Spogo

Biografie

Als student illustratie in de jaren negentig, richtte Spogo een atelier-studio op met twee klasgenoten. Ze begonnen een uitgebreid onderzoek naar technieken, waarbij ze experimenteerden met de toepassing van figuratieve kunst en eigentijdse talen. Zijn eerste schilderijen zijn gerelateerd aan populaire cultuur, stedelijk landschap en de natuur van zijn stad, Badalona.

In 2006 ontdekte hij de wereld van de street art, die de stijl van zijn toekomstige werken markeert. Door collectief en solo muurschilderingen te maken, creëerde hij een stijl van grafische synthese tekeningen, vermengd met intuïtieve composities. Lijnen overlappen elkaar en worden door elkaar gemengd, waardoor het volume van de compositie op een gecontroleerde manier toeneemt. Veel experimenten met verschillende materialen, technieken en stencils, hebben zijn vaardigheid drastisch verbeterd.

Na deze jaren volgden vele samenwerkingen, waarbij hij deze muurschilderingen vaak aantrof in verlaten fabrieken en rond zijn geboortestad. Het creëren van organische vormen om zijn persoonlijke evocaties met betrekking tot de natuur en voedsel weer te geven, in combinatie met het gebruik van geometrische vormen en patronen op decoratieve elementen, laten duidelijk zien dat zijn werk is ‘geschreven’ in een persoonlijke en abstracte taal. Zijn doel op lange termijn is om schilderijen te laten versmelten met architectuur. Een esthetisch resultaat met evenwichtige vormen en kleuren die de gebouwen en de omgeving respecteren. Vergelijkbaar met zijn meest recente werk.

Portfolio

Unknown

Geïnteresseerd in een muurschildering door Spogo?

Hebben deze krachtige muurschilderingen je in hun ban? Deze kunstenaar zal alles opfleuren wat je naar hem gooit. Ben je klaar om een kleurrijke toekomst te creëren? Die ligt nu in jouw handen. De wereld is ons canvas, dus laten we samen een betoverende muurschildering maken. Het enige wat je hoeft te doen is contact met ons opnemen.

Bring your story to Life

Til jouw muur of ruimte op naar een hoger niveau en laat je leiden door onze kennis. Met ons bewezen proces wordt elk idee realiteit. 

Contacteer ons

Treepack BV
Leuven, Belgium
Telefoon: +32 484 71 95 34
E-mail: hello@treepack.net

Get inspired

Schrijf je in op onze nieuwsbrief