Mika

Biografie

Michaël Husser, beter bekend onder het pseudoniem MIKA, is een straatartiest uit het oosten van Frankrijk. Sinds zijn kindertijd kon hij de drang om te tekenen niet weerstaan. Dat leidde uiteindelijk tot een carrière in grafisch ontwerp en illustratie, wat op hun beurt evolueerde naar iets groters: tekenen en schilderen op muren. De stap naar het maken van muurschilderingen kwam dan ook niet als een verrassing. MIKA is al sinds zijn 16e BMX’er op flatland, een scene waarin hij inspiratie opdeed voor een breed scala aan de straatkunst die we vandaag de dag kennen.

Omdat zijn jobs hem niet afhankelijk van een locatie maken, bracht hij 4 jaar door in Nieuw Caledonië. Hier had hij volop de gelegenheid en de vrijheid om muurschilderingen te maken en te experimenteren met zijn eigen stijl. Zijn reizen na deze periode ontwikkelden zijn openheid en aanpassingsvermogen aan vrijwel elk project.
De kunstenaar interpreteert zijn persoonlijke werk als een bepaalde werkelijkheid op een achtergrond van poëzie, met portretten van groot formaat met personages die op een onevenredige manier zijn geïllustreerd. Ze zijn opgebouwd als een schilderij, met cruciale lijnen zoals in een schetsboek.
Uiteindelijk verhuisde hij terug naar Frankrijk (Bordeaux). Daar probeert hij de dynamiek van zijn ‘onderzoekschetsen’ vast te houden door materiaal toe te voegen op zo’n manier dat zijn schilderijen en schetsen elkaar voeden. Het is een manier van werken die we vaak zien bij illustratoren of grafisch ontwerpers die de stap naar de muurschilderkunst maken. Uiteraard met telkens een ander resultaat.

Portfolio

France

Geïnteresseerd in een muurschildering door Mika?

Hebben deze krachtige muurschilderingen je in hun ban? Deze kunstenaar zal alles opfleuren wat je naar hem gooit. Ben je klaar om een kleurrijke toekomst te creëren? Die ligt nu in jouw handen. De wereld is ons canvas, dus laten we samen een betoverende muurschildering maken. Het enige wat je hoeft te doen is contact met ons opnemen.

Bring your story to Life

Til jouw muur of ruimte op naar een hoger niveau en laat je leiden door onze kennis. Met ons bewezen proces wordt elk idee realiteit. 

Contacteer ons

Treepack BV
Leuven, Belgium
Telefoon: +32 484 71 95 34
E-mail: hello@treepack.net

Get inspired

Schrijf je in op onze nieuwsbrief