Krasjels Ninove

Ninove heeft het initiatief genomen om kunst in de openbare ruimte te promoten en schakelde  Treepack in om muurschilderingen te maken op verschillende publieke plaatsen in de stad. Het doel was om de stad aantrekkelijker te maken voor zowel jong als oud door middel van inspirerende murals die de omgeving transformeren en activeren.

De muurschildering op de gevel van wijnhandel ‘Proef de Passie’ is een prachtig voorbeeld van hoe street art kan worden gebruikt om kunst in de publieke ruimte toegankelijk te maken voor alle inwoners en bezoekers van Ninove. De gevel werd geselecteerd na een open oproep onder alle inwoners van Ninove en is onderdeel van een interactieve wandelkaart die zowel online als fysiek beschikbaar is. De kunstroute zal de inwoners verbinden en vermaken en biedt een mooie gelegenheid om de stad op een andere manier te ontdekken. Het kunstwerk op de gevel van wijnhandelaar Mark is onderdeel van een groter streetartproject in Ninove dat door Treepack is gerealiseerd. Naast deze muurschildering werden er ook nog 10 ludieke interventies geschilderd die samen een wandelroute vormen door de stad. Deze wandelroute is bedoeld als een soort zoektocht, “Tour Surprise” waardoor families op een laagdrempelige manier kennis kunnen maken met kunst in de open ruimte

Het concept van de muurschildering op de gevel van wijnhandelaar Mark draait om de vreugde van binding en liefde, metaforisch weergegeven met wijn als concreet beeld. Het kunstwerk is gemaakt door de beroemde Spaanse artiest Zesar Bahamonte en is een absolute eyecatcher die indruk zal maken op inwoners, bezoekers en de media.

Het interactieve aspect van de muurschildering wordt nog versterkt door de wijnrank die op de gevel hangt en opgaat in het kunstwerk. Dit zorgt voor een boeiend en interactief effect en maakt de muurschildering tot een uniek en bijzonder kunstwerk in de openbare ruimte van Ninove.

Interesse?

Til jouw muur of ruimte op naar een hoger niveau en laat je leiden door onze kennis. Met ons bewezen proces wordt elk idee realiteit.
Maak een afspraak met onze Mural Experts:

Jong Koersgeweld – Eddy Merckx cycling route

Muurschildering van Eddy Merckx in zijn geboortedorp Koersen, dat kunnen we in Vlaams-Brabant. Wereldkampioenen als Eddy Merckx, Sven Nys…

Bodemleven – Acterra Deinze

Voor bodemspecialist Acterra uit Deinze maakten we een ontwerp geïnspireerd op het bodemleven. Het kunstwerk toont een uitsnede van…

Spoorwegtunnel – Ruisbroek

In opdracht van de gemeente Sint-Pieters-Leeuw transformeerden we de spoorwegtunnel aan het station van Ruisbroek tot een aangename plaats….

PGlas – Tielen

De eigenaars van PGlas in Tielen vroegen ons een tijdloze en tot de verbeelding sprekende muurschildering te maken. Beide…

Bring your story to Life

Til jouw muur of ruimte op naar een hoger niveau en laat je leiden door onze kennis. Met ons bewezen proces wordt elk idee realiteit. 

Contacteer ons

Treepack BV
Leuven, Belgium
Telefoon: +32 484 71 95 34
E-mail: hello@treepack.net

Get inspired

Schrijf je in op onze nieuwsbrief