Alcayata – KOW Klein Rijsel Leuven

Op het kruispunt van de Klein-Rijselstraat en de Hertog Jan I-straat in Leuven kan je sinds kort een nieue muurschildering bewonderen. De buurt koos voor een werk van de Spaanse kunstenaar Victor Garcia Repo in samenwerking met street art-onderneming Treepack.

Het idee voor de muurschildering kwam van Sabine Drieskens en An Vermaelen, die sinds een jaar in de wijk wonen. Ze wilden een verbindende schildering tussen het oude en nieuwe gedeelte van de wijk creëren. “Ik had het idee al enkele jaren, maar het werd on hold gezet door de pandemie”, zegt Sabine. “Ik ben zo blij dat we als buren de draad weer hebben opgepikt.”

De buurt koos dankzij de steun van de stad Leuven via ‘Kom op voor je wijk’ voor een werk van de Spaanse kunstenaar Victor Garcia Repo. Hij staat bekend om de alledaagse objecten die hij in zijn werken verwerkt. Hij kreeg van de bewoners carte blanche om een ontwerp te maken in het thema diversiteit. De artiest verzamelde daarop schoenen en kledingstukken van de buurtbewoners, die symbool staan voor de diversiteit in de wijk, en gebruikte die als inspiratie voor zijn ontwerp.

Bewoner Björn Dierickx die recent het huis op de hoek van de Klein-Rijselstraat en de Hertog Jan I-straat kocht, stelde een muur ter beschikking. “Toen ik over dit buurtproject hoorde, was ik meteen enthousiast”, zegt Björn. “Tot voor kort was het een blinde gevel van rode bakstenen. Vandaag is het een kleurrijk bombardement waar heel de buurt van kan genieten.”

“Het is echt een project van de hele buurt”, zegt initiatiefneemster An. “Onze wijk bloeit en ontwikkelt zich voortdurend met bewoners van alle leeftijden, achtergronden en interesses. Het is die harmonieuze mix die onze buurt levendig en speciaal maakt.”

Interesse?

Til jouw muur of ruimte op naar een hoger niveau en laat je leiden door onze kennis. Met ons bewezen proces wordt elk idee realiteit.
Maak een afspraak met onze Mural Experts:

Jong Koersgeweld – Eddy Merckx cycling route

Muurschildering van Eddy Merckx in zijn geboortedorp Koersen, dat kunnen we in Vlaams-Brabant. Wereldkampioenen als Eddy Merckx, Sven Nys…

Bodemleven – Acterra Deinze

Voor bodemspecialist Acterra uit Deinze maakten we een ontwerp geïnspireerd op het bodemleven. Het kunstwerk toont een uitsnede van…

Spoorwegtunnel – Ruisbroek

In opdracht van de gemeente Sint-Pieters-Leeuw transformeerden we de spoorwegtunnel aan het station van Ruisbroek tot een aangename plaats….

PGlas – Tielen

De eigenaars van PGlas in Tielen vroegen ons een tijdloze en tot de verbeelding sprekende muurschildering te maken. Beide…

Bring your story to Life

Til jouw muur of ruimte op naar een hoger niveau en laat je leiden door onze kennis. Met ons bewezen proces wordt elk idee realiteit. 

Contacteer ons

Treepack BV
Leuven, Belgium
Telefoon: +32 484 71 95 34
E-mail: hello@treepack.net

Get inspired

Schrijf je in op onze nieuwsbrief