265 jaar Brouwerij Martens – Bocholt

Pak je biertje er maar bij want het is tijd om eens goed te proosten. Brouwerij Martens in Bocholt is een trots en ambitieus familiebedrijf dat aan de top staat van de Belgische brouwindustrie. Na veel inzet, groei en vernieuwing bestaan ze nu 265 jaar. Om dit niet zomaar voorbij te laten gaan, lieten ze door het kunstcollectief Treepack een speciale muurschildering creëren van maar liefst 600m².

Het begon allemaal met de eerste biertjes van de brouwerij die in 1758 mogelijk werden gemaakt door Adriaan Geerkens. Nadat hij sterft, houdt echtgenote Isabella de brouwerij in herberg “De Star” staande. Hierna wordt de bruisende plek steeds aan volgende generaties toevertrouwd. Door het succes bleef de brouwerij moderniseren. Ze zijn tussendoor verhuisd naar de huidige locatie in Bocholt om hier verder uit te groeien tot Brouwerij Martens, het grootste en oudste familiebedrijf van Limburg.

‘Onze sterkte zit in de combinatie van een lange geschiedenis en een passie voor technologie’, aldus Brouwerij Martens. Gewapend met kennis over deze specialisatie aan bier en hun sterke geschiedenis, wist Treepack de activiteiten van de brouwerij in een creatief jasje te steken. De buitengevel kreeg door strakke vormen en groene kleurtinten een vernieuwde uitstraling die de visie en stijl van de brouwerij herkenbaar vertegenwoordigt.

Het geschilderde kunstwerk toont het onderzoeksteam van Brouwerij Martens in een tijdloze setting. Een modern brouwhuis met laboratorium dat meer dan 4 miljoen hectoliter kwaliteitsvol bier per jaar produceert, het is hun streven om de brouw- en productieprocessen voortdurend te verbeteren en te optimaliseren, waarbij ze aandacht hechten aan duurzaamheid en milieubewustheid.

De rondzwevende goudblonde bubbels verwijzen naar de ‘best in class’ brouwmethode waarbij er een minimum aan water wordt verbruikt. Zowel A-merken als ‘private brands’ zijn met passie en uiterste precisie ontwikkeld. Het bekende seizoensbier en alle premium specialiteiten hebben internationaal niveau bereikt, waarbij 85% export naar meer dan honderd landen wereldwijd gaat. Dit is ook zeker te proeven in de bijzondere muurschildering die zorgt voor harmonie met de omgeving.

Het kunstwerk werpt bovendien ook een blik op de verkopers van de brouwerij door verschillende silhouetten te tonen. Zo tapt een vrouwelijk personage bier waardoor de eindconsument van een heerlijk gevuld glas kan genieten. De geschilderde tekst ‘Brewing The Future’ laat maar blijken dat de bierbrouwerij paraat staat voor wat de toekomst te bieden heeft. In ieder geval nog een hoop bier en veel plezier van de nieuwe muurschildering.

De mural kadert ook in de rebranding campagne van brouwerij Martens en hun gelijknamige Martens Pils dat eveneens in een nieuw jasje gestoken is.

Interesse?

Til jouw muur of ruimte op naar een hoger niveau en laat je leiden door onze kennis. Met ons bewezen proces wordt elk idee realiteit.
Maak een afspraak met onze Mural Experts:

Jong Koersgeweld – Eddy Merckx cycling route

Muurschildering van Eddy Merckx in zijn geboortedorp Koersen, dat kunnen we in Vlaams-Brabant. Wereldkampioenen als Eddy Merckx, Sven Nys…

Bodemleven – Acterra Deinze

Voor bodemspecialist Acterra uit Deinze maakten we een ontwerp geïnspireerd op het bodemleven. Het kunstwerk toont een uitsnede van…

Spoorwegtunnel – Ruisbroek

In opdracht van de gemeente Sint-Pieters-Leeuw transformeerden we de spoorwegtunnel aan het station van Ruisbroek tot een aangename plaats….

PGlas – Tielen

De eigenaars van PGlas in Tielen vroegen ons een tijdloze en tot de verbeelding sprekende muurschildering te maken. Beide…

Bring your story to Life

Til jouw muur of ruimte op naar een hoger niveau en laat je leiden door onze kennis. Met ons bewezen proces wordt elk idee realiteit. 

Contacteer ons

Treepack BV
Leuven, Belgium
Telefoon: +32 484 71 95 34
E-mail: hello@treepack.net

Get inspired

Schrijf je in op onze nieuwsbrief