Flood – Xior Hasselt

Quartier bleu in Hasselt heeft er een nieuw street art kunstwerk bij! Dit keer is het de beurt aan de getalenteerde  Roberto Ciredz, een Italiaanse genomineerden street art kunstenaar. Het werk is gemaakt in samenwerking met kunstenaarscollectief Treepack en is te bewonderen op de gevels van vernieuwd XIOR- studentencomplex in de Armand Hertzstraat te Hasselt.  

De gigantische muurschildering van Ciredz is een prachtige abstracte creatie die zijn inspiratie haalt uit water, natuur en ijslandschappen. Het kunstwerk ‘Flood’ van Ciredz is gebaseerd op het vele water van de buurt Quartier bleu. Het kleurenpalet dat hij gebruikt heeft, is typerend voor zijn werk en varieert tussen zachte en levendige blauwe kleuren, waardoor het werk een rustgevende uitstraling heeft. De combinatie van deze kleuren en de vloeiende kleurvlakken die Ciredz heeft gebruikt, roepen het gevoel op alsof je je in een serene, onderwaterwereld bevindt.

Bovendien is niet alleen een lust voor het oog, maar het brengt ook een belangrijke boodschap over. De kunstenaar wil mensen bewust maken van de kwetsbaarheid van onze planeet en het belang van het behoud van onze natuurlijke hulpbronnen. Dit is ook terug te zien in zijn andere werken, die vaak gericht zijn op de relatie tussen mens en natuur.

Het kunstenaarscollectief Treepack heeft met dit project niet alleen een bijzonder kunstwerk toegevoegd aan de straten van Hasselt, maar ook een unieke ervaring voor de studenten die de muurschildering dagelijks zien.  Het kunstwerk is namelijk geplaatst op het vernieuwde XIOR- studentenhuis. Het werk van Roberto Ciredz omhelst de complexe architectuur en vormt deze naar een nieuw prachtig kunstwerk . Daarnaast nodigt het passanten uit tot reflectie en brengt  het werk een belangrijke boodschap over die veel mensen zal inspireren om zich in te zetten voor het behoud van onze planeet.

Interesse?

Til jouw muur of ruimte op naar een hoger niveau en laat je leiden door onze kennis. Met ons bewezen proces wordt elk idee realiteit.
Maak een afspraak met onze Mural Experts:

265 jaar Brouwerij Martens – Bocholt

Pak je biertje er maar bij want het is tijd om eens goed te proosten. Brouwerij Martens in Bocholt…

Alcayata – KOW Klein Rijsel Leuven

Op het kruispunt van de Klein-Rijselstraat en de Hertog Jan I-straat in Leuven kan je sinds kort een nieue…

Basisschool De Bijenkorf – Herent

Een golf van opwinding overspoelt GO! basisschool De Bijenkorf in Herent, ze zijn namelijk verheugd om hun prachtig opgeknapte…

Organon – Heist-op-den-Berg

De productiefaciliteit van Organon in Heist-op-den-Berg (België) bestaat dit jaar 50 jaar. Gisteren trapte Organon Heist zijn jubileumviering af…

Bring your story to Life

Til jouw muur of ruimte op naar een hoger niveau en laat je leiden door onze kennis. Met ons bewezen proces wordt elk idee realiteit. 

Contacteer ons

Treepack BV
Leuven, Belgium
Telefoon: +32 484 71 95 34
E-mail: hello@treepack.net

Get inspired

Schrijf je in op onze nieuwsbrief