Point Of View – Vito Mol

Observatie, perspectief en balans werd het vertrekpunt voor een ontwerp aansluitend bij de visie van Vito op technologie voor een betere wereld. Het uiteindelijke kunstwerk ‘POINT OF VIEW’ is in feite een visualisatie van de slogan ‘Space is the place to really know the planet’. We kijken naar twee anoniem ‘geboetseerde’ personages die vanuit de ruimte, tussen de sterren, een ontlede aardbol zwevend in hun handen observeren.

Beide personages hebben dezelfde vormelijke uitwerking als de aardse stukken waardoor ze visueel samensmelten als een geheel. De een mannelijk en de ander vrouwelijk. Vanuit dit perspectief werpen de personages een globale blik op onze planeet en vergaart zo macroscopische kennis over de aarde. De houding en de blik van de personages stralen rust en intelligentie uit. De personages fungeren als metafoor voor satellieten, sensoren en drones.

Het dataspectrum aan verworven kennis wordt gevisualiseerd in de vorm van een kluwen aan satelliet/drone beelden. Deze beelden vertolken hier aarde, water en groen. Ook een stuk ijsgrond wordt verbeeld. De kluwen vloeit vanuit het ene standpunt samen in het hoofd van het personage en vanuit het andere standpunt lijkt de kluwen te vertrekken vanuit het hoofd van het personage en wordt ze zo terug het universum ingestuurd.

Interesse?

Til jouw muur of ruimte op naar een hoger niveau en laat je leiden door onze kennis. Met ons bewezen proces wordt elk idee realiteit.
Maak een afspraak met onze Mural Experts:

265 jaar Brouwerij Martens – Bocholt

Pak je biertje er maar bij want het is tijd om eens goed te proosten. Brouwerij Martens in Bocholt…

Alcayata – KOW Klein Rijsel Leuven

Op het kruispunt van de Klein-Rijselstraat en de Hertog Jan I-straat in Leuven kan je sinds kort een nieue…

Basisschool De Bijenkorf – Herent

Een golf van opwinding overspoelt GO! basisschool De Bijenkorf in Herent, ze zijn namelijk verheugd om hun prachtig opgeknapte…

Organon – Heist-op-den-Berg

De productiefaciliteit van Organon in Heist-op-den-Berg (België) bestaat dit jaar 50 jaar. Gisteren trapte Organon Heist zijn jubileumviering af…

Bring your story to Life

Til jouw muur of ruimte op naar een hoger niveau en laat je leiden door onze kennis. Met ons bewezen proces wordt elk idee realiteit. 

Contacteer ons

Treepack BV
Leuven, Belgium
Telefoon: +32 484 71 95 34
E-mail: hello@treepack.net

Get inspired

Schrijf je in op onze nieuwsbrief