Fireflies – Eindhoven

Het ontwerp voor deze tunnel in Eindhoven getiteld “Fireflies” of “Vuurvliegjes”, refereert naar Biolight, een technologische innovatie vanuit Philips waarin bacteriën worden gebruikt als energieloze verlichting. De inspiratie kwam door het bestuderen van lichtgevende organismes zoals vuurvliegjes, gloeiwormpjes, kwallen… (biomimicry). Het fenomeen bioluminescentieontstaat door een chemische reactie waarbij een enzym (luciferase) reageert met een lichtgevende molecule (luciferine).

Biolight maakt deel uit van een breder project – Microbial Home door Philips Design – waarin een ‘geïntegreerd cyclisch ecosysteem’ wordt gebruikt om traditioneel huisafval d.m.v. bacteriën te recycleren. Deze bio-innovaties herdefiniëren energieconsumptie in eigen woonst, maar kunnen ook toegepast worden als verlichting in publieke ruimtes. Zoals je kan zien in het ontwerp verlichten deze ‘gloeiende planten’ wegbermen, tunnels en overdekte passages, dienen als waarschuwingsstrips op trappen, of zorgen voor sfeerlicht in parken en op pleinen.

Met dank aan: Jamal

Interesse?

Til jouw muur of ruimte op naar een hoger niveau en laat je leiden door onze kennis. Met ons bewezen proces wordt elk idee realiteit.
Maak een afspraak met onze Mural Experts:

Jong Koersgeweld – Eddy Merckx cycling route

Muurschildering van Eddy Merckx in zijn geboortedorp Koersen, dat kunnen we in Vlaams-Brabant. Wereldkampioenen als Eddy Merckx, Sven Nys…

Bodemleven – Acterra Deinze

Voor bodemspecialist Acterra uit Deinze maakten we een ontwerp geïnspireerd op het bodemleven. Het kunstwerk toont een uitsnede van…

Spoorwegtunnel – Ruisbroek

In opdracht van de gemeente Sint-Pieters-Leeuw transformeerden we de spoorwegtunnel aan het station van Ruisbroek tot een aangename plaats….

PGlas – Tielen

De eigenaars van PGlas in Tielen vroegen ons een tijdloze en tot de verbeelding sprekende muurschildering te maken. Beide…

Bring your story to Life

Til jouw muur of ruimte op naar een hoger niveau en laat je leiden door onze kennis. Met ons bewezen proces wordt elk idee realiteit. 

Contacteer ons

Treepack BV
Leuven, Belgium
Telefoon: +32 484 71 95 34
E-mail: hello@treepack.net

Get inspired

Schrijf je in op onze nieuwsbrief