Bright Minds – UC Leuven-Limburg

Treepack

UCLL Diepenbeek pronkt met reusachtige muurschildering ‘Bright Minds’.

Street art en muurschilderingen zijn vandaag de dag niet meer weg te denken uit onze leefomgeving. Kunst wordt zo toegankelijk opdat iedereen kan genieten van meer kleur en creativiteit. Ook de campus van UC Leuven-Limburg te Diepenbeek pronkt vanaf heden met een reusachtig kunstwerk op hun binnenplein. De muurschildering Bright Minds van de street art organisatie Treepack, brengt de studenten samen en inspireert ze om het beste uit hun zelf te halen.

De campus Diepenbeek van Hogeschool UCLL kreeg de afgelopen jaren een totale make-over. Zo kwam er een nieuw, centraal gedeelte voor meer dan 4000 studenten en personeelsleden. Met deze vernieuwingen wilt de hogeschool een echte ‘living campus’ creëren. Een plek waar studenten en personeel, maar ook externen elkaar kunnen ontmoeten. Een living campus is meer dan een plaats om te leren en te werken. Het is een eigentijdse, bruisende en stimulerende omgeving die voor iedereen toegankelijk is, waar iedereen zichzelf kan zijn, en waar verbondenheid en participatie centraal staan.

Exact om deze redenen deed de hogeschool beroep op de expertise van Treepack, een street art organisatie met Limburgse roots. Zo werkten de professionele artiesten drie ontwerpen uit voor het binnenplein van de campus. Uiteraard volledig in het thema van ontmoeting, ontwikkeling en verbondenheid. Na een participatieve stemming waarbij alle studenten en het personeel van de campus hun mening konden uiten over de drie ontwerpen, kwam het kunstwerk Bright Minds tot stand. “Het kunstwerk is een surrealistische, verhelderende wereld die opengaat op de gevels van de campus. Het laat toeschouwers in zekere zin dromen en verlangen naar een gevoel van ‘the sky is the limit’. Alles is mogelijk zolang je maar streeft naar je grootste dromen, de wereld is ons canvas!” Vertellen de artiesten van Treepack.

“De mural Bright Minds weerspiegelt perfect de visie die we met onze vernieuwde campus willen uitstralen: een inspirerende ontmoetingsplek waar authentieke, innoverende en creatieve Movings Minds zich thuis voelen en met elkaar verbinden.” Aldus Marjan Libbrecht, campushoofd van UC Leuven-Limburg te Diepenbeek.

De muurschilderingen bevinden zich weliswaar in de campus, maar ook ex-studenten, bezoekers en iedereen met een hart voor kunst is welkom om de creaties te bewonderen en zich te laten inspireren. De campus opent hun armen voor wie bijdraagt aan een centrale ontmoetingsplek waar de innovatieve geest van studenten centraal staat.

Interesse?

Til jouw muur of ruimte op naar een hoger niveau en laat je leiden door onze kennis. Met ons bewezen proces wordt elk idee realiteit.
Maak een afspraak met onze Mural Experts:

Jong Koersgeweld – Eddy Merckx cycling route

Muurschildering van Eddy Merckx in zijn geboortedorp Koersen, dat kunnen we in Vlaams-Brabant. Wereldkampioenen als Eddy Merckx, Sven Nys…

Bodemleven – Acterra Deinze

Voor bodemspecialist Acterra uit Deinze maakten we een ontwerp geïnspireerd op het bodemleven. Het kunstwerk toont een uitsnede van…

Spoorwegtunnel – Ruisbroek

In opdracht van de gemeente Sint-Pieters-Leeuw transformeerden we de spoorwegtunnel aan het station van Ruisbroek tot een aangename plaats….

PGlas – Tielen

De eigenaars van PGlas in Tielen vroegen ons een tijdloze en tot de verbeelding sprekende muurschildering te maken. Beide…

Bring your story to Life

Til jouw muur of ruimte op naar een hoger niveau en laat je leiden door onze kennis. Met ons bewezen proces wordt elk idee realiteit. 

Contacteer ons

Treepack BV
Leuven, Belgium
Telefoon: +32 484 71 95 34
E-mail: hello@treepack.net

Get inspired

Schrijf je in op onze nieuwsbrief