Basisschool De Bijenkorf – Herent

Een golf van opwinding overspoelt GO! basisschool De Bijenkorf in Herent, ze zijn namelijk verheugd om hun prachtig opgeknapte buitengevel te onthullen, getransformeerd door getalenteerde kunstenaars van Treepack. In een creatieve samenwerking ontstond het idee om het nieuwe schooljaar aan te vatten met een kleurrijke verrassing: een betoverende muurschildering met een vrolijk voertuig en charmant gezelschap dat alle kinderen met open armen zal ontvangen.

Het enthousiaste team van GO! basisschool De Bijenkorf staat dagelijks paraat voor hun leerlingen, en wat is er nu leuker dan hen te verbazen met een nieuw en artistiek spektakel dat naadloos aansluit bij de schoolvisie en de leergierigheid en speelsheid van de kinderen weerspiegelt?

De muurschildering toont een levendige voorstelling van een kikker en een muis die samen in een vliegtuigje zitten. Deze twee ogenschijnlijk verschillende personages symboliseren de waarde van samenwerken en diversiteit, wat centrale thema’s zijn in de visie van De Bijenkorf. De kikker en de muis zitten vol enthousiasme klaar voor hun denkbeeldige reis, en op het krijtbord achter hen is te zien welke spannende avonturen hen te wachten staan.

Opvallend is dat het voertuig de vorm heeft van een bij en handmatig wordt aangedreven. Dit symboliseert het streven van de school om milieubewustzijn bij de leerlingen te bevorderen, door hen aan te moedigen zoveel mogelijk met de fiets naar school te komen. Dit initiatief heeft zowel positieve effecten op het milieu als op de gezondheid van de leerlingen.

Is het mogelijk dat dit fantasievoertuig echt kan vliegen? De kunstzinnige creatie getuigt van inventiviteit en ondernemingszin en doet denken aan de wereld van Panamarenko, die bekend stond om zijn zelfontworpen voertuigen. Het inspireert de leerlingen om te dromen over buitengewone mogelijkheden en symboliseert het streven naar vrijheid. Dit vormt een prachtig doel dat gedurende hun schoolcarrière wordt nagestreefd, zodat de kinderen uiteindelijk vol vreugde hun eigen weg kunnen gaan.

GO! basisschool De Bijenkorf in Herent toont met trots deze adembenemende muurschildering als een uitdrukking van hun toewijding aan onderwijs, samenwerking en diversiteit. Het is een inspirerende blikvanger die een blijvende herinnering creëert voor de personeelsleden, leerlingen, ouders en de lokale gemeenschap.

Interesse?

Til jouw muur of ruimte op naar een hoger niveau en laat je leiden door onze kennis. Met ons bewezen proces wordt elk idee realiteit.
Maak een afspraak met onze Mural Experts:

265 jaar Brouwerij Martens – Bocholt

Pak je biertje er maar bij want het is tijd om eens goed te proosten. Brouwerij Martens in Bocholt…

Alcayata – KOW Klein Rijsel Leuven

Op het kruispunt van de Klein-Rijselstraat en de Hertog Jan I-straat in Leuven kan je sinds kort een nieue…

Organon – Heist-op-den-Berg

De productiefaciliteit van Organon in Heist-op-den-Berg (België) bestaat dit jaar 50 jaar. Gisteren trapte Organon Heist zijn jubileumviering af…

Au delà des nuages – Namen

Het kunstwerk ‘Au delà des nuages’ (Voorbij de wolken) toont een schouwspel van een walvis en een duiker die…

Bring your story to Life

Til jouw muur of ruimte op naar een hoger niveau en laat je leiden door onze kennis. Met ons bewezen proces wordt elk idee realiteit. 

Contacteer ons

Treepack BV
Leuven, Belgium
Telefoon: +32 484 71 95 34
E-mail: hello@treepack.net

Get inspired

Schrijf je in op onze nieuwsbrief