Doodle take over in Brussel-Centraal

De stad Brussel lanceerde een warme oproep aan street artists om een muur naast een middelbare school onder handen te nemen. We sprongen in geen tijd op de kar en stuurden enkele ontwerpideeën van onze artiesten in. Tot onze grote verbazing kozen ze voor Mr. Doodle! We begonnen onmiddellijk aan dit renovatie-transformatie project!

Het verhaal

Bij aankomst maakten we kennis met de mensen van Brucity en kregen we de sleutels van de ‘magische’ schaarlift in handen. Zodra we dat blauwe monster in gang kregen, mengden we wat verf en zetten we de grondlaag. En deze muur kon wel wat verf verzetten! De volgende ochtend kwam er een ravissante verschijning opdagen… Mr. Doodle kwam ons tegemoet in zijn volledige op maat gemaakte Doodlepak, klaar om deze muur van 40 m2 onder handen te nemen. In een dag.

Een keer met je ogen knipperen en de spray cans staan klaar en de lift gaat omhoog. En België zou België niet zijn, zonder haar fantastische weer. Om de een of andere reden was het 33° C en door de felle weerkaatsing van de muur kon je niet veel zien zonder beschermglazen. Maar dat maakt natuurlijk niet uit voor de Doodle-machine. Met een witte doek en een hoofd vol inspiratie ging het heel snel. Zoals je kan zien in de details werd hij duidelijk geïnspireerd door de middelbare school.

Sommigen vergelijken hem met The Flash, maar voor ons is het gewoon een waar genoegen om alles in een razendsnel tempo te zien samensmelten tot een geheel. Je hebt zelfs geen timelapse opname nodig om te zien hoe snel hij werkt. Bij zonsondergang zaten we buiten met een biertje in de hand op een terras, trots kijkend naar alweer een afgewerkt project.

TECHNISCHE SPECIFICATIES

  • Totale opppervlakte: 40 m2
  • Materiaal: bakstenen
  • Breedte: 5m
  • Hoogte: 8m
  • Samenstelling: spray verf
  • Duur project: 1 dag

Anneessens Funck bevindt zich in Groot Eiland 27, Brussel, België.
Deze opdracht maakt deel uit van het Brussels Street Art Parcours, een project van Brucity en de Minister van Cultuur.

Interesse?

Til jouw muur of ruimte op naar een hoger niveau en laat je leiden door onze kennis. Met ons bewezen proces wordt elk idee realiteit.
Maak een afspraak met onze Mural Experts:

265 jaar Brouwerij Martens – Bocholt

Pak je biertje er maar bij want het is tijd om eens goed te proosten. Brouwerij Martens in Bocholt…

Alcayata – KOW Klein Rijsel Leuven

Op het kruispunt van de Klein-Rijselstraat en de Hertog Jan I-straat in Leuven kan je sinds kort een nieue…

Basisschool De Bijenkorf – Herent

Een golf van opwinding overspoelt GO! basisschool De Bijenkorf in Herent, ze zijn namelijk verheugd om hun prachtig opgeknapte…

Organon – Heist-op-den-Berg

De productiefaciliteit van Organon in Heist-op-den-Berg (België) bestaat dit jaar 50 jaar. Gisteren trapte Organon Heist zijn jubileumviering af…

Bring your story to Life

Til jouw muur of ruimte op naar een hoger niveau en laat je leiden door onze kennis. Met ons bewezen proces wordt elk idee realiteit. 

Contacteer ons

Treepack BV
Leuven, Belgium
Telefoon: +32 484 71 95 34
E-mail: hello@treepack.net

Get inspired

Schrijf je in op onze nieuwsbrief