Ontwapenend Gastvrij – CC Leopoldsburg

De gemeente Leopoldsburg vindt het belangrijk dat directe momenten uit de oorlog, die burgers zelf hebben meegemaakt, herbeleeft kunnen worden. Vandaar dat het Cultureel Centrum in samenwerking met kunstenaarscollectief Treepack een opvallende muurschildering heeft gerealiseerd. Dit kunstwerk, genaamd ‘Ontwapenend Gastvrij’, neemt ons mee naar het einde van de Tweede Wereldoorlog.

Herinneringen aan de bevrijding worden hierbij opnieuw opgeroepen. Een hoopvolle tijd waar mensen in Leopoldsburg samenkwamen om te vieren en te genieten van hun vrijheid. Dit feest kan nu gevierd blijven worden door de ongewapende soldaten als levendige illustratieve verschijning. Na lange tijd van strijd kunnen zij hun geliefden eindelijk weer omarmen. De witte duif vertegenwoordigt de eeuwige trouw in deze onvoorwaardelijke liefde.

Met oog voor detail heeft Treepack enkele typerende kenmerken uit die periode verweven in het kunstwerk. De zoete smaak van vrijheid wordt gesymboliseerd door een stuk chocolade dat het kind in zijn hand heeft. Destijds werd dit uitgedeeld tijdens de bevrijding. De legendarische muzikant Django Reinhardt is ook van de partij. Zijn gitaar bespeelt hij op het ritme van de gezelligheid. Onder genot van muziek wordt er gedanst en gelachen.

Deze stijlvolle muurschildering weerspiegelt de levendige activiteiten die plaatsvinden in en rondom het Cultureel Centrum van Leopoldsburg. Een plek waar verschillende nationaliteiten in vreugde samenkomen. “Verheugd zijn we dat dit kunstwerk deel kan uitmaken van het culturele erfgoed van de stad”, aldus de gemeente Leopoldsburg.  Ze hopen daarbij dat het een bron van inspiratie en vreugde zal zijn voor de inwoners en bezoekers van de gemeente.

Deze muurschildering heeft als doel de bewoners meer bij elkaar te brengen. Verbondenheid door dit waardevolle eerbetoon aan het verleden en een viering van de toekomst. Blijf zeker ook even stilstaan om deze unieke creatie te ontdekken. Het herinnert ons eraan om te genieten van het moment, de vreugde te omarmen en te waarderen wat het leven ons biedt.

Interesse?

Til jouw muur of ruimte op naar een hoger niveau en laat je leiden door onze kennis. Met ons bewezen proces wordt elk idee realiteit.
Maak een afspraak met onze Mural Experts:

Jong Koersgeweld – Eddy Merckx cycling route

Muurschildering van Eddy Merckx in zijn geboortedorp Koersen, dat kunnen we in Vlaams-Brabant. Wereldkampioenen als Eddy Merckx, Sven Nys…

Bodemleven – Acterra Deinze

Voor bodemspecialist Acterra uit Deinze maakten we een ontwerp geïnspireerd op het bodemleven. Het kunstwerk toont een uitsnede van…

Spoorwegtunnel – Ruisbroek

In opdracht van de gemeente Sint-Pieters-Leeuw transformeerden we de spoorwegtunnel aan het station van Ruisbroek tot een aangename plaats….

PGlas – Tielen

De eigenaars van PGlas in Tielen vroegen ons een tijdloze en tot de verbeelding sprekende muurschildering te maken. Beide…

Bring your story to Life

Til jouw muur of ruimte op naar een hoger niveau en laat je leiden door onze kennis. Met ons bewezen proces wordt elk idee realiteit. 

Contacteer ons

Treepack BV
Leuven, Belgium
Telefoon: +32 484 71 95 34
E-mail: hello@treepack.net

Get inspired

Schrijf je in op onze nieuwsbrief