Groen licht voor kunstwerk ‘Tienen Transformeert’

Enkele seconden stilstaan in je auto op een kruispunt, dat is nu juist een plezier door het zicht op een prachtige muurschildering. Met passie voor street art wist Treepack dit project in Tienen tot realisatie te brengen. De geschilderde plantenstreng verweven met water mag tijd in beslag nemen om te kunnen ervaren, dan pas spot je het felgele dertienstippelige lieveheersbeestje.

Al eerder is het landschap van Tienen opgefleurd door Treepack met de muurschildering ‘Voyage voyage’. Hiermee kan een kleurrijke en dynamisch zijgevel van de basisschool ontdekt worden. De reis gaat nu verder door deze creatieve visie opnieuw in te brengen op de bruisende kruising Bergévest. Tienen focust zich deze keer extra op het alledaagse aspect. Ook kleine dingen verwonderen in de natuur. Sta nu even stil voor het rode stoplicht naast het stadion om dat tot je door te laten dringen.

“Doorheen het water en de planten zitten dieren verwerkt die leven in de Getevallei. In dit ontwerp is gekozen voor bepaalde lokale insecten zoals het dertienstippelige lieveheersbeestje, de loopkever, de libel en de bij die lijkt voort te vloeien uit de waterstreng. Tot in de details uitgewerkt en eerder gecamoufleerd zodat het plezierig is om van dichterbij te gaan bekijken.“ aldus Treepack

De heldere en vitale uitstraling wordt versterkt door de kleuren van Tienen, wit en blauw. Door de combinatie met warme kleuren wordt de muur een echte eye-catcher. Met enige verbeelding vormt de waterlijn een DNA-streng met de doorgroeiende plantenstreng. Door de dynamische compositie zit er veel beweging in het ontwerp, op die manier blend het goed in de omgeving. De samenkomst van water, planten en dieren vormt een proces dat leven op aarde stand houdt. Nu de voorbijganger zich bij het kunstwerk aansluit wordt het leven in Tienen pas echt een genot.  

Interesse?

Til jouw muur of ruimte op naar een hoger niveau en laat je leiden door onze kennis. Met ons bewezen proces wordt elk idee realiteit.
Maak een afspraak met onze Mural Experts:

265 jaar Brouwerij Martens – Bocholt

Pak je biertje er maar bij want het is tijd om eens goed te proosten. Brouwerij Martens in Bocholt…

Alcayata – KOW Klein Rijsel Leuven

Op het kruispunt van de Klein-Rijselstraat en de Hertog Jan I-straat in Leuven kan je sinds kort een nieue…

Basisschool De Bijenkorf – Herent

Een golf van opwinding overspoelt GO! basisschool De Bijenkorf in Herent, ze zijn namelijk verheugd om hun prachtig opgeknapte…

Organon – Heist-op-den-Berg

De productiefaciliteit van Organon in Heist-op-den-Berg (België) bestaat dit jaar 50 jaar. Gisteren trapte Organon Heist zijn jubileumviering af…

Bring your story to Life

Til jouw muur of ruimte op naar een hoger niveau en laat je leiden door onze kennis. Met ons bewezen proces wordt elk idee realiteit. 

Contacteer ons

Treepack BV
Leuven, Belgium
Telefoon: +32 484 71 95 34
E-mail: hello@treepack.net

Get inspired

Schrijf je in op onze nieuwsbrief