Jong Koersgeweld – R. EV 1703 Cycling Route

Het kunstwerk “Rainbow Remco : Aerobullet” toont een monumentaal portret van toptalent Remco Evenepoel. Het portret straalt kracht uit en kijkt vooruit, naar de toekomst. In het portret zitten de kleuren van de regenboogtrui verwerkt, want Remco werd zowel op de weg als in de individuele tijdrit op jonge leeftijd wereldkampioen. Remco is eveneens Belgisch kampioen op de weg, vandaar ook de Belgische driekleur in het kunstwerk. De bewegingsonscherpte in de driekleur komt voort uit het silhouet van Remco die in zijn typische, herkenbare houding op een tijdrijdfiets koerst (het achterwiel van de fiets is tevens een chronometer). Dankzij deze houding krijgt Remco ook wel de bijnaam ‘Aerobullet’, dat ook als opschrift op zijn fietshelm staat.

 

Het project Jong Koersgeweld is een initiatief van de provincie Vlaams-Brabant.

Interesse?

Til jouw muur of ruimte op naar een hoger niveau en laat je leiden door onze kennis. Met ons bewezen proces wordt elk idee realiteit.
Maak een afspraak met onze Mural Experts:

Jong Koersgeweld – Dijleland Gravelroute

Het werk verwijst naar de vele supporters die tijdens het WK wielrennen in 2021 de renners aanmoedigden in hun…

Jong Koersgeweld – Dwars door het Hageland Gravelroute

Het abstracte werk van een fietser te midden van een stofwolk, doet wegdromen naar de wedstrijd ‘Dwars door het…

Jong Koersgeweld – Sven Nys Gravelroute

Het werk van kunstenaar Sam Billen ademt cyclocross. Enkele renners voorovergebogen over hun stuur, ploegen zich een weg door…

Jong Koersgeweld – Cornet Gravelroute

Om de beleving langs de sportieve fietsroutes te verhogen laat Toerisme Vlaams-Brabant tien Street Art kunstwerken aanbrengen in de…

Bring your story to Life

Til jouw muur of ruimte op naar een hoger niveau en laat je leiden door onze kennis. Met ons bewezen proces wordt elk idee realiteit. 

Contacteer ons

Treepack BV
Leuven, Belgium
Telefoon: +32 484 71 95 34
E-mail: hello@treepack.net

Get inspired

Schrijf je in op onze nieuwsbrief