Harelbeke wereldstad – Murals voor voetgangerstunnel

Harelbeke – een klein maar gezellig stadje in het zuidwesten van België – is bezig aan een heuse transformatie op wereldniveau. Treepack draagt haar steentje bij met een nieuw kunstwerk in de voetgangerstunnel onder de spoorweg van Harelbeke station.

Artiesten Lobster Robin en Simon Mannaerts, beiden afkomstig uit het Antwerpse, ontwierpen een verhaal dat zich afspeelt in de Harelbeekse contreien, met een leuke insteek naar de natuur, de bewoners en hun geschiedenis.

Het kunstwerk is een abstracte collage van elementen die uitbeelden wat een stad nu juist betekent. De fragmentarische overlappingen die een soort moodboard voorstelllen voor Harelbeke worden verbonden door het landschap en de mensen. Dat is wat er centraal moet staan, aldus de artiesten.

Harelbeke zet met dit project ook in op duurzaamheid, hernieuwbare energie en een groene toekomst. Hun Sustainable Development Goals (SDG’s) zijn zoals vele steden tegenwoordig daarop gefocust, met het doel om van Harelbeke een stad te maken die klaar is voor de wereld van morgen.

De locatie van de tunnel grenst aan de Noordstraat en Zuidstraat, ter hoogte van het NMBS-station.

Ter voorbereiding van de muurschildering zijn we met 6 jonge creatievelingen van de kunstacademie aan de slag gegaan. Ze kregen een workshop graffiti van een van onze artiesten waarin hands-on werd uitgelegd over de verschillende technieken die professionele artiesten dagelijks gebruiken in de street art wereld.

Deze getransformeerde tunnel kwam ook in de krant:
HLN – Voetgangerstunnel krijgt kleurrijke make-over dankzij street art

Dit project werd tot stand gebracht door een samenwerking tussen Stad Harelbeke en Treepack. Onze dank gaat uit naar de leveranciers: Vanesco en North Sea Paints.

Interesse?

Til jouw muur of ruimte op naar een hoger niveau en laat je leiden door onze kennis. Met ons bewezen proces wordt elk idee realiteit.
Maak een afspraak met onze Mural Experts:

Jong Koersgeweld – Eddy Merckx cycling route

Muurschildering van Eddy Merckx in zijn geboortedorp Koersen, dat kunnen we in Vlaams-Brabant. Wereldkampioenen als Eddy Merckx, Sven Nys…

Bodemleven – Acterra Deinze

Voor bodemspecialist Acterra uit Deinze maakten we een ontwerp geïnspireerd op het bodemleven. Het kunstwerk toont een uitsnede van…

Spoorwegtunnel – Ruisbroek

In opdracht van de gemeente Sint-Pieters-Leeuw transformeerden we de spoorwegtunnel aan het station van Ruisbroek tot een aangename plaats….

PGlas – Tielen

De eigenaars van PGlas in Tielen vroegen ons een tijdloze en tot de verbeelding sprekende muurschildering te maken. Beide…

Bring your story to Life

Til jouw muur of ruimte op naar een hoger niveau en laat je leiden door onze kennis. Met ons bewezen proces wordt elk idee realiteit. 

Contacteer ons

Treepack BV
Leuven, Belgium
Telefoon: +32 484 71 95 34
E-mail: hello@treepack.net

Get inspired

Schrijf je in op onze nieuwsbrief