La Wallonie Entreprend- Een boodschap voor de mensen

Drie portretten van Waalse ondernemers op een gebouw in hartje Charleroi. Een positieve boodschap voor de inwoners in de vorm van een campagne van de krant L’Echo.

Het verhaal

De Waalse krant L’Echo vroeg ons om drie murals te ontwerpen rond portretten van Waalse ondernemers voor de campagne ‘La Wallonie Entreprend’ (Ondernemend Wallonië). Met deze boodschap wilden ze aantonen dat iedereen het in zijn mars heeft om het tot succesvol zakenman of -vrouw te schoppen, zelfs in een regio als Wallonië die kreunt onder een ouderwetse industriële setting. Stap voor stap veranderen nieuwe ondernemers de regio.

We hielden enkele meetings met deze ondernemers om hun verhaal te horen over hoe zij succes oogstten en natuurlijk om hen achter de lens van de gerenommeerde portretartiest Spear te plaatsen. Na een lange zoektocht naar een geschikt gebouw vonden we de perfecte setting op de site van Interbeton in Charleroi. We waren echter niet de eersten. Ook de bekende artiest INVADER had zijn sporen al achter gelaten op het gebouw. Uit respect voor zijn werk besloten we er houten panelen en tape over te hangen. Deze campagne was per slot van rekening een tijdelijk project en werd na een aantal maanden verwijderd. Na wat opbouwwerk (jawel, nog meer houten panelen) kon Spear van start gaan aan dit project van 3 weken. Iedereen weet dat er voor advertentiecampagnes tijdsdruk van bovenaf is en dat was voor ons niet anders. Gelukkig voor ons verliep alles vlekkeloos.

De drie portretten van de Waalse ondernemers Virginie Dufrasne, François Fornieri en Jean-Pierre Lutgen lieten een grote indruk na, zelfs vanop kilometers afstand.

TECHNISCHE SPECIFICATIES

  • Totale oppervlaktes: 3 portretten, elk 180 m2
  • Materiaal: beton
  • Lengte: 16m
  • Breedte: 16m
  • Hoogte: 33m
  • Samenstelling: Acrylverf en een paar spuitbussen
  • Duur project: 18 dagen

Volgens de planning worden de murals verwijderd omdat het om een tijdelijke campagne ging, maar ze kunnen nog zichtbaar zijn op de site van Interbeton in Charleroi, vlakbij de Action.

Met dank aan: Onze lieftallige assistentes Jamal & Kitsune, de mensen van FamousGrey, Gerken Hoogwerkers en de mensen van L’Echo/De Tijd

Interesse?

Til jouw muur of ruimte op naar een hoger niveau en laat je leiden door onze kennis. Met ons bewezen proces wordt elk idee realiteit.
Maak een afspraak met onze Mural Experts:

Jong Koersgeweld – Dijleland Gravelroute

Het werk verwijst naar de vele supporters die tijdens het WK wielrennen in 2021 de renners aanmoedigden in hun…

Jong Koersgeweld – Dwars door het Hageland Gravelroute

Het abstracte werk van een fietser te midden van een stofwolk, doet wegdromen naar de wedstrijd ‘Dwars door het…

Jong Koersgeweld – Sven Nys Gravelroute

Het werk van kunstenaar Sam Billen ademt cyclocross. Enkele renners voorovergebogen over hun stuur, ploegen zich een weg door…

Jong Koersgeweld – R. EV 1703 Cycling Route

Het kunstwerk “Rainbow Remco : Aerobullet” toont een monumentaal portret van toptalent Remco Evenepoel. Het portret straalt kracht uit…

Bring your story to Life

Til jouw muur of ruimte op naar een hoger niveau en laat je leiden door onze kennis. Met ons bewezen proces wordt elk idee realiteit. 

Contacteer ons

Treepack BV
Leuven, Belgium
Telefoon: +32 484 71 95 34
E-mail: hello@treepack.net

Get inspired

Schrijf je in op onze nieuwsbrief