Elephantlantis – Namur

Een kudde street art olifanten duikt op in de Omalius Tunnel van Namen. Een bijzondere doorgang als energieopwekkende bron voor passanten.

De vibrerende kracht van water komt sterk naar voren omdat het kunstwerk vitaliteit moet uitstralen. Iedereen heeft wel eens nood aan zichzelf opladen. Het is daarom belangrijk dat de tunnel een bepaald gevoel van energie uitstraalt. Het totaalbeeld triomfeert door de combinatie van oceanische kenmerken met de kracht van de olifanten.

Om tot een maximale realisatie te komen is beroep gedaan op de stijlvolle expertise van het duo Gooze & Bozik. Twee Russische artiesten die dit indrukwekkende kunstwerk volhardend wisten te creëren. Kenmerkend is het rijke en verzadigde kleurenpalet waarmee fantasierijke beelden worden geïllustreerd. Hun stijl is geïnspireerd op oude technieken van de Australische Aboriginals. Het idee van dot-painting is al duizenden jaren oud en vormt de perfecte combinatie met graffiti. De verwerking van deze organische lijnen en stippen in het beeld geeft het geheel een mythisch karakter dat blijft hangen.

Door de tunnel met deze techniek te beschilderen wordt een wonderbaarlijke doorgang gecreëerd. Het water stroomt levendig over beide muren heen van elk 85 meter lang. De olifanten stappen hierin levendig voort terwijl het water langs hun poten stroomt. Aaneengehaakt met slurf en staart vormen de olifanten een gezamenlijke rij. Dit idee van verbinding is een kenmerkend thema voor het ontwerp. Al met al een inspirerende plaats waar je doorheen gereden wil zijn.

Met dank aan: Jamal

Interesse?

Til jouw muur of ruimte op naar een hoger niveau en laat je leiden door onze kennis. Met ons bewezen proces wordt elk idee realiteit.
Maak een afspraak met onze Mural Experts:

265 jaar Brouwerij Martens – Bocholt

Pak je biertje er maar bij want het is tijd om eens goed te proosten. Brouwerij Martens in Bocholt…

Alcayata – KOW Klein Rijsel Leuven

Op het kruispunt van de Klein-Rijselstraat en de Hertog Jan I-straat in Leuven kan je sinds kort een nieue…

Basisschool De Bijenkorf – Herent

Een golf van opwinding overspoelt GO! basisschool De Bijenkorf in Herent, ze zijn namelijk verheugd om hun prachtig opgeknapte…

Organon – Heist-op-den-Berg

De productiefaciliteit van Organon in Heist-op-den-Berg (België) bestaat dit jaar 50 jaar. Gisteren trapte Organon Heist zijn jubileumviering af…

Bring your story to Life

Til jouw muur of ruimte op naar een hoger niveau en laat je leiden door onze kennis. Met ons bewezen proces wordt elk idee realiteit. 

Contacteer ons

Treepack BV
Leuven, Belgium
Telefoon: +32 484 71 95 34
E-mail: hello@treepack.net

Get inspired

Schrijf je in op onze nieuwsbrief