Causa prima – VUB Brussel

In mei ’17 lanceerde stad Brussel een oproep om de oude en lelijke gevel van de Vrije Universiteit Brussel (VUB) een make-over te geven. Wij nodigden verschillende Europese artiesten uit om een ontwerp te maken en uit zo’n 80 kandidaten kwam de Italiaanse artiest Gola Hundun uit de bus met zijn ontwerp “Causa Prima”.

Het concept

Doorgaans put Gola inspiratie uit natuurlijke elementen en spiritualiteit. Voor dit project geeft hij een weergave van de ‘stream of life’. Dat is een verwijzing naar het leerproces dat mensen in staat stelt om te groeien en zich te ontwikkelen en alle activiteiten op en rond de campus. De oranje-rode zon op de hoek van het gebouw wordt voorgesteld als een interessant anamorfisme. Alle blaadjes dwarrelen rond dit center point.

Als eerste grote project was het een grote uitdaging om aan alle wensen van de klant, de stad en alle andere betrokkenen te beantwoorden. Maar door alle neuzen in dezelfde richting te zetten, speelden we het klaar. Na liters bloed, zweet, primer, verf, regen en twee traantjes was het resultaat eindelijk daar. We besparen je alle details. Geniet maar gewoon van het resultaat!

 

TECHNISCHE SPECIFICATIES

  • Totale oppervlakte: 650 m2
  • Materiaal: betonnen platen
  • Samenstelling: acrylverf
  • Duur project: 14 dagen

Vrije Universiteit Brussel bevindt zich in de Paul Hegerlaan 1, Brussels, BE.

 

Met dank aan: Gola Hundun (the artist), Jaune (our friend in need and a serious artist indeed), Pieter ‘Nekvel’ Verbeke (our assistant) and the three-headed team of Oryzon Film makers.

Interesse?

Til jouw muur of ruimte op naar een hoger niveau en laat je leiden door onze kennis. Met ons bewezen proces wordt elk idee realiteit.
Maak een afspraak met onze Mural Experts:

Jong Koersgeweld – Eddy Merckx cycling route

Muurschildering van Eddy Merckx in zijn geboortedorp Koersen, dat kunnen we in Vlaams-Brabant. Wereldkampioenen als Eddy Merckx, Sven Nys…

Bodemleven – Acterra Deinze

Voor bodemspecialist Acterra uit Deinze maakten we een ontwerp geïnspireerd op het bodemleven. Het kunstwerk toont een uitsnede van…

Spoorwegtunnel – Ruisbroek

In opdracht van de gemeente Sint-Pieters-Leeuw transformeerden we de spoorwegtunnel aan het station van Ruisbroek tot een aangename plaats….

PGlas – Tielen

De eigenaars van PGlas in Tielen vroegen ons een tijdloze en tot de verbeelding sprekende muurschildering te maken. Beide…

Bring your story to Life

Til jouw muur of ruimte op naar een hoger niveau en laat je leiden door onze kennis. Met ons bewezen proces wordt elk idee realiteit. 

Contacteer ons

Treepack BV
Leuven, Belgium
Telefoon: +32 484 71 95 34
E-mail: hello@treepack.net

Get inspired

Schrijf je in op onze nieuwsbrief