Feoflip

Biografie

Feoflip is het alter ego van Fran Feo, een jongen geboren op de Canarische Eilanden, ver weg van de faciliteiten en de steun van de stedelijke kunst. Zijn verhaal begon rond het jaar 2000, toen street art nog geen artistieke erkenning kreeg. Hij bewoog zich ’s nachts om zijn stukken te creëren. Na verloop van tijd werd de crew ‘Chinijos del Millo’ geboren, die bestond uit kunstenaars die in verschillende disciplines actief zijn. Deze crew hield zich bezig met ‘artivisme’, straattheater, performance, sociale acties en graffiti.
Tussen 2005 en 2011 verbleef Feoflip in Barcelona, Galicië en Thessaloniki. Dit zorgde voor een splitsing van de groep, waardoor hij meer ruimte kreeg om zijn persoonlijke carrière serieus te nemen. In die periode werkte hij samen met de kraakbeweging: hij maakte muurschilderingen, organiseerde workshops, maakte zeefdrukken, stencils, spandoeken, ontwierp advertenties en soortgelijke artistieke acties. Die jaren veroorzaakten een bewustzijnsverandering die zou worden weerspiegeld in de boodschap van zijn werk. Aan de andere kant, richt Fran Feo zich op illustratie, poppenspel, strips en stop motion.

Tot op dit moment reist Feoflip de wereld rond om alle effecten en schoonheid die moeder natuur ons te bieden heeft te aanschouwen en te voelen. Als urban artist brengt hij zijn kunst aan op verschillende binnen- en buitenlocaties, milieuprojecten en street & urban art festivals. Abstract maar levend en surrealistisch, is zijn kunst een combinatie van alle elementen die hij heeft opgepikt tijdens zijn jaren van reizen en samenwerken met anderen. Bio-mechanische dieren, surrealistische mensachtige robots die tuinwerk doen, en andere vreemde stripachtige karakters zijn verschenen op vele muren in de buurt van zijn thuisbasis (Tenerife, Canarische Eilanden) en ver daarbuiten. In zijn eigen woorden: een uniek en origineel universum.
Afkomstig uit een stad met geschiedenis, heeft Feoflip de gewoonte om altijd een sterke boodschap achter te laten in zijn werken. Zijn allegorieën bevatten emoties en onzin die een ontmenselijkte samenleving als gevolg van technologische veranderingen weerspiegelen.

Portfolio

Spain

Geïnteresseerd in een muurschildering door Feoflip?

Hebben deze krachtige muurschilderingen je in hun ban? Deze kunstenaar zal alles opfleuren wat je naar hem gooit. Ben je klaar om een kleurrijke toekomst te creëren? Die ligt nu in jouw handen. De wereld is ons canvas, dus laten we samen een betoverende muurschildering maken. Het enige wat je hoeft te doen is contact met ons opnemen.

Bring your story to Life

Til jouw muur of ruimte op naar een hoger niveau en laat je leiden door onze kennis. Met ons bewezen proces wordt elk idee realiteit. 

Contacteer ons

Treepack BV
Leuven, Belgium
Telefoon: +32 484 71 95 34
E-mail: hello@treepack.net

Get inspired

Schrijf je in op onze nieuwsbrief