Groen licht voor kunstwerk ‘Tienen Transformeert’

Enkele seconden stilstaan in je auto op een kruispunt, dat is nu juist een plezier door het zicht op een prachtige muurschildering. Met passie voor street art wist Treepack dit project in Tienen tot realisatie te brengen. De geschilderde plantenstreng verweven met water mag tijd in beslag nemen om te kunnen ervaren, dan pas spot je het felgele dertienstippelige lieveheersbeestje.

Al eerder is het landschap van Tienen opgefleurd door Treepack met de muurschildering ‘Voyage voyage’. Hiermee kan een kleurrijke en dynamisch zijgevel van de basisschool ontdekt worden. De reis gaat nu verder door deze creatieve visie opnieuw in te brengen op de bruisende kruising Bergévest. Tienen focust zich deze keer extra op het alledaagse aspect. Ook kleine dingen verwonderen in de natuur. Sta nu even stil voor het rode stoplicht naast het stadion om dat tot je door te laten dringen.

“Doorheen het water en de planten zitten dieren verwerkt die leven in de Getevallei. In dit ontwerp is gekozen voor bepaalde lokale insecten zoals het dertienstippelige lieveheersbeestje, de loopkever, de libel en de bij die lijkt voort te vloeien uit de waterstreng. Tot in de details uitgewerkt en eerder gecamoufleerd zodat het plezierig is om van dichterbij te gaan bekijken.“ aldus Treepack

De heldere en vitale uitstraling wordt versterkt door de kleuren van Tienen, wit en blauw. Door de combinatie met warme kleuren wordt de muur een echte eye-catcher. Met enige verbeelding vormt de waterlijn een DNA-streng met de doorgroeiende plantenstreng. Door de dynamische compositie zit er veel beweging in het ontwerp, op die manier blend het goed in de omgeving. De samenkomst van water, planten en dieren vormt een proces dat leven op aarde stand houdt. Nu de voorbijganger zich bij het kunstwerk aansluit wordt het leven in Tienen pas echt een genot.  

Interesse?

Til jouw muur of ruimte op naar een hoger niveau en laat je leiden door onze kennis. Met ons bewezen proces wordt elk idee realiteit.
Maak een afspraak met onze Mural Experts:

Jong Koersgeweld – Eddy Merckx cycling route

Muurschildering van Eddy Merckx in zijn geboortedorp Koersen, dat kunnen we in Vlaams-Brabant. Wereldkampioenen als Eddy Merckx, Sven Nys…

Bodemleven – Acterra Deinze

Voor bodemspecialist Acterra uit Deinze maakten we een ontwerp geïnspireerd op het bodemleven. Het kunstwerk toont een uitsnede van…

Spoorwegtunnel – Ruisbroek

In opdracht van de gemeente Sint-Pieters-Leeuw transformeerden we de spoorwegtunnel aan het station van Ruisbroek tot een aangename plaats….

PGlas – Tielen

De eigenaars van PGlas in Tielen vroegen ons een tijdloze en tot de verbeelding sprekende muurschildering te maken. Beide…

Bring your story to Life

Til jouw muur of ruimte op naar een hoger niveau en laat je leiden door onze kennis. Met ons bewezen proces wordt elk idee realiteit. 

Contacteer ons

Treepack BV
Leuven, Belgium
Telefoon: +32 484 71 95 34
E-mail: hello@treepack.net

Get inspired

Schrijf je in op onze nieuwsbrief