PANGAEA

Een mural voor de Pangaea kantoorruimtes op de campus van de KU Leuven. We nodigden de Valenciaanse artiest Julieta (XLF) uit.

We vroegen Julieta om het verhaal achter de mural met ons te delen

Voor mij is diversiteit synoniem voor kleur. Verschillende kleuren van gedachten, geluiden, eten, huiden, natuur en zo veel meer…
Maar, kleur is een universele taal. Kleur is geluk, kleur is leven. Kleuren laten ons voelen en hebben een specifieke betekenis in de natuur en in onze culturen. Deze betekenis, deze gevoelens en emoties zitten in onze manier van leven en in onze culturen, en hebben een gemeenschappelijke essentie, ook al beseffen we dat zelf niet.
Door deze universele taal hebben we een manier gevonden om over diversiteit te praten. Diversiteit zit vol verhalen, legenden, tradities, fantasie en vrijheid. Twee personages houden onze planeet vast, aan elke kant een helft van de wereldbol. Zij vertegenwoordigen verschillende realiteiten en culturen binnen één enkel wezen. Hier zien we dat er zoveel te leren en te delen valt van elkaar, en dat het positief is om verschillend van elkaar te zijn. We zijn in staat nieuwe werkelijkheden te ontdekken vanuit respect en LIEFDE.

​ 
Het logo van het Pangaea center dat samen valt met de wereldbol in het artwork gebeurde heel toevallig. We hopen dat de duizenden internationale studenten die dagelijks door deze wandelgang lopen dit multiculturele kunstwerk weten te appreciëren.

TECHNISCHE SPECIFICATIES

  • Lengte: 35m
  • Max hoogte: 4m 
  • Oppervlakte: 145 m2
  • Gebruikte verf: acrylverf en mtn94 spuitbussen
  • Duur project: 4 dagen

 

Met dank aan: KULeuven & Pangaea voor de professionele samenwerking, dank aan de artieste en Joy (een schilder en surfplankenmaker!) om onze eerste mural van het seizoen op te leveren!

Interesse?

Til jouw muur of ruimte op naar een hoger niveau en laat je leiden door onze kennis. Met ons bewezen proces wordt elk idee realiteit.
Maak een afspraak met onze Mural Experts:

Jong Koersgeweld – Eddy Merckx cycling route

Muurschildering van Eddy Merckx in zijn geboortedorp Koersen, dat kunnen we in Vlaams-Brabant. Wereldkampioenen als Eddy Merckx, Sven Nys…

Bodemleven – Acterra Deinze

Voor bodemspecialist Acterra uit Deinze maakten we een ontwerp geïnspireerd op het bodemleven. Het kunstwerk toont een uitsnede van…

Spoorwegtunnel – Ruisbroek

In opdracht van de gemeente Sint-Pieters-Leeuw transformeerden we de spoorwegtunnel aan het station van Ruisbroek tot een aangename plaats….

PGlas – Tielen

De eigenaars van PGlas in Tielen vroegen ons een tijdloze en tot de verbeelding sprekende muurschildering te maken. Beide…

Bring your story to Life

Til jouw muur of ruimte op naar een hoger niveau en laat je leiden door onze kennis. Met ons bewezen proces wordt elk idee realiteit. 

Contacteer ons

Treepack BV
Leuven, Belgium
Telefoon: +32 484 71 95 34
E-mail: hello@treepack.net

Get inspired

Schrijf je in op onze nieuwsbrief