The Act of Slowness – Pleinstraat Heverlee

Een luiaard en zijn vriend de neushoornvogel maken nu deel uit van de bewoners van de Pleinstraat in Heverlee. Met de ondersteuning van stadsproject Kom op voor je wijk fleurden buurtbewoners de straat op met een formidabele muurschildering. Het resultaat is een gezamenlijk semi-realistisch kunstwerk dat voorbijgangers laat genieten van exotische planten, natuurlijke kleuren en diversiteit.

Sam Peetermans en Eline Develtere, bewoners van de Pleinstraat, zagen in hun zijgevel het ideale canvas voor een opmerkelijke muurschildering. Ze staken de koppen samen met toejuichende buurtbewoners en dienden een projectaanvraag in bij Kom op voor je wijk. “Met Kom op voor je wijk ondersteunt Stad Leuven buurtbewoners om hun buurt te verfraaien”, legt schepen van wijkwerking Bieke Verlinden uit. “Met de financiële en logistieke steun die buren krijgen via Kom op voor je wijk konden de buren van de Pleinstraat helemaal van start gaan met hun idee”.

Creatieve hulp werd gevonden bij Treepack. Na een brainstormsessie met de buren werden twee mogelijke ontwerpen uitgewerkt. Een gezellige luiaard of een zebra? Meer dan 100 buren brachten hun stem uit, met het uiteindelijke resultaat: The Act of Slowness.

De jungle neemt nu een stukje van de Pleinstraat over. Omgeven door levendige paarse bloemen heeft de luiaard zich op een tak genesteld. Opkijkend van zijn boek ‘The act of slowness’, met de slak erop, maakt hij oogcontact met de voorbijgangers. De luiaard geniet van het langzame leven en de rust. De buren hopen dat het verkeer deze houding overneemt om de omgeving nog aangenamer en veiliger te maken voor jong en oud in de straat. Met deze aantrekkelijke muurschildering is er nu een visueel breekpunt dat het verkeer stimuleert trager en rustiger te rijden.

De luiaard komt regelrecht uit de avontuurlijke reis van buurtbewoners Sam en Eline naar Panama. Ooit spotten ze ook een neushoornvogel in Indonesië. Deze twee dieren maakten veel indruk op het avontuurlijke stel.

Nu worden ze ook in Heverlee opgemerkt door passanten en buurtbewoners. Jong en oud blijft er even hangen en raakt met elkaar aan de praat. Het is een aangename ontmoetingsplek geworden die iedereen kleurrijk en vrolijk verwelkomt”, zegt schepen Bieke Verlinden.

Interesse?

Til jouw muur of ruimte op naar een hoger niveau en laat je leiden door onze kennis. Met ons bewezen proces wordt elk idee realiteit.
Maak een afspraak met onze Mural Experts:

Jong Koersgeweld – Eddy Merckx cycling route

Muurschildering van Eddy Merckx in zijn geboortedorp Koersen, dat kunnen we in Vlaams-Brabant. Wereldkampioenen als Eddy Merckx, Sven Nys…

Bodemleven – Acterra Deinze

Voor bodemspecialist Acterra uit Deinze maakten we een ontwerp geïnspireerd op het bodemleven. Het kunstwerk toont een uitsnede van…

Spoorwegtunnel – Ruisbroek

In opdracht van de gemeente Sint-Pieters-Leeuw transformeerden we de spoorwegtunnel aan het station van Ruisbroek tot een aangename plaats….

PGlas – Tielen

De eigenaars van PGlas in Tielen vroegen ons een tijdloze en tot de verbeelding sprekende muurschildering te maken. Beide…

Bring your story to Life

Til jouw muur of ruimte op naar een hoger niveau en laat je leiden door onze kennis. Met ons bewezen proces wordt elk idee realiteit. 

Contacteer ons

Treepack BV
Leuven, Belgium
Telefoon: +32 484 71 95 34
E-mail: hello@treepack.net

Get inspired

Schrijf je in op onze nieuwsbrief