Krasjels Ninove

Ninove heeft het initiatief genomen om kunst in de openbare ruimte te promoten en schakelde  Treepack in om muurschilderingen te maken op verschillende publieke plaatsen in de stad. Het doel was om de stad aantrekkelijker te maken voor zowel jong als oud door middel van inspirerende murals die de omgeving transformeren en activeren.

De muurschildering op de gevel van wijnhandel ‘Proef de Passie’ is een prachtig voorbeeld van hoe street art kan worden gebruikt om kunst in de publieke ruimte toegankelijk te maken voor alle inwoners en bezoekers van Ninove. De gevel werd geselecteerd na een open oproep onder alle inwoners van Ninove en is onderdeel van een interactieve wandelkaart die zowel online als fysiek beschikbaar is. De kunstroute zal de inwoners verbinden en vermaken en biedt een mooie gelegenheid om de stad op een andere manier te ontdekken. Het kunstwerk op de gevel van wijnhandelaar Mark is onderdeel van een groter streetartproject in Ninove dat door Treepack is gerealiseerd. Naast deze muurschildering werden er ook nog 10 ludieke interventies geschilderd die samen een wandelroute vormen door de stad. Deze wandelroute is bedoeld als een soort zoektocht, “Tour Surprise” waardoor families op een laagdrempelige manier kennis kunnen maken met kunst in de open ruimte

Het concept van de muurschildering op de gevel van wijnhandelaar Mark draait om de vreugde van binding en liefde, metaforisch weergegeven met wijn als concreet beeld. Het kunstwerk is gemaakt door de beroemde Spaanse artiest Zesar Bahamonte en is een absolute eyecatcher die indruk zal maken op inwoners, bezoekers en de media.

Het interactieve aspect van de muurschildering wordt nog versterkt door de wijnrank die op de gevel hangt en opgaat in het kunstwerk. Dit zorgt voor een boeiend en interactief effect en maakt de muurschildering tot een uniek en bijzonder kunstwerk in de openbare ruimte van Ninove.

Interesse?

Til jouw muur of ruimte op naar een hoger niveau en laat je leiden door onze kennis. Met ons bewezen proces wordt elk idee realiteit.
Maak een afspraak met onze Mural Experts:

265 jaar Brouwerij Martens – Bocholt

Pak je biertje er maar bij want het is tijd om eens goed te proosten. Brouwerij Martens in Bocholt…

Alcayata – KOW Klein Rijsel Leuven

Op het kruispunt van de Klein-Rijselstraat en de Hertog Jan I-straat in Leuven kan je sinds kort een nieue…

Basisschool De Bijenkorf – Herent

Een golf van opwinding overspoelt GO! basisschool De Bijenkorf in Herent, ze zijn namelijk verheugd om hun prachtig opgeknapte…

Organon – Heist-op-den-Berg

De productiefaciliteit van Organon in Heist-op-den-Berg (België) bestaat dit jaar 50 jaar. Gisteren trapte Organon Heist zijn jubileumviering af…

Bring your story to Life

Til jouw muur of ruimte op naar een hoger niveau en laat je leiden door onze kennis. Met ons bewezen proces wordt elk idee realiteit. 

Contacteer ons

Treepack BV
Leuven, Belgium
Telefoon: +32 484 71 95 34
E-mail: hello@treepack.net

Get inspired

Schrijf je in op onze nieuwsbrief