Ox-Alien

Biografie

Ox-Alien is een Nederlandse kunstenaar die eind jaren tachtig begon met het taggen van zijn naam op alles wat hij tegenkwam, vooral op locaties langs de treinrails, en moeilijk bereikbare plekken. Rond het jaar 2000 maakte hij de overstap naar echte street art.
Tijdens dit ’tijdperk’ was het de gewoonste zaak van de wereld om boze figuren te creëren, je eigen stijl te ontwikkelen en de wereld te laten zien uit welk hout je gesneden bent. In plaats van wild-stylen en taggen, creëerde hij een roze vliegend hoofd met één oog als een “O” en één oog als een “X”. Sommige mensen op straat noemden het “Ox-Alien” en al snel werd dit het pseudoniem van de kunstenaar. Niet veel later werd hij onderdeel van het ‘Lastplak Collectief’, dat de publieksprijs won van de allereerste Nederlandse Street Art prijzen.

Lastplak is een groep van elf schilders met verschillende achtergronden en uiteenlopende vaardigheden. Hun doel is om te schilderen, ongeacht de ondergrond, grootte of locatie. Het meeste van hun werk is te vinden in hun thuisbasis, Rotterdam, maar ze hebben ook veel gereisd en prachtige werken gemaakt in het buitenland. In het portfolio hieronder kun je Ox-Alien’s werken zien die vaak samenwerkingen zijn met Edo Rath, KBTR, Doodkonijn en vele anderen van het Lastplak collectief en hun vrienden…

Ox-Alien heeft ook deelgenomen aan verschillende mural projecten in Thailand, Frankrijk en Griekenland. De laatste tijd schildert hij meer op doek en neemt hij deel aan tentoonstellingen en shows.

Portfolio

Netherlands

Geïnteresseerd in een muurschildering door Ox-Alien?

Hebben deze krachtige muurschilderingen je in hun ban? Deze kunstenaar zal alles opfleuren wat je naar hem gooit. Ben je klaar om een kleurrijke toekomst te creëren? Die ligt nu in jouw handen. De wereld is ons canvas, dus laten we samen een betoverende muurschildering maken. Het enige wat je hoeft te doen is contact met ons opnemen.

Bring your story to Life

Til jouw muur of ruimte op naar een hoger niveau en laat je leiden door onze kennis. Met ons bewezen proces wordt elk idee realiteit. 

Contacteer ons

Treepack BV
Leuven, Belgium
Telefoon: +32 484 71 95 34
E-mail: hello@treepack.net

Get inspired

Schrijf je in op onze nieuwsbrief