Het dansend paar – Zorg Leuven

Een prachtig nieuw kunstwerk “Het dansend paar” brengt een lach op het gezicht van de bewoners van het woon- zorgcentrum Ter Vlierbeke.  In opdracht van Zorg Leuven fleurde Street art organisatie Treepack de locatie op met een participatieve muurschildering.

Een nieuw street art kunstwerk is onthuld in Leuven, gemaakt door Leuvens kunstenaarscollectief Treepack en de Antwerpse artiest Simon Mannerts. Het kunstwerk, van maar liefst 60m² groot strekt zich uit op de muur naast de inkomhal bij woon- zorgcentrum Ter Vlierbeke, en is  een samenwerking tussen Zorg Leuven en Treepack.

“Het dansend paar” toont een aanstekelijk moment van vreugde dat vandaag de dag nog steeds herkenbaar is in woonzorgcentra. Zegt Lisa Roggeband, project manager bij Treepack.  “Het beeld brengt een lach op het gezicht bij de bewoners. Het is een simpel maar sterk beeld dat jong en oud inspireert. Het laat de bewoners wegdromen naar mooie herinneringen en zet hen misschien aan tot een danspasje in de buitenlucht.“ Aldus Lisa.

Voor dit project ging een participatie vooraf. Zo was er een werkgroep samengesteld met verschillende mensen die betrokken zijn in het woonzorgcentrum. “Na een creatieve brainstormsessie werd Antwerpse artiest Simon Mannerts gekozen.  Samen met Treepack, ging  hij in gesprek met de werkgroep en maakte een aantal ontwerpen, waarvan dit ontwerp de voorkeur kreeg. “ Zegt Lies van Campenhout van Zorg Leuven.

Simon Mannaerts, ook bekend als SIMO is een getalenteerde street artist met een veelzijdige stijl. Hij bekend van zowel zijn  portretten in olieverf als zijn grootschalige muurschilderingen met spraypaint en acryl.  Zijn stijl fungeert tussen realisme en illustratief-realisme met een minimalistische touch. Hij haalt zijn inspiratie uit mensen, dieren, beweging en de psychologie. Een ideale match voor dit project dus!

“Het kunstwerk is een belangrijke toevoeging aan de gevel van Ter vlierbeke. In het lokale dienstenscentrum op de site wordt nog regelmatig gedanst. Nu zie je die vrolijke momenten weerspiegeld in het kunstwerk op de gevel. Het toont de toewijding van de medewerkers en stimuleert de creativiteit bij de bewoners. Het is zeker een bezoek waard voor alle kunstliefhebbers en bewonderaars van street art”. zegt Bieke Verlinden, voorzitter van Zorg Leuven.

Interesse?

Til jouw muur of ruimte op naar een hoger niveau en laat je leiden door onze kennis. Met ons bewezen proces wordt elk idee realiteit.
Maak een afspraak met onze Mural Experts:

Jong Koersgeweld – Eddy Merckx cycling route

Muurschildering van Eddy Merckx in zijn geboortedorp Koersen, dat kunnen we in Vlaams-Brabant. Wereldkampioenen als Eddy Merckx, Sven Nys…

Bodemleven – Acterra Deinze

Voor bodemspecialist Acterra uit Deinze maakten we een ontwerp geïnspireerd op het bodemleven. Het kunstwerk toont een uitsnede van…

Spoorwegtunnel – Ruisbroek

In opdracht van de gemeente Sint-Pieters-Leeuw transformeerden we de spoorwegtunnel aan het station van Ruisbroek tot een aangename plaats….

PGlas – Tielen

De eigenaars van PGlas in Tielen vroegen ons een tijdloze en tot de verbeelding sprekende muurschildering te maken. Beide…

Bring your story to Life

Til jouw muur of ruimte op naar een hoger niveau en laat je leiden door onze kennis. Met ons bewezen proces wordt elk idee realiteit. 

Contacteer ons

Treepack BV
Leuven, Belgium
Telefoon: +32 484 71 95 34
E-mail: hello@treepack.net

Get inspired

Schrijf je in op onze nieuwsbrief