschermen die de fietsers en de auto’s van elkaar scheiden, worden omgetoverd tot een muurschildering. In totaal gaat het over 1.500 meter. In de tekening zijn lokale vogels verwerkt, zoals de kleine karekiet, de bosuil, de kauw en de ijsvogel.

Nieuwsblad

Geluidsschermen langs snelweg veranderen in kunstwerk: “Harmonie tussen werken en omgeving”

HOEILAART/OVERIJSE – De Werkvennootschap bouwt langs de E411, op de grens van Hoeilaart en Overijse, momenteel de nieuwe fietssnelweg F204 richting Brussel. De geluidsschermen die de fietsers en het drukke autoverkeer scheiden, zijn echter allesbehalve grijs en eentonig: het Leuvense kunstenaarscollectief Treepack bracht er een knappe muurschildering aan.

Ring TV

Muurschildering van 1500m lang op geluidsschermen in Hoeilaart en Overijse

Langs de E411, op de grens van Hoeilaart en Overijse, legt De Werkvennootschap de nieuwe fietssnelweg F204 richting Brussel aan. De geluidsschermen die de fietsers en het drukke autoverkeer scheiden zijn er omgetoverd tot een verrassend schouwspel. Op 500 meter schermen bracht het Leuvense kunstenaarscollectief Treepack een prachtige muurschildering aan.

Nieuwsblad

Geluidsschermen langs snelweg veranderen in kunstwerk: “Harmonie tussen werken en omgeving”

HOEILAART/OVERIJSE – De Werkvennootschap bouwt langs de E411, op de grens van Hoeilaart en Overijse, momenteel de nieuwe fietssnelweg F204 richting Brussel. De geluidsschermen die de fietsers en het drukke autoverkeer scheiden, zijn echter allesbehalve grijs en eentonig: het Leuvense kunstenaarscollectief Treepack bracht er een knappe muurschildering aan.

HLN

Go! Basisschool Bijenkorf Herent onthult nieuwe muurschildering

In een creatieve samenwerking met Treepack ontstond in basisschool Bijenkorf in Herent het idee om het nieuwe schooljaar aan te vatten met een kleurrijke verrassing: een betoverende muurschildering met een vrolijk voertuig en charmant gezelschap dat alle kinderen met open armen zal ontvangen.

Leuven Actueel

Go! Basisschool Bijenkorf Herent onthult nieuwe muurschildering

Een golf van opwinding overspoelt GO! basisschool De Bijenkorf in Herent, ze zijn namelijk verheugd om hun prachtig opgeknapte buitengevel te onthullen, getransformeerd door getalenteerde kunstenaars van Treepack. In een creatieve samenwerking ontstond het idee om het nieuwe schooljaar aan te vatten met een kleurrijke verrassing: een betoverende muurschildering met een vrolijk voertuig en charmant gezelschap dat alle kinderen met open armen zal ontvangen.

Limburg Nieuws

Bocholt: Opening muurschildering brouwerij Martens (9 september 2023)

Tegen de voorgevel van Brouwerij Martens is een gigantische muurschildering aangebracht. “De grootste van Limburg.” De muurschildering is een kunstwerk naar aanleiding van de 265ste verjaardag van de brouwerij. Het kunstwerk in de Dorpsstraat toont de rijke geschiedenis en de toekomst van brouwerij Martens.

Nieuwsblad

Nieuwe muurschildering verbindt oude en nieuwe gedeelte Klein Rijsel

LEUVEN – Er is weer een nieuwe grote muurschildering opgedoken in Leuven. Deze keer in de wijk Klein Rijsel, tussen het provinciehuis, de spoorweg, de Tiensevest en de Tiensesteenweg. De schildering kwam er op vraag van de buurt, en werd geïnspireerd op het thema ‘diversiteit’.

Nieuwsblad

Immense muurschildering visualiseert 265 jaar brouwerijgeschiedenis

BOCHOLT – In de Dorpsstraat wordt opmerkelijk langzamer gereden. Dat heeft alles te maken met de creatie van de grootste muurschildering in Limburg. Die verschijnt stukje bij beetje op de buitenmuur van brouwerij Martens. Ze visualiseert de geschiedenis en nostalgie, de toekomst en de passie voor het brouwersambacht.

Nieuwsblad

Eremuur met wielerhelden is klaar

Herentals heeft zijn nieuwe muur met wielerhelden, nadat de stad de vorige op het kruispunt van Vest en Rode-Kruisstraat vanwege vochtinsijpeling had moeten verwijderen.

GVA

Eremuur met wielerhelden is klaar

Herentals heeft zijn nieuwe muur met wielerhelden, nadat de stad de vorige op het kruispunt van Vest en Rode-Kruisstraat vanwege vochtinsijpeling had moeten verwijderen.

Lavenir

Deux nouvelles fresques habillent les murs de Namur

Deux fresques monumentales ornent depuis peu des murs de la capitale wallonne. La première est une baleine située sous le viaduc de Beez, en bordure de la N90 entre Jambes et Lives-sur-Meuse. L’autre est dédiée à l’actrice d’origine namuroise, Cécile de France, au coin des rues du Lombard et Jean-Baptiste Brabant. Coup de projecteur sur ces œuvres d’art urbain.

Nieuwsblad

Tour Elentrik zoekt artistiek talent voor Wilrijkse nutskasten

WILRIJK – Een twintigtal nutskasten in Wilrijk krijgen dit najaar een nieuw kleurrijk streetart-jasje. Voor de ontwerpen zijn het district en Tour Elentrik op zoek naar lokaal artistiek talent. Eerder kregen wijken Koornbloem en Elsdonk al extra kleur. Nu is het de beurt aan de Neerlandwijk.

Antwerps Persbureau

Zoeken naar kunstwerkjes in Tabula Rasa, kies ontwerp muurschildering

HERENTALS – Kunstatelier Tabula Rasa leidt je langs een zomers-spoor van verbeelding. Een ontdekkingstocht in Herentals naar kunstwerkjes in historische voetschrapers. De goede observeerder ontdekt hierin verrassende, kunstzinnige objecten gemaakt door de leden van Tabula Rasa en zoekt een antwoord op raadsels, rebussen en puzzels. Vul je antwoorden en persoonlijke gegevens in op het deelnameformulier en deponeer het in de daarvoor bestemde brievenbus aan de ingang van Kunstatelier Tabula Rasa, Schoolstraat 44/2, Herentals. De laatste dag voor de indiening van je formulier is zondag 27 augustus, om 20 uur.

Nieuwsblad

Nieuwe streetart fleurt tunnel tussen twee gemeenten op

OVERIJSE/HOEILAART – In de Tunnel van Paardewater tussen Overijse en Hoeilaart is een vleermuis binnengevlogen, en is ook een bever opgedoken. Geen echte, maar nieuwe streetart op de wanden van de tunnel.

VRT

Hoeilaart schildert elektriciteitskasten in thema “fauna en flora”, maar enkele inwoners kiezen liever eerbetoon aan Marc Sleen

Professionele kunstenaars en getalenteerde inwoners hebben 20 elektriciteitskasten in Hoeilaart beschilderd. De gemeente doet mee met Tour Elentrik, een project waarbij kleur wordt gegeven aan grijze elektriciteitskasten. “Lokale fauna en flora” werd gekozen als thema van het project, maar toch kozen drie creatievelingen voor een eerbetoon aan overleden stripauteur en ereburger van Hoeilaart Marc Sleen.

HLN

Streetartwandeling ‘Kind met Inktvlekken’ zet industrieel verleden van Turnhout in de verf: “We geven wat was een stem in het nu”

Wie dezer dagen door de Turnhoutse straten wandelt, heeft ze wellicht al gezien: tien enorme muurschilderingen die kleur geven aan de stad. En samen vertellen ze ook het verhaal van de elfjarige Senne, een kind met inktvlekken, werkzaam in de Turnhoutse fabrieken van de 19de eeuw. Met de stad als canvas ontdek je zo een ontroerend verhaal vol moedige kinderen, strenge ‘patrons’ en meeslepende muziek.

rtv

“Street art”- wandeling door drukkerij-verleden

“Street art”- wandeling door drukkerij-verleden
Het Turnhoutse Speelkaartenmuseum organiseert deze zomer samen met het Taxandriamuseum en het Begijnhofmuseum een gegidste wandeling doorheen de stad. Op tien verschillende plekken zijn de gebouwen gedecoreerd met Streetart die het verhaal van Turnhout vertelt in de late 19e eeuw.

HLN

Musea Turnhout lanceert kunstproject met tien muurschilderingen

Op tien plaatsen in Turnhout zijn gigantische muurschilderingen aangebracht. Het gaat om een kunstproject van de Turnhoutse musea. De muurschilderingen vertellen het verhaal van een elfjarige fabrieksjongen in de 19de eeuw. Vanaf 7 juli kan je het verhaal beleven tijdens een rondleiding of via een audiogids.

VRT

Muurschildering in Leopoldsburg zet geschiedenis van de bevrijding van WO II centraal

Aan het cultureel centrum in Leopoldsburg is een muurschildering ingehuldigd, gemaakt door kunstenaarscollectief Treepack. Het kunstwerk zet de geschiedenis van de bevrijding van de Tweede Wereldoorlog en de streek centraal, maar verwijst ook naar het museum Liberation Garden. “Het DNA van Leopoldsburg komt aan bod in de muurschildering”, zegt schepen van Cultuur Marleen Kauffmann.

VRT

Graffiti gespot op muren in Turnhout: “Maakt deel uit van nieuw kunstproject”

In Turnhout merken inwoners de laatste dagen prachtige graffiti tekeningen op in de straten, in onder andere de Driezenstraat en de Wouwerstraat. Het gaat niet om lukrake tekeningen, maar het zijn echte kunstwerken. “Het is een interactieve wandeling die deel uitmaakt van een nieuw kunstproject”, klinkt het.

Street Art Avenue

Roberto Ciredz /// « Flood » – Hasselt, Belgique

En peintre paysagiste contemporain Roberto Ciredz voit dans la ville une immense toile sur laquelle il transpose sa vision abstraite de scènes finalement impressionnantes de… réalisme.

Nieuwsblad

Nieuwe muurschildering fleurt woonzorgcentrum op

KESSEL-LO – Een nieuw kunstwerk ‘Het dansend paar’ brengt een lach op het gezicht van de bewoners van het woonzorgcentrum Ter Vlierbeke. In opdracht van Zorg Leuven fleurde street art organisatie Treepack de locatie op.

Internet Gazet

‘Tour Surprise’ street art in Kerkhoven

Sinds vorig jaar organiseert Stad Lommel elk jaar een street art project, kaderend in een geïntegreerd street art beleid dat de stad over verschillende jaren uitrolt en waarbij elk jaar één van de gehuchten aan bod komt.

VRT

Wandelroute Tour Surprise met street art opent in Lommel

In Kerkhoven (Lommel) is de 2,5 kilometer lange wandelroute Tour Surprise geopend. Je kan er op 9 verschillende plaatsen kleurrijke street art zien, gemaakt door Treepack. Elk jaar organiseert de stad een street art project waarbij elk dorp aan bod komt. Tour Suprise is het tweede street art project.

GVA

Blikvanger in De Schorre: graffitischildering kleurt oude steenbakkerijmuur

Boom – De Schorre in Boom heeft er alweer een blikvanger bij. Kunstenaars hebben de oude steenbakkerijmuur ‘De Ruïne’ onder handen genomen, het resultaat daarvan werd vanmorgen getoond. Het gaat om een grote graffitischildering met de naam ‘Formica’. Bedoeling is om de voorbijgangers wat geschiedenis mee te geven over het verleden van het domein. Want wat nu een groendomein is, was ooit een oude kleiput vol steenbakkerijen.

HLN

Tour Surprise gidst je langs negen kleurrijke kunstwerken in Lommel

Elk jaar wordt in Lommel een street art project georganiseerd in één van de gehuchten van de stad. Dit jaar is Kerkhoven aan de beurt. Liefst negen locaties werden in een kunstzinnig en ludiek jasje gestoken door kleurrijke street art. Binnenkort worden Lommelaars dan ook warm uitgenodigd om op wandel te gaan.

HLN

In de file staan is voortaan wat aangenamer door eerste mural in straatbeeld

TIENEN Je hebt het misschien al gemerkt, maar de betonnen muur aan de Bergévest krijgt een kleurtje; of kleurtjes…. Stilstaan in je auto aan en kruispunt (of in de file staan), dat is nu juist een plezier door het zicht op een prachtige muurschildering. Met passie voor street art wist Treepack dit project in Tienen tot realisatie te brengen. De eerste mural in onze stad is nog niet helemaal klaar, maar je kan toch al een plantenstreng verweven met water herkennen, samen met enkele andere dieren.

VRT

Vrolijke streetart kleurt de straten van Ninove

In Ninove kunnen inwoners kunstwerken ontdekken langs een nieuw streetart parcours doorheen het stadscentrum. Sinds september verschenen kunstwerken van het kunstencollectief Treepack druppelsgewijs in de stad, en nu is ook het elfde en laatste werk “Vrouw met de kruik” af. Het kunstencollectief heeft als missie kunst toegankelijk te maken voor het brede publiek door de publieke ruimte te verfraaien.

HLN

Fietstunnel onder Noordweg opgefleurd met muurschilderingen

PEER – De fietstunnel onder de Noordweg in Peer is opgefleurd met een kleurrijke en levendige muurschildering. De Leuvense street art organisatie Treepack toverde de grijze tunnel om tot een bont drieledig kunstwerk met als thema’s water, grasland en weide. Eerder werd het fiets- en voetpad in de tunnel al hernieuwd.

HLN

‘De vrouw met de kruik’ maakt streetartproject in Ninoofse straten compleet

NINOVE Het streetartproject ‘Tour Surprise’ is compleet met de realisatie van de grote ‘mural’ ‘De vrouw met de kruik’ op de hoek van de Aalstersesteenweg en kruispunt Den Doorn. Het volledige parcours kan vanaf nu worden ontdekt. “Het daagt wandelaars uit om straten en pleinen met nieuwe ogen te ontdekken.”

HLN

Treepack fleurt gevel sporthal Averbode op

AVERBODE De laatste street art van het jaar is een feit in Scherpenheuvel-Zichem. Je kan dit prachtig werk van Treepack bewonderen op de gevel van de sporthal in Averbode.

Nieuwsblad

Hij tekende al voor Louis Vuitton, nu ontwerpt wereldbekende illustrator gigantisch kunstwerk: “Geïnspireerd door dertig jaar carnaval”

HEIST – Heist heeft een nieuw kleurrijk pareltje: in de Pannestraat blinkt een muurschildering van liefst 120 vierkante meter groot van de hand van Brecht Evens, een gelauwerde illustrator die over de hele wereld bekend is. Hij liet zich inspireren door 250 foto’s uit de geschiedenis van Heist Carnaval. “We hebben er een monumentaal kunstwerk bij”, aldus burgemeester Piet De Groote.

HBVL

Kunstwerk verbindt jong en oud op UCLL

Hasselt – UCLL Hasselt pakt uit met een street-artwerk om studenten, voorbijgangers en docenten met elkaar te verbinden. Met de visie ‘Iedereen is welkom op onze campus’ deed de hogeschool beroep op het Leuvense kunstenaarscollectief Treepack.

Leuven Actueel

Eerste grote streetart in Lubbeek

Het werk is gemaakt op vraag van de gemeente Lubbeek en is van de hand van kunstenaar Darko, naar een ontwerp van Treepack.

Nieuwsblad

Grote street art kunstwerken brengen toekomst van Leeuwse jeugd in beeld

SINT-PIETERS-LEEUW – Tijdens de zomervakantie verschenen op een muur op de hoek van de Karel Gilsonstrata en de Kerkstraat in Ruisbroek en op de gevel van de Sint-Stevensschool in het Negenemanneke twee monumentale street art kunstwerken. Beide kunstwerken werden dinsdagnamiddag samen met buren en schoolkinderen geopend.

Persinfo

Treepack maakte muurschilderingen

Sint-Pieters-Leeuw ging in zee met kunstenaarscollectief Treepack om twee monumentale muurschilderingen te realiseren. Zij schakelden op hun beurt kunstenaars Simon Mannaerts en Toon Van Ishoven in, om een kunstwerk te creëren in Ruisbroek en Negenmanneke. De voorbije weken werd Sint-Pieters-Leeuw opgefleurd met kunst in de publieke ruimte om U tegen te zeggen. Centraal hierbij staat de focus op de toekomst van jongeren en de rol die zij spelen in de groeiende samenleving van de Vlaamse randgemeenten.

HLN

Nieuw artwork verrijst aan Duitsveldbaan

ROTSELAAR – De kunstenaars van Treepack zijn nog volop in de weer met de artwork aan de Duitsveldbaan in Wezemaal. De contouren van een prachtig zeelandschap zijn al herkenbaar.

Leuven Actueel

Grijze wolf duikt op in het straatbeeld

Streetartiest TUZQ plaatste in Rotselaar een nieuw werk: een grijze wolf.
De bekende beschilderde elektriciteitskasten vinden nu ook hun weg naar Rotselaar. Lars Van Cauwenbergh (TUZQ) heeft in de Regastraat in Rotselaar de afbeelding van een grijze wolf geplaatst op een elektriciteitscabine. Ook Painting bear, Bearhole, Simon Mannaerts, Treepack en Jan Poncelet gingen er aan de slag.

VRT

Tour Elentrik nieuw straatkunstproject in Rotselaar

In Rotselaar is een nieuw kunstproject opgestart. Dat heet Tour Elentrik en is al het derde soortgelijk project in de gemeente. Deze keer worden elektriciteitskasten kleurrijk beschilderd. De kasten lopen doorheen de verschillende woonkernen en zorgen voor verbinding.

Nieuwsblad

Brugs kunstenaar Wietse Hindryckx tovert elektriciteitscabine om tot heus kunstwerk: “Iets intiemer in vergelijking met gigantische muren”

JABBEKE – Op het kruispunt van de Gistelsteenweg en de Kerkeweg staat een opvallend kunstwerk… in de vorm van een elektriciteitscabine. Lokaal kunstenaar Wietse Hindryckx schilderde het kunstwerk op de cabine van Fluvius in samenwerking met Treepack en met de focus op de middeleeuwse geschiedenis van deelgemeente Snellegem.

Nieuwsblad

Speelse muurschildering geeft Negenmanneke kleur

SINT-PIETERS-LEEUW – Kunstenaar Toon Van Ishoven, in het street art-milieu beter gekend als Artoon, is op de muren van de Sint-Stevensschool in het Leeuwse wijk Negenmanneke volop bezig aan een grote muurschildering. Het moet kleur brengen in de vrij verstedelijkte buurt met de toekomst als centraal thema.

De Polder

Nieuw kunstwerk activeert bewoners om in beweging te blijven

KALMTHOUT – Afgelopen weken werd er hard gewerkt om de fietserstunnel van Kalmthout te voorzien van een nieuw kleurrijk jasje. In samenwerking met streetart organisatie Treepack en gemeente Kalmthout werd de fietserstunnel ter hoogte van de Turfvaartlaan opgefrist met een prachtig kunstwerk. “Voor altijd in beweging” was de insteek van kunstenaar Simon Mannaerts die de tunnel onder handen nam.

VRT

Zijgevel van jeugdhuis in Hoeselt is voortaan een kunstwerk

Op de zijgevel van het jeugdhuis ’t Fabriek in Hoeselt prijkt voortaan een grote muurschildering. Het gaat om een ontwerp van het kunstenaarscollectief Treepack. Het werd gisterenavond officieel voorgesteld bij de opening van een pop-upbar voor jongeren.

Wielsbeke.be

Oud-renner en cafébaas Boudewijn Devos vereeuwigd in muurschildering

Ter hoogte van Heirweg 108 te Sint-Baafs-Vijve (het kruispunt van de Heirweg met de Abeelestraat) is een muurschildering aangebracht ter ere van oud-wielrenner en cafébaas Boudewijn Devos. Het kunstwerk – ontworpen en uitgevoerd door Treepack BV – werd aangebracht aan de gevel van het huis van zijn zoon Patrick.

Nieuwsblad

“We vroegen een gedenkbordje en kregen dit”: Oud-renner, cafébaas en volksheld Boudewijn Devos vereeuwigd op ‘zijn hoek’

SINT-BAAFS-VIJVE – Het kruispunt van de Heirweg met de Abeelestraat ziet er sinds afgelopen week een stuk vrolijker uit. Op een gevel werd een metershoog portret geschilderd van Boudewijn Devos. Hij staat er als jonge wielrenner hand in hand met zijn oudere zelf, als cafébaas met de eeuwige glimlach. “We worden overladen met positieve reacties”, zegt zijn zoon Patrick.

TVL

Warme bakker Cupers zet ambacht in de kijker met muurschildering

Bakkerij Cupers te Sint-Lambrechts-Herk pakt sinds kort uit met een monumentale muurschildering die letterlijk en figuurlijk hun ambacht in de verf zet. Sinds 1976 voorzien zij vers brood en patisserie volgens de authentieke recepten van hun grootouders. De broers en bakkers, Christophe en Jim, zetten de traditie van hun vader Paul verder en stapten samen in zee met kunstcollectief Treepack om de bakkerij te voorzien van een prachtige muurschildering.

Nieuwsblad

Imker oogst honing onder Afrikaanse zon van Bohicon

Sint-Antonius is een tweede streetartkunstwerk rijker. Op een nutskast aan de rotonde van de Achterstraat en de Zoerselsteenweg schiep kunstenaar Joris Lacroix van streetart-collectief Treepack in opdracht van de gemeente Zoersel een imker in Afrikaanse Benin-sfeer.

GVA

Imker oogst honing onder Afrikaanse zon van Bohicon

Sint-Antonius is een tweede streetartkunstwerk rijker. Op een nutskast aan de rotonde van de Achterstraat en de Zoerselsteenweg schiep kunstenaar Joris Lacroix van streetart-collectief Treepack in opdracht van de gemeente Zoersel een imker in Afrikaanse Benin-sfeer.

HLN

Tien elektriciteitskastjes zijn kleurrijke eye-catchers op ‘Tour Elentrik’

Met het street art-project Tour Elentrik, een samenwerking tussen de gemeente Oosterzele en kunstenaarscollectief Treepack, werden tien saaie, grijze elektriciteitskastjes omgetoverd tot kleurrijke pareltjes. De kastjes vertellen elk een uniek verhaal rond het thema ‘vrijheid’. Vandaag werd de openluchttentoonstelling Tour Elentrik officieel ingewandeld in Gijzenzele.

HLN

Gevel cultuurzaal Kubox wordt kunstwerk

De grijze zijgevel van de Kubox in Kuurne krijgt deze week een make-over. De artiesten van kunstenaarscollectief Treepack zijn gestart met het kunstwerk van kunstenaar Sam Billen op de gevel te zetten. Op 5 mei, wanneer het 15-jarig bestaan van de cultuurzaal wordt gevierd met een optreden van Bart Peeters, moet het klaar zijn.

rtv

Street Art fleurt muren in Herentals op

Op 5 plaatsen in Herentals en deelgemeenten Noorderwijk en Morkhoven, zullen er de komende weken grote muurschilderingen verschijnen. Door street art een prominente plaats te geven, wil de stad kunst dichter bij de inwoners brengen.

Nieuwsblad

Straatkunst krijgt vorm in straatbeeld

HERENTALS – Liefst 544 Herentalsenaren maakten hun keuze uit de verschillende ontwerpen die de kunstenaars van organisatie Treepack op vraag van de stad Herentals opmaakten. Vijf locaties krijgen de volgende weken meer kleur.

HLN

Folder moet wandelaars langs opgesmukte elektriciteitskasten sturen

OVERIJSE In Overijse werden de voorbije maanden tal van elektriciteitskasten omgetoverd tot kunstwerken en om die in de kijker te zetten, heeft de gemeente ze opgelijst in een folder. Op die manier kunnen wandelaars langs de verschillende kunstwerken lopen.

HLN

Ontwerpen Herentalse muurschilderingen bekend

HERENTALS In 2022 zet stad Herentals sterk in op street art onder het motto ‘street art is het democratiseren van kunst’. Op vijf locaties, verspreid over het centrum, Noorderwijk en Morkhoven, zullen professionele binnen- en buitenlandse artiesten een grote muurschildering maken.

Nieuwsblad

Nieuwe muurschildering fleurt toegang provinciaal domein op

KESSEL-LO – Het buurtcomité van de Leopold Ruelensstraat in Kessel-Lo heeft lokale en professionele street-artkunstenaars ingeschakeld om hun straat op te fleuren. Het resultaat is een prachtige toegang tot het Provinciaal Domein.

HLN

Eenden zwermen uit in Leopold Ruelensstraat

LEUVEN/KESSEL-LO Net zoals het ontdekken van de wereld bij jezelf begint, begint het Provinciedomein in de omliggende straten van Kessel-Lo. Het straatcomité van de Leopold Ruelensstraat nam zijn status als toegangspoort voor de groene long ernstig en zette de schouders onder de opfleuring van de wijk. Kers op de taart van het traject is de nieuwe muurschildering van het Leuvense kunstcollectief Treepack.

Nieuwsblad

Tour Elentrik brengt kleur op Lintse elektriciteitskasten

LINT – De locaties en de planning liggen vast want Tour Elentrik komt ook naar Lint. Tijdens dit creatieve project mogen lokale en professionele artiesten de grijze elektriciteitskasten in de straten kleur geven in een bepaald thema.

RobTV

PRACHTIG: Nieuwe muurtekening aan Abdij van Park in Leuven

De stad Leuven is opnieuw een prachtige muurschildering rijker. Aan Abdij van Park kan je voortaan dit kunstwerk bewonderen in de tunnel richting de wijk ‘Spaanse Kroon’ in Heverlee. Het is een creatie van collectief Treepack.

HBVL

Basketplein Grimbyerbroeck kleurrijk opgefrist

In de Grimbyerbroeck werd het basketpleintje zopas opgefrist. Het past prachtig bij de warme herfstkleuren in de omgeving. Het lokaal bestuur werkte voor de realisatie (opnieuw) samen met de mensen van Treepack, een collectief gespecialiseerd in street art-projecten.

Persinfo

Streetart langs kanaal zet Halle op wereldkaart van graffitikunst

De muurschildering kadert binnen het Zinderende Zenne-project van de stad Halle. Met een verassende en creatieve aankleding van het openbaar domein willen we onze inwoners en bezoekers kennis laten maken met de publieke ruimte langs de Zenne.

Nieuwsblad

Street art op gevel stadhuis en inwoner mag kiezen welk kunstwerk

De stad Aarschot wil, nu de vernieuwde Grote Markt afgewerkt is met een groene muur, extra zitbanken en speelse fonteinen, street art brengen in de publieke ruimten. Enkele kunstenaars zullen het stadscentrum opfleuren met grote muurschilderingen.

GVA

Reusachtige muurschildering in Antwerpse haven

De gevel van Euroports in de Vosseschijnstraat in het Antwerpse havengebied wordt in de verf gezet. Graffitiartiesten Nean, Amin en Roubens zetten een indrukwekkende muurschildering neer van 680 vierkante meter.

Nieuwsblad

Fietspad langs Galgenweel krijgt graffitimuur

Het fietspad langs het Galgenweel op Linkeroever wordt deze week letterlijk en figuurlijk gekleurd. Op vraag van Lantis, dat bouwheer is van de Oosterweelverbinding, worden er langsheen het fietspad graffiti aangebracht.

RobTV

Graffitikunstwerk siert zijmuur zaal Concordia

Scherpenheuvel-Zichem heeft er een pronkstuk bij. Want street art kunstenaar Lars Van Cauwenbergh uit Testelt, heeft aan ontmoetingscentrum Concorida een gigantische muurschildering gemaakt.

VRT

Tour Elentrik stopt Asse in kleurrijk en kunstzinnig jasje

In Asse zorgt Tour Elentrik voor kleurrijke en kunstzinnige nutsvoorzieningskasten in het centrum. Lokale kunstenaars zullen ook het binnenplein van jeugdcentrum ’t Jass deze zomer opfleuren en een street art-wandelroute creëren.

RobTV

Schitterende nieuwe muurschildering in hartje Leuven

We gaan eruit met mooie beelden uit Leuven, want de studentenstad heeft er een nieuwe muurschildering bij. Je kan het werk bewonderen aan de ingang van het Tweebronnengebouw in de Rijschoolstraat, waar de bibliotheek en het stadsarchief gevestigd zijn.

Made-in

Tunity draagt muurschildering op aan werknemers

Sommigen willen de coronacrisis en de lockdown liefst zo snel mogelijk vergeten. Het Geelse marketingbureau Tunity kiest juist voor een blijvende herinnering aan deze periode.

HLN

Kunstenaarscollectief Treepack brengt de Japanse Tuin naar Quartier Bleu

Het Limburgse kunstenaarscollectief Treepack startte zaterdag met een muurschildering in een leegstaand handelspand van Quartier Bleu. Op de muur prijkt binnenkort een Japanse koivis die de Hasseltse Japanse Tuin moet integreren in het drukke stadsleven van de nieuwe shoppingwijk.

HBVL

Tour Elentrik fleurt Beringen op

Om kunst meer in het straatbeeld en dichter bij de mensen te brengen, lanceert stad Beringen het kunstproject Tour Elentrik.

Bored Panda

Together With Shozy We Created The Biggest 3D Mural In Belgium

We invited Russian top street artist and painter Shozy to the east of Belgium! It’s not the first time this legendary artist has been to Belgium. Back in 2018, he joined the Tizarte street art festival in the port of Antwerp.

HLN

Streetart kleurt ingang naar Warmste Week

De 100.000 mensen die tussen woensdag 18 en dinsdag 24 december het Warmste Week-dorp van Studio Brussel op het Nelson Mandelaplein bezoeken, moeten hun ogen de kost geven aan de ingang.

RobTV

Luchtzuiverende muurschilderijen fleuren straatbeeld op in Leuven

In de Brusselsestraat in Leuven kan je vanaf vandaag een nieuwe muurschildering bewonderen, die ook nog eens goed is voor het milieu. Het kunstwerk op de elektriciteitscabine werd gemaakt met speciale verf die onder meer CO2 absorbeert en zo de lucht zuivert.

Internet Gazet

Gevel wordt grootste 3D-tekening van België

Gisteren werd de nieuwe 3D-gevel het het Xpand in Paal officieel voorgesteld. Voor deze transformatie deed het Xpand beroep op het kunstenaarscollectief Treepack, een organisatie met Limburgse roots gespecialiseerd in street art-projecten en muurschilderingen.

Veto

(Niet) volgens de regels van de kunst

De Brusselsestraat krijgt een make-over, en niet de eerste de beste. Lokale artiesten gaan er aan de slag en combineren kunst met ecologie. Veto ging in primeur kijken.

TVL

X-Pand in Beringen presenteert grootste 3D muurschildering in het land

Vanaf nu kan je een grote 3D-muurschildering bezichtigen aan het X Pand in Paal-Beringen. Het werk is ongeveer 700 vierkante meter. Kunstenaarscollectief Treepack, een creatieve organisatie met Limburgse roots, fleurde de oude zeepfabriek op met de grootste 3D-muurschildering van ons land.

Leuven Actueel

Luchtzuiverende muurschilderingen in Brusselsestraat

Vanaf begin oktober zal de Brusselsestraat er anders uit gaan zien. De buurt wordt in verschillende fases opgefleurd met muurschilderingen, die bovendien ook nog eens CO2 en NO2 zouden absorberen.

Nieuwsblad

Afvalmonster kleurt Scheldeoever: zwerfvuil of kunst?

Op een rivierbank aan de oever van de Schelde in Antwerpen is dit weekend een nieuw kunstwerk onthuld. Het is van de hand van Feoflip, een kunstenaar afkomstig van de Canarische Eilanden en is helemaal ontworpen uit zwerfvuil.

Internet Gazet

Russische artiest Shozy zet Xpand in 3D

Het XPand in Paal is een initiatief van ondernemersduo Amanda Latinne en Bert Surinx, die eerder al hun sporen verdienden als pioniers in plastic recycling.

Leven in Leuven

de kleurrijke “kunstbakken” op het Herbert Hooverplein

De street-art trend heeft ook Leuven in zijn greep. De laatste jaren zijn er heel wat mooie streetart creaties bijgekomen in het stadscentrum. Zo werden er enkele jaren geleden al een aantal elektriciteitsbakken op o.a. het Herbert Hooverplein omgetoverd tot kleurrijke “kunstbakken”.

Stad Antwerpen

Muurschildering herdenkt V2-bom op Theaterplein

In oktober 1944 veegde een V2 de Bontemantelstraat en omliggende buurt van de kaart. De straat maakte plaats voor de Stadsschouwburg en het Theaterplein. Een muurschildering herdenkt de bominslag.

HBVL

Kunstenaar beschildert jeugdcel van politie Carma

De politie Carma heeft het kunstenaarscollectief Treepack de vrijheid gegeven om het ‘toezichtlokaal voor jongeren’ in te kleuren. Het gaat om een afgesloten kamer waar minderjarige verdachten wachten op een verder gesprek.

Leuven2030

ZUURSTOF! IN DE BRUSSELSESTRAAT

De omgeving van de Brusselsestraat dicht bij de ring wordt binnenkort een stuk aangenamer om door te wandelen of te fietsen, want daar is het project ZUURSTOF! van start gegaan.

Tour Elentrik

Tour Elentrik is een kunstproject waarbij 22 nutsvoorzieningskasten in Maasmechelen worden opgewaardeerd. Het project is een samenwerking tussen het gemeentebestuur van Maasmechelen, kunstorganisatie Treepack en inwoners van Maasmechelen.

HLN

Graffiti fleurt elektriciteitskastjes op

De gemeente Maasmechelen gaat de elektriciteitskastjes opfleuren via het kunstzinnig project Tour Elentrik. Twintig kastjes zullen opgefleurd worden met graffiti.

HLN

Beestige kunst op elektriciteitskasten

Verschillende elektriciteitskasten in de gemeente hebben de voorbije dagen een opsmukbeurt gekregen. En niet zomaar eentje. De hele kast is volledig beschilderd met bijvoorbeeld een papagaai, een detailbeeld van een uilenkop of een poes.

HookedBlog.co

Impressive 3D Street Art Murals in Antwerp for Tizarte 3D Festival

It was almost a year ago when we visited the Belgian city of Antwerp for the very first time. As with any new destination, we spent a large part of day one and two exploring the new city, checking out the must-see sights, and searching out some of the many street art pieces and murals that are to be found across Antwerp.

TVL

Genkse Limburghal in nieuw jasje

De Genkse Limburghal heeft dit weekend een make-over gekregen. Graffiti-kunstenaars hebben er de zij- en voorgevel onder handen genomen.

Radio2

Graffiti kunstwerk op Limburghal

De Limburghal in Genk krijgt een ander uitzicht: enkele Russische graffiti kunstenaars zijn op de gevels een kunstwerk aan het spuiten. Het is de bedoeling om met dat frisse uitzicht de Genkenaar weer naar de Limburghal te trekken.

MTN-world

‘MORE COLOR ON THE PLAYGROUND’, DIGO DIEGO X TREEPACK

Threepack is a platform that works as a link between artists and clients in need of urban artists for their projects, in the public and also in the private sector, giving a second chance to the chosen building walls.

innovationorigins

Eindhoven is trots op zijn “tunnelvisie”

Onderhoud tunnels aangewend om creativiteit en ‘smile-factor’ de stad in te brengen. Tunnels zijn doorgaans plekken waar je vanwege de donkerte en gevoelde onveiligheid zo snel mogelijk in en uit gaat. Eindhoven probeert daar met zijn ‘tunnelvisie’ verandering in aan te brengen.

indebuurt.nl

Goeiemorgen surftunnel bij Meerhoven! #streetartsaturday

Ergens in de wegen spaghetti tussen Meerhoven, het vliegveld en Veldhoven ligt een tunneltje dat nu onwijs tof is beschilderd. De streetart-kunstenaars Gooze en Bozik hebben er een onderwaterwereld van gemaakt, met vissen en een surfer.

Mural VUB Brussel
isupportstreetart

Causa Prima – Gola Hundun´s last Wall

Gola Hundun has painted one of the sides of The Université Libre de Bruxelles (ULB) after being selected by more than 2000 votes by the university students. It is titled “Causa Prima” which refers to the primordial energy.

lecho

650 m² de street art sur le campus de l’ULB

La Ville de Bruxelles a inauguré une fresque de 650 m², signée par l’artiste italien Gola Hundun, sur deux façades du bâtiment H sur le campus du Solbosch de l’Université libre de Bruxelles (ULB).

BX1

Une nouvelle fresque sur le mur de l’Institut Anneessens-Funck

Une nouvelle fresque de 40 m2 vient d’être inaugurée sur un mur de l’Institut Anneessens-Funck, situé au 46, rue de la Grande Ile à Bruxelles. L’œuvre relate à travers une multitude de dessins l’éducation, l’apprentissage et les élèves.

Brussel.be

Nieuwe muurschildering op het Anneessens-Funck Instituut

De Engelse artiest Mr Doodle heeft een stedelijk kunstwerk van 40 m² gerealiseerd op een muur van het Anneessens-Funck Instituut (Groot Eiland 46). Het fresco is het resultaat van een projectoproep van de Stad Brussel, in samenwerking met het Instituut, in het kader van het Street Art Parcours.

Bruzz.be

Nieuw fresco aan Anneessens-Funck

Op een blinde buitenmuur van de Nederlandstalige beroepsschool Instituut Anneessens-Funck, aan het Fontainasplein, verscheen de afgelopen dagen een nieuwe muurschildering. Het werk is van de hand van de Britse straatartiest Mr Doodle en kwam er op initiatief van schepen voor Cultuur Karine Lalieux (PS).

Contact

HQ & Kantoor

Philipssite 5/bus 1
3001 Leuven, België
BTW: BE 0848.401.095

Bring your story to Life

Til jouw muur of ruimte op naar een hoger niveau en laat je leiden door onze kennis. Met ons bewezen proces wordt elk idee realiteit. 

Contacteer ons

Treepack BV
Leuven, Belgium
Telefoon: +32 484 71 95 34
E-mail: hello@treepack.net

Get inspired

Schrijf je in op onze nieuwsbrief