Quartier Bleu – Grote opening

Het kersvers geopende Quartier Bleu heeft een belangrijke rol binnen de stad Hasselt: handelaars, inwoners en bezoekers verbinden met elkaar én met de stad. Met deze nieuwe muurschildering wil QB rust, vrede en samenhorigheid vooropstellen en tegelijkertijd de bezoekers een unieke beleving geven. Door de huidige epidemie heeft de moraal  jammer genoeg een stevige domper gekregen: de onthulling werd uitgesteld, de winkels konden niet van start en niemand mocht zijn kot nog uit. Quartier Bleu maakt zich nu volledig klaar voor de langverwachte Grand Opening! 

In het weekend van 16 en 17 mei heeft Treepack-artiest ‘TUZQ’ een inspirerend kunstwerk neergezet om de mensen hoop, moed en een frisse start toe te wensen. 

De rust van de Japanse tuin integreren in het drukke stadsleven

Het concept achter de muurschildering ontstond uit de wens voor een kleine oase van rust, geïntegreerd in de drukke stadskern. Dit uit zich in de vorm van een kleurrijke vissoort: de koi. Op deze manier wordt het hoge Zen-gehalte van de Japanse tuin letterlijk binnengetrokken in de sfeer die Quartier Bleu wil uitstralen. Het speelt dan ook perfect in op hun visie en missie: een milieubewust karakter, wonen en leven aan het water, en de integratie van veel groen in de omgeving. 


​Daarnaast is de Koi-vis ook een speelse knipoog naar de stadsvernieuwingsprojecten waarbij Stad Hasselt inzet op vergroening en verruiming. Het doortrekken van de Demer, die ten noorden van de Japanse tuin stroomt, staat binnenkort ook op de planning. Op symbolische wijze zwemt deze vis via de Demer het drukke stadsgedeelte binnen en brengt de oase van rust met zich mee.

Een aankondiging in de vorm van Street Heart
De aankondiging van het project gebeurde in de vorm van een leuke raamtekening. Treepack-artiest Nihan Yilmaz uit Maasmechelen liet een raadselachtige spreuk op de etalage achter: “Blub blub hier zwemt een…”, samen met enkele creatieve verwijzingen naar de oriëntaalse cultuur. De voorbijgangers worden op deze manier warmgemaakt en uitgenodigd om te raden wat er te gebeuren staat. 
​Naast het ontwerpen en uitvoeren van muurschilderingen is Treepack momenteel bezig met de uitrol van “Street Heart”. Ramen en vitrines van gebouwen, etalages van winkels en woonhuizen krijgen een nieuwe dimensie door een exclusief kunstwerk of een knappe raamtekening.

Ben je van plan dit weekend een bezoekje te brengen aan Stad Hasselt? Ga dan zeker even langs Quartier Bleu om dit pareltje te ontdekken!

Met dank aan: De Pop-media crew en Jason Berkley om ons bij te staan tijdens de productie en voorbereiding van deze mural te Quartier Bleu in Hasselt.

Interesse?

Til jouw muur of ruimte op naar een hoger niveau en laat je leiden door onze kennis. Met ons bewezen proces wordt elk idee realiteit.
Maak een afspraak met onze Mural Experts:

Jong Koersgeweld – Dijleland Gravelroute

Het werk verwijst naar de vele supporters die tijdens het WK wielrennen in 2021 de renners aanmoedigden in hun…

Jong Koersgeweld – Dwars door het Hageland Gravelroute

Het abstracte werk van een fietser te midden van een stofwolk, doet wegdromen naar de wedstrijd ‘Dwars door het…

Jong Koersgeweld – Sven Nys Gravelroute

Het werk van kunstenaar Sam Billen ademt cyclocross. Enkele renners voorovergebogen over hun stuur, ploegen zich een weg door…

Jong Koersgeweld – R. EV 1703 Cycling Route

Het kunstwerk “Rainbow Remco : Aerobullet” toont een monumentaal portret van toptalent Remco Evenepoel. Het portret straalt kracht uit…

Bring your story to Life

Til jouw muur of ruimte op naar een hoger niveau en laat je leiden door onze kennis. Met ons bewezen proces wordt elk idee realiteit. 

Contacteer ons

Treepack BV
Leuven, Belgium
Telefoon: +32 484 71 95 34
E-mail: hello@treepack.net

Get inspired

Schrijf je in op onze nieuwsbrief