“Couleur Quartier” Basisschool Pee en Nel mural door Julieta XLF

Couleur Quartier is een project dat tijdens de paasvakantie van 2020 gerealiseerd werd. Basisschool Pee & Nel, de stad Leuven, Treepack, Scholengroep11 en vele andere helpende handen ondersteunden de creatie van een muurschildering door de Spaanse kunstenares Julieta.

Het project steunt op drie grote pijlers.

1. Diversiteit
In deze buitenwijk van Leuven wonen veel mensen van verschillende afkomst samen. Veel van die kinderen gaan naar deze basisschool. We willen deze perfecte mix van mensen in een goed daglicht zetten, door personages van over de hele wereld in de muurschildering te betrekken. Tegelijkertijd creëren we een goed voorbeeld voor de kinderen, door te laten zien dat harmonie tussen mensen in de samenleving zeker mogelijk is.

2. Natuur
De kunstenares Julieta werkt vaak met grillige figuren, maar voegt daar vaak flora- en fauna-elementen aan toe. De kinderen hier leven in een zeer betonachtige omgeving en hebben vaak niet de kans om in de natuur te ‘zijn’. Door natuur-achtige elementen in de muurschildering te verwerken, kunnen ze net dat beetje extra genieten van wat Moeder Aarde ons te bieden heeft.

3. Mobiliteit
Op dit moment, en zeker in het verleden, rijden veel bestuurders van gemotoriseerde voertuigen met hoge snelheid door deze straat. Er zijn extra fietsstroken op de weg aangelegd en er zijn verkeersdrempels aangebracht. Helaas zonder veel succes. Deze muurschildering trekt zeker de aandacht – niet alleen door de grootte, maar ook door de felle kleuren, en hopelijk ook van de snelheidsovertreders!

En bovendien willen we de bewoners, leerlingen en bezoekers van deze wijk en school gewoon een fijne omgeving bieden.

“Kom op voor je wijk”

Dit project werd (grotendeels) gesponsord door een project genaamd “Kom op voor je wijk”. Het is opgestart door de stad en was tot nu toe al een heus succesverhaal!
Het concept is als volgt: je buurt is toe aan iets nieuws. De bewoners die een idee hebben worden aangemoedigd om een dossier te maken waarin het concept wordt uitgelegd. Dit kan gaan van muurschilderingen tot het schilderen van elektriciteitskasten, het plaatsen van planten op de gevel of zelfs mini-muurbibliotheken waar buurtbewoners hun boeken kunnen ruilen. Eindeloze mogelijkheden!
Als het dossier is opgestuurd en goedgekeurd, gaat er een geldbedrag naar de coördinerende partij (vaak de bewoners) om de geplande ideeën uit te voeren. Bewoners mogen externe aannemers, zoals Treepack, inhuren om hun wensen te realiseren. Et voila, weer een glorieuze muurschildering!

TECHNISCHE SPECIFICATIES

  • Materiaal muur: bakstenen
  • Mural productie: 1-12 juli 2020
  • Grootte: +/- 500 m2 (waarvan 200 m2 beschilderbaar)
  • Gebruikte verf: acrylverf en spuitbussen.

Dit project werd mede mogelijk gemaakt door Treepack, Stad Leuven, Dienst Erfgoed, Huis 11 and Gerken Hoogwerkers.

Interesse?

Til jouw muur of ruimte op naar een hoger niveau en laat je leiden door onze kennis. Met ons bewezen proces wordt elk idee realiteit.
Maak een afspraak met onze Mural Experts:

Jong Koersgeweld – Dijleland Gravelroute

Het werk verwijst naar de vele supporters die tijdens het WK wielrennen in 2021 de renners aanmoedigden in hun…

Jong Koersgeweld – Dwars door het Hageland Gravelroute

Het abstracte werk van een fietser te midden van een stofwolk, doet wegdromen naar de wedstrijd ‘Dwars door het…

Jong Koersgeweld – Sven Nys Gravelroute

Het werk van kunstenaar Sam Billen ademt cyclocross. Enkele renners voorovergebogen over hun stuur, ploegen zich een weg door…

Jong Koersgeweld – R. EV 1703 Cycling Route

Het kunstwerk “Rainbow Remco : Aerobullet” toont een monumentaal portret van toptalent Remco Evenepoel. Het portret straalt kracht uit…

Bring your story to Life

Til jouw muur of ruimte op naar een hoger niveau en laat je leiden door onze kennis. Met ons bewezen proces wordt elk idee realiteit. 

Contacteer ons

Treepack BV
Leuven, Belgium
Telefoon: +32 484 71 95 34
E-mail: hello@treepack.net

Get inspired

Schrijf je in op onze nieuwsbrief