Dommelhuis – Peer

Water, grasland en weide. Al fietsend ervaar je deze natuurlijke omgeving in de stad Peer. Doordat de Tunnel aan het dommelhuis is opgefleurd met een aantrekkelijke muurschildering wordt deze beleving geoptimaliseerd. Om de verfraaiing te finaliseren werd beroep gedaan op de expertise van street art organisatie Treepack. Na heel wat uurtjes schilderen is het fenomenale werk afgerond en kunnen toeschouwers van her en der de creatie komen bewonderen.

Met deze stadsvernieuwing wil de stad Peer de fietstunnel onder de Noordweg opfleuren. Door kunst in de publieke ruimte te introduceren zal er een aangename sfeer ontstaan voor de passanten. De eerder grauwe tunnel heeft nu een frisse natuurlijke uitstaling gekregen. Vergezeld door gemoedelijke dieren doorheen de tunnel, afkomstig uit Peer, wordt het veiligheidsgevoel verhoogt.  

Het openlucht kunstwerk van 100m2 bestaat uit een drieluik. In het eerste deel ‘Water’ zwemt een alpenwatersalamander gespot door het driedoornige stekelbaarsje achter een deken van waterplanten. De elegante weidebeekjuffer is geland op de kleinste egelskop. Op het grasland van het tweede luik kijkt een wit hert je aan. Sporen van het everzwijn geven vers teken van leven weer. Afgesloten met een derde kader waar de weide zich verder ontluikt is het spoor overgegaan in de afdruk van tractorbanden. De kleur van de gele weidemier mengt zich met de gele bloemen van het koolzaad dat het werk zijn frisheid geeft.

De volledige tunnel als samenhangend drieluik maakt zo directe verbinding met het landschap. “De everzwijnsporen kom je zeker ook tegen in het omliggende gebied van Peer.“ vermeld het schepencollege van Peer. Hun vernieuwende visie spat van de muur af. De fietstunnel is nu getransformeerd tot een aangename en activerende omgeving voor jong en oud die de natuur kan ontdekken.

Interesse?

Til jouw muur of ruimte op naar een hoger niveau en laat je leiden door onze kennis. Met ons bewezen proces wordt elk idee realiteit.
Maak een afspraak met onze Mural Experts:

Jong Koersgeweld – Dijleland Gravelroute

Het werk verwijst naar de vele supporters die tijdens het WK wielrennen in 2021 de renners aanmoedigden in hun…

Jong Koersgeweld – Dwars door het Hageland Gravelroute

Het abstracte werk van een fietser te midden van een stofwolk, doet wegdromen naar de wedstrijd ‘Dwars door het…

Jong Koersgeweld – Sven Nys Gravelroute

Het werk van kunstenaar Sam Billen ademt cyclocross. Enkele renners voorovergebogen over hun stuur, ploegen zich een weg door…

Jong Koersgeweld – R. EV 1703 Cycling Route

Het kunstwerk “Rainbow Remco : Aerobullet” toont een monumentaal portret van toptalent Remco Evenepoel. Het portret straalt kracht uit…

Bring your story to Life

Til jouw muur of ruimte op naar een hoger niveau en laat je leiden door onze kennis. Met ons bewezen proces wordt elk idee realiteit. 

Contacteer ons

Treepack BV
Leuven, Belgium
Telefoon: +32 484 71 95 34
E-mail: hello@treepack.net

Get inspired

Schrijf je in op onze nieuwsbrief