Doa oa

Biografie

Doa oa is een Spaanse artieste uit een klein dorpje dat Sober heet. De afgelopen jaren werkte ze aan een herbebossingsproject (Reforestando): murals en kunstwerken die de buurt opnieuw tot leven brengen net zoals de natuur dat doet.

“Wij transformeren de openbare ruimte door een ingreep in de veronderstelde werkelijkheid van de perspectivische waarneming te doen. Dat idee stelt een symbolische wedergeboorte en het bewustzijn eromheen voor. Het is een dringende noodzaak om de natuurlijke omgeving evenzeer te respecteren en te waarderen, het belang van bewustwording van alles wat er deel van uitmaakt, inclusief inheemse soorten en haar bewoners.”

Haar muurschilderingen herinneren ons aan de ware aard en betekenis van wat ons omringt.
De planten die Doa schildert zijn vaak te vinden in de omgeving waar haar projecten plaatsvinden, of verwijzen op een bepaalde manier naar die specifieke locatie. Van tere Ficus blaadjes die tussen kleine roze kersenbloesems vallen, tot zeer organische stukken samengesteld uit bladeren en wortels die tot leven komen. Nadat de kunstenaar klaar is met een gebouw, lijken ze van binnenuit het bestaan uit te stralen, waardoor een vreemde maar boeiende kracht ontstaat voor de toeschouwer.
Een goed voorbeeld voor de betekenis achter het herbebossingsproject, is te zien in een van haar projecten waar ze bramen en wilde aardbeien op de gevel van een winkel/magazijn schilderde. Deze vruchten komen gewoonlijk voor in het late voorjaar en de zomer, en de structuur waarop ze zijn geschilderd gaat alleen open tijdens het warme seizoen wanneer deze soorten vruchten in volle bloei staan.

Portfolio

Sober, Spain

Geïnteresseerd in een muurschildering door Doa oa?

Hebben deze krachtige muurschilderingen je in hun ban? Deze kunstenaar zal alles opfleuren wat je naar hem gooit. Ben je klaar om een kleurrijke toekomst te creëren? Die ligt nu in jouw handen. De wereld is ons canvas, dus laten we samen een betoverende muurschildering maken. Het enige wat je hoeft te doen is contact met ons opnemen.

Bring your story to Life

Til jouw muur of ruimte op naar een hoger niveau en laat je leiden door onze kennis. Met ons bewezen proces wordt elk idee realiteit. 

Contacteer ons

Treepack BV
Leuven, Belgium
Telefoon: +32 484 71 95 34
E-mail: hello@treepack.net

Get inspired

Schrijf je in op onze nieuwsbrief