Muretz

Biografie

Mauro ‘Muretz’ is een kunstenaar uit Sao Paolo (Brazilië) die vooral bekend staat om zijn street art werk. Hij begon op 16-jarige leeftijd als freelancer in de kunst te werken nadat hij van school was gestuurd en zijn brood moest gaan verdienen met de reden waarom ze hem van school stuurden: tekenen.
Rond zijn 18e schreef de jonge Muretz zich onder druk van vrienden en familie in voor een universitaire studie, maar raakte kort daarna gefrustreerd en stopte met de studie. Later verliet hij zijn land om naar Londen te gaan, waar hij gemakkelijker de kost kon verdienen met zijn passie. Na die tijd en een nieuwe poging op de hogeschool keerde Muretz terug naar zijn geboortestad en begon op straat te schilderen. Zijn werken zijn sindsdien te zien geweest in graffiti- en street art-publicaties, zelfs tv-shows, tijdschriften, kranten en artikelen over de hele wereld.

Muretz gebruikt eenvoudige streken en effen kleuren om zijn komische personages uit te beelden, soms in ongemakkelijke situaties, maar altijd op een bedachtzame en inspirerende manier. Zijn stijl is een groot contrast met de standaard graffiti die gebruikelijk is in de lokale scene: in plaats van schreeuwende complexiteit en kleuren, of repetitieve en agressieve graffiti tags, ligt de focus op de inhoud en ideeën die hij wil overbrengen met zijn stuk, terwijl hij de vorm altijd eenvoudig en schoon laat. Het resultaat is een unieke en leuke stijl, geïnspireerd door speelse en fantasierijke ideeën.

Portfolio

São Paulo, Brazil

Geïnteresseerd in een muurschildering door Muretz?

Hebben deze krachtige muurschilderingen je in hun ban? Deze kunstenaar zal alles opfleuren wat je naar hem gooit. Ben je klaar om een kleurrijke toekomst te creëren? Die ligt nu in jouw handen. De wereld is ons canvas, dus laten we samen een betoverende muurschildering maken. Het enige wat je hoeft te doen is contact met ons opnemen.

Bring your story to Life

Til jouw muur of ruimte op naar een hoger niveau en laat je leiden door onze kennis. Met ons bewezen proces wordt elk idee realiteit. 

Contacteer ons

Treepack BV
Leuven, Belgium
Telefoon: +32 484 71 95 34
E-mail: hello@treepack.net

Get inspired

Schrijf je in op onze nieuwsbrief