Een Bloem – De Hemmekes – Scherpenheuvel

Het kunstwerk ‘Een bloem’ verbeeldt twee teddyberen die een kindertekening van een bloem aan de muur ophangen. De muurschildering oogt zacht en luchtig. Het ontwerp spreekt tot de verbeelding maar dekt een zwaarbeladen inhoud op een respectvolle en diepzinnige manier.

Het thema en onderwerp voor dit kunstwerk betreft een tragische en gruwelijke gebeurtenis: een brand in de woning die op deze locatie stond waarbij twee jonge kinderen uit een gezin het leven lieten.

In het ontwerpproces werd gekozen om dit onderwerp te visualiseren op een tedere, subtiele, diepzinnige en artistieke manier. Er wordt ingespeeld op de constructie die er gebouwd is zodat een lichte driedimensionale look & feel verwezenlijkt wordt door gebruik te maken van subtiele slagschaduwen.

Een eerder kleine en eenvoudige muurschildering met een grote beladenheid wat door iedere toeschouwer geapprecieerd kan worden. Een kunstwerk dat deze donkere pagina in de geschiedenis van de buurt in haar eenvoud én met alle respect tracht te verlich(g)ten.

Interesse?

Til jouw muur of ruimte op naar een hoger niveau en laat je leiden door onze kennis. Met ons bewezen proces wordt elk idee realiteit.
Maak een afspraak met onze Mural Experts:

Jong Koersgeweld – Eddy Merckx cycling route

Muurschildering van Eddy Merckx in zijn geboortedorp Koersen, dat kunnen we in Vlaams-Brabant. Wereldkampioenen als Eddy Merckx, Sven Nys…

Bodemleven – Acterra Deinze

Voor bodemspecialist Acterra uit Deinze maakten we een ontwerp geïnspireerd op het bodemleven. Het kunstwerk toont een uitsnede van…

Spoorwegtunnel – Ruisbroek

In opdracht van de gemeente Sint-Pieters-Leeuw transformeerden we de spoorwegtunnel aan het station van Ruisbroek tot een aangename plaats….

PGlas – Tielen

De eigenaars van PGlas in Tielen vroegen ons een tijdloze en tot de verbeelding sprekende muurschildering te maken. Beide…

Bring your story to Life

Til jouw muur of ruimte op naar een hoger niveau en laat je leiden door onze kennis. Met ons bewezen proces wordt elk idee realiteit. 

Contacteer ons

Treepack BV
Leuven, Belgium
Telefoon: +32 484 71 95 34
E-mail: hello@treepack.net

Get inspired

Schrijf je in op onze nieuwsbrief