Kaaimuur Zwijndrecht

Treepack

Openluchtkunst stroomt als water door Zwijndrecht.

In het jaar 2020 -2021 werd de kunstenweek van Zwijndrecht in een nieuw kleedje gestoken. De gemeente beperkt zich niet langer tot een week maar breidt uit naar een volledig kunstenjaar. Na twee zomers van beperkingen en verminderd sociaal contact kwam al snel het idee om kunst openbaar en laagdrempelig te maken voor alle inwoners. En zo zet Zwijndrecht zich op de kaart als echte streetart-gemeente!

Zwijndrecht en streetart-collectief Treepack gingen samen in zee om meer kleur en kunst op straat te brengen. De eerste stap in dit creatieve project werd het organiseren van Tour Elentrik®. Met Tour Elentrik® komt de gemeente letterlijk onder hoogspanning te staan. Samen met lokale creatievelingen en professionele kunstenaars kregen een tiental elektriciteitskasten een make-over. De saaie, grijze kasten die vaak een doorn in het oog zijn, werden zo getransformeerd tot echte kunstwerken. Ontdek al het moois voor jong en oud aan de hand van een actieve wandelroute. De wandeling kan je raadplegen op het platform Street Art Cities via de link: https://streetartcities.com/cities/zwijndrecht-be/routes

Als kers op de taart werd ook de kaaimuur in Burcht onder handen genomen. Deze grauwe muur van wel 130 meter lang is de directe scheiding tussen het water van de Schelde en het Kaaiplein. Een plek die in de toekomst ook een onthaal -en ontmoetingsfunctie zal krijgen wanneer de waterbus er een halte krijgt. De artiesten van Treepack gingen aan de slag met deze bijzondere locatie en brachten er een kunstwerk dat inspeelt op de omgeving rond het water.

“De Schelde staat ten dienste van het transport van diverse internationale schepen. Goederen en personen zijn zo continu in beweging op het water. Waar we echter nauwelijks bij stilstaan, is de toestroom van al dat het water. Vandaag zien we het door de Schelde stromen te Zwijndrecht, maar morgen zal het zich misschien boven de Atlantische oceaan bevinden of kan het zich als regenbui uitstorten over de Vlaamse velden. Net zoals bij dieren en mensen blijft het water in een constante cyclus. Dit ontwerp vertelt het onzichtbare verhaal over hoe water zich verplaatst en een plek vindt in onze dagelijkse omgeving. Het ontwerp staat in directe dialoog met de Schelde achter de kaaimuur.”

Interesse?

Til jouw muur of ruimte op naar een hoger niveau en laat je leiden door onze kennis. Met ons bewezen proces wordt elk idee realiteit.
Maak een afspraak met onze Mural Experts:

Jong Koersgeweld – Dijleland Gravelroute

Het werk verwijst naar de vele supporters die tijdens het WK wielrennen in 2021 de renners aanmoedigden in hun…

Jong Koersgeweld – Dwars door het Hageland Gravelroute

Het abstracte werk van een fietser te midden van een stofwolk, doet wegdromen naar de wedstrijd ‘Dwars door het…

Jong Koersgeweld – Sven Nys Gravelroute

Het werk van kunstenaar Sam Billen ademt cyclocross. Enkele renners voorovergebogen over hun stuur, ploegen zich een weg door…

Jong Koersgeweld – R. EV 1703 Cycling Route

Het kunstwerk “Rainbow Remco : Aerobullet” toont een monumentaal portret van toptalent Remco Evenepoel. Het portret straalt kracht uit…

Bring your story to Life

Til jouw muur of ruimte op naar een hoger niveau en laat je leiden door onze kennis. Met ons bewezen proces wordt elk idee realiteit. 

Contacteer ons

Treepack BV
Leuven, Belgium
Telefoon: +32 484 71 95 34
E-mail: hello@treepack.net

Get inspired

Schrijf je in op onze nieuwsbrief