Kolonie werkmieren – De Schorre Boom

Treepack heeft een nieuw project afgerond in het recreatiedomein De Schorre in Boom. Het kunstwerk, dat geïnspireerd is op de geschiedenis van de site en de kolonie werkmieren in het bos, zal op 31 maart officieel worden ingehuldigd. De Schorre Boom is verheugd om deze nieuwe aanwinst aan te bieden aan het recreatiedomein en creëert zo een positieve impact op de lokale gemeenschap en bezoekers.

Recreatiedomein De Schorre in Boom heeft er sinds kort een kunstwerk bij. Heet domein dat een thuis biedt aan het wereldbekende Tomorrowland zet nu nog meer in op de beleving en recreatie van hun bezoekers doorheen het jaar. De muurschildering, ontworpen en uitgevoerd door kunstenaarsorganisatie Treepack, speelt in op de geschiedenis van de site en brengt een speelse interpretatie van een kolonie werkmieren in het bos die symbool staan voor de arbeid die er vroeger plaatsvond.

Het concept achter het kunstwerk is bedacht door de artiest, Treepack, die Formica, de Latijnse benaming voor mier, als uitgangspunt heeft genomen. Het kunstwerk toont de mieren die druk bezig zijn met het maken van hun eigen kunstwerken op de oude bakstenen muren, waar het krioelt van de kunst. De paradox die wordt gecreëerd door de kleine beestjes uit te vergroten biedt zo ook een meerwaarde voor het geheel.

Het idee was om de site zodanig vorm te geven dat deze opgaat in de omgeving. Zo kunnen de mieren werken op een kleistenen landschap en wordt er meteen ook een knipoog gegeven naar de geschiedenis van de site, die gepaard gaat met de steenbakkerij.

De inhuldiging van het kunstwerk zal plaatsvinden op vrijdag 31 maart om 09:30 en wordt bijgewoond door onder andere de gouverneur. Het publiek en de pers zijn van harte welkom om de onthulling bij te wonen en meer te leren over het inspirerende concept achter de muurschildering.

Wij zijn verheugd om deze nieuwe aanwinst aan te bieden aan het recreatiedomein De Schorre en kijken uit naar de positieve impact die het zal hebben op de bezoekers en de lokale gemeenschap.

Interesse?

Til jouw muur of ruimte op naar een hoger niveau en laat je leiden door onze kennis. Met ons bewezen proces wordt elk idee realiteit.
Maak een afspraak met onze Mural Experts:

Jong Koersgeweld – Dijleland Gravelroute

Het werk verwijst naar de vele supporters die tijdens het WK wielrennen in 2021 de renners aanmoedigden in hun…

Jong Koersgeweld – Dwars door het Hageland Gravelroute

Het abstracte werk van een fietser te midden van een stofwolk, doet wegdromen naar de wedstrijd ‘Dwars door het…

Jong Koersgeweld – Sven Nys Gravelroute

Het werk van kunstenaar Sam Billen ademt cyclocross. Enkele renners voorovergebogen over hun stuur, ploegen zich een weg door…

Jong Koersgeweld – R. EV 1703 Cycling Route

Het kunstwerk “Rainbow Remco : Aerobullet” toont een monumentaal portret van toptalent Remco Evenepoel. Het portret straalt kracht uit…

Bring your story to Life

Til jouw muur of ruimte op naar een hoger niveau en laat je leiden door onze kennis. Met ons bewezen proces wordt elk idee realiteit. 

Contacteer ons

Treepack BV
Leuven, Belgium
Telefoon: +32 484 71 95 34
E-mail: hello@treepack.net

Get inspired

Schrijf je in op onze nieuwsbrief