Vera Bugatti

Biografie

Vera Bugatti is behalve kunstenares ook bekend als krijtkunstenares (met de traditionele Italiaanse Madonnari techniek) en 3D straatschilder – street artist – anamorphic artist – internationaal geprezen urban artist.
Ze werkte in Italië, Nederland, Frankrijk, Duitsland, Ierland, Kroatië, Oostenrijk, Malta, Spanje, Zweden, Denemarken, Bosnië & Herzegovina, Rusland, Letland, Portugal, Bulgarije, de VS, Mexico, Emiraten en India. En die lijst groeit elk jaar.

Straatschilderen, ook bekend als vloerkunst, straatkunst en stoepkunst, is de kunst om artistieke ontwerpen te maken op bestrating zoals straten, trottoirs en stadspleinen met semi-permanente of vergankelijke materialen zoals krijt. De traditionele krijtkunst ontstond bij de eerste Italiaanse straatkunstenaars (de Madonnari) die tot in de zestiende eeuw zijn terug te voeren. De hedendaagse Madonnari werken nog steeds met vergankelijke materialen en vaak reproduceren zij beroemde heilige schilderingen. Vandaag zie je overal originele ontwerpen en nieuwe manieren om te vertellen en boodschappen over te brengen.

“Als straatschilder is mijn eerste taak een beeldend kunstenaar te zijn. Ik teken mijn personages met krijt op stoepen, straten of trottoirs in stedelijke openbare ruimten. Het efemere karakter van deze oude Italiaanse kunstvorm heeft me geleerd hoe ik gevoelens onmiddellijk kan overbrengen aan de toeschouwer, omdat mijn werk zal verdwijnen zodra de wind waait, en zo snel als de regen komt. Mijn krijtwerken ontwikkelen zich vanuit het hart, de droom en de geest via verbeelde en verschillende bronnen, met knipoogjes naar de kunstgeschiedenis en hedendaagse culturele iconografie. ”

Vera is niet alleen geoefend in het maken van kunst op het oppervlak waar we elke dag overheen lopen. Zo nu en dan maakt ze prachtige muurschilderingen die je gewoon omver blazen.

Portfolio

Italy

Geïnteresseerd in een muurschildering door Vera Bugatti?

Hebben deze krachtige muurschilderingen je in hun ban? Deze kunstenaar zal alles opfleuren wat je naar hem gooit. Ben je klaar om een kleurrijke toekomst te creëren? Die ligt nu in jouw handen. De wereld is ons canvas, dus laten we samen een betoverende muurschildering maken. Het enige wat je hoeft te doen is contact met ons opnemen.

Bring your story to Life

Til jouw muur of ruimte op naar een hoger niveau en laat je leiden door onze kennis. Met ons bewezen proces wordt elk idee realiteit. 

Contacteer ons

Treepack BV
Leuven, Belgium
Telefoon: +32 484 71 95 34
E-mail: hello@treepack.net

Get inspired

Schrijf je in op onze nieuwsbrief