Sam Billen

Biografie

Sam Billen (1992 – BE) is een (audio)visueel kunstenaar, street artiest, animatiefilmmaker en medeoprichter van het audiovisuele collectief Slammer!. Hij is gastdocent Artistiek Onderzoek op de LUCA School of Arts, waarin in hij in 2017 afstudeerde.

 

In het verleden cureerde Sam reeds diverse collectieve audiovisuele kunstinstallaties die deel uitmaakten van groepsexpo’s (Scene Unseen, Mirrors of Time, …) en werkte hij als art-director en post-production-designer aan animatiekortfilms van makers als Toon Loenders (Scarlet Red, Exitus) en Paul Driessen (‘The origin of sound’, ‘The Yellow Submarine’). Sinds eind 2021 werkt Sam aan zijn eigen professionele animatiefilm als auteur/regisseur (ITMW – Ontwikkelingsfase VAF).

 

Daarnaast bundelt Sam zijn artistieke oog en veelzijdige praktische kunde als master of creations en art director bij Treepack. Bij onder andere participatieve street-art projecten en specifieke overkoepelende themaprojecten – zoals het huidige – fungeert hij als het ware als regisseur van het artistieke traject (van designdevelopment tot mural en beleving).

 

Sam is een artiest die al vele prijzen gewonnen heeft in de film en animatie wereld. Hierdoor is hij een expert in het vertellen van verhalen met beelden. Hij kan werken in zeer diverse stijlen waardoor hij een zeer breed doelgroep kan aanspreken met zijn kunstwerken.

 

Portfolio

Unknown

Geïnteresseerd in een muurschildering door Sam Billen?

Hebben deze krachtige muurschilderingen je in hun ban? Deze kunstenaar zal alles opfleuren wat je naar hem gooit. Ben je klaar om een kleurrijke toekomst te creëren? Die ligt nu in jouw handen. De wereld is ons canvas, dus laten we samen een betoverende muurschildering maken. Het enige wat je hoeft te doen is contact met ons opnemen.

Bring your story to Life

Til jouw muur of ruimte op naar een hoger niveau en laat je leiden door onze kennis. Met ons bewezen proces wordt elk idee realiteit. 

Contacteer ons

Treepack BV
Leuven, Belgium
Telefoon: +32 484 71 95 34
E-mail: hello@treepack.net

Get inspired

Schrijf je in op onze nieuwsbrief