Meerbeek – Kortenberg

Collin Van der Sluijs

De voorbije maand werden er 2 grote gevels in Kortenberg opgefleurd met muurschilderingen. Zo wordt de gemeente een trekpleister voor kunstliefhebbers en pakt het uit met een echt openluchtmuseum. Toegankelijke kunst voor een breed doelpubliek is waar streetart collectief Treepack zich in specialiseert. Zij realiseerden op vraag van de gemeente Kortenberg twee muurschilderingen die inspelen op de lokale fauna en flora. De gevel in de Dorpstraat te Meerbeek zal met deze blikvanger een blijvende indruk nalaten op alle bewoners en voorbijgangers.

Na een uitgebreide oproep aan alle bewoners van Kortenberg vond de gemeente maar liefst 38 gevels die geschikt waren voor een muurschildering. Uit deze brede selectie koos het collectief Treepack 2 winnaars, aldus de Kruisstraat in Everberg en de Dorpsstraat in Meerbeek. Door de participatieve inspraak van buurtbewoners zijn de kunstwerken erg goed onthaald.

In overleg met de betrokken buurtbewoners werd gekozen voor de Nederlandse artiest Collin Van der Sluijs. De kleurrijke vogels maken van de gevel in de Dorpsstraat een waar kunstwerk. Zijn muurschildering is het vervolg op de eerste fase van het project waarbij de Mexicaanse artiest Allegria del Prado een gelijkaardig huzarenstukje schilderde in de Kruisstraat te Everberg.

Het resultaat van de tweede fase is nu dus ook te bewonderen op de kruising van de Dorpstraat en de Kleine Vilvoordestraat Het gemeentebestuur wil graag alle inwoners bedanken voor hun enthousiasme en betrokkenheid bij dit prachtige project, dat bijdraagt aan het creëren van een kleurrijke en levendige omgeving in Kortenberg.

Interesse?

Til jouw muur of ruimte op naar een hoger niveau en laat je leiden door onze kennis. Met ons bewezen proces wordt elk idee realiteit.
Maak een afspraak met onze Mural Experts:

Jong Koersgeweld – Dijleland Gravelroute

Het werk verwijst naar de vele supporters die tijdens het WK wielrennen in 2021 de renners aanmoedigden in hun…

Jong Koersgeweld – Dwars door het Hageland Gravelroute

Het abstracte werk van een fietser te midden van een stofwolk, doet wegdromen naar de wedstrijd ‘Dwars door het…

Jong Koersgeweld – Sven Nys Gravelroute

Het werk van kunstenaar Sam Billen ademt cyclocross. Enkele renners voorovergebogen over hun stuur, ploegen zich een weg door…

Jong Koersgeweld – R. EV 1703 Cycling Route

Het kunstwerk “Rainbow Remco : Aerobullet” toont een monumentaal portret van toptalent Remco Evenepoel. Het portret straalt kracht uit…

Bring your story to Life

Til jouw muur of ruimte op naar een hoger niveau en laat je leiden door onze kennis. Met ons bewezen proces wordt elk idee realiteit. 

Contacteer ons

Treepack BV
Leuven, Belgium
Telefoon: +32 484 71 95 34
E-mail: hello@treepack.net

Get inspired

Schrijf je in op onze nieuwsbrief