Tellas

Biografie

Tellas (Cagliari, Sardinië, 1985) studeerde in Bologna aan de Academie voor Schone Kunsten. Door op te groeien in het ruige land van Sardinië leerde hij de niet-stedelijke esthetiek te onderzoeken. Dat resulteert in werken met een persoonlijke en intieme visie op de elementen van natuurlijke landschappen. Dat meditatieproces dat ruimte en vorm combineert, kenmerkt zijn werk. Daarom kunnen zijn werken worden gezien als studies, uitgevoerd op een breed scala van muren, doek, installaties of zelfs een stuk papier. Hij verkent de complexe combinatie van vorm en ruimte en onderzoekt de ongerepte landschappen waaruit hij losse motieven afleidt.

Tellas’ werken zijn vaak uitgevoerd in verschillende tinten van één enkele kleur. Zijn delicate, op de natuur geïnspireerde lijnwerken gaan zeer gedetailleerd te werk om de gekozen motieven uit te beelden. Hij herhaalt die details eindeloos om de oppervlakken waarop hij werkt te vullen. Tellas is een van de weinige straatkunstenaars die er niet naar streeft sterke politieke boodschappen over te brengen, maar eerder de opmerkelijke, meditatieve kunstwerken creëert die de toeschouwer een goed gevoel geven.

De Huffington Post riep hem uit tot een van de 25 meest interessante straatkunstenaars wereldwijd. Tellas ontwikkelt zijn kunst op verschillende gebieden: tekenen, schilderen, installaties, druktechnieken en zelfs audio-videoproducties. De kunstenaar is ook te zien geweest in talloze kunstgidsen, tijdschriften en publicaties.

Naast een groot en schijnbaar oneindig aantal muurschilderingen in zijn portfolio (bijvoorbeeld zijn openbare muurschilderingen en installaties die werden opgenomen in de documentaire “A Grande terra do Sertão” tijdens een een maand durende kunstresidentie in Brazilië samen met Roberto Ciredz), omhelst zijn deelname aan shows, festivals en tentoonstellingen een groot deel van zijn carrière in de kunst. Van Australië tot Rusland, over Latijns-Amerika, presenteert hij zijn kunstwerken met de meest interessante onderwerpen die op de een of andere manier allemaal te maken hebben met zijn jongere zelf, die opgroeide in Sardinië.

Portfolio

Sardinia, Italy

Geïnteresseerd in een muurschildering door Tellas?

Hebben deze krachtige muurschilderingen je in hun ban? Deze kunstenaar zal alles opfleuren wat je naar hem gooit. Ben je klaar om een kleurrijke toekomst te creëren? Die ligt nu in jouw handen. De wereld is ons canvas, dus laten we samen een betoverende muurschildering maken. Het enige wat je hoeft te doen is contact met ons opnemen.

Bring your story to Life

Til jouw muur of ruimte op naar een hoger niveau en laat je leiden door onze kennis. Met ons bewezen proces wordt elk idee realiteit. 

Contacteer ons

Treepack BV
Leuven, Belgium
Telefoon: +32 484 71 95 34
E-mail: hello@treepack.net

Get inspired

Schrijf je in op onze nieuwsbrief