Reusachtig kunstwerk siert basketbalplein in Maasmechelen

Samen met de lokale artiest Nihan Yilmaz trokken we naar de Limburgse gemeente Maasmechelen om het basketplein te transformeren met een indrukwekkende vloerschildering.


Van saai pleintje naar hotspot

Sporten is gezond, maar teamplay is nog veel belangrijker! Tijdens dit project stond participatie centraal, en gingen we met lokale artiest Nihan Yilmaz aan de slag. We leerden Nihan kennen tijdens een van onze Tour Elentrik-edities in Maasmechelen, waar we op ludieke wijze nutskasten beschilderen. 

Na dit succesvolle project hadden we al snel door dat Nihan meer in zijn mars had, en schakelden we hem en andere Treepack-artiesten in om ontwerpen voor te stellen aan de bewoners van gemeente Maasmechelen. Het ontwerp van onze local dat je hier ziet kwam als overduidelijke winnaar uit de bus! 
Binnen de kortste keren werd dit saaie pleintje omgetoverd tot een hotspot voor onze nieuwe generatie. En daar hield het niet op. Deze ongewone activiteit lokte de buurtbewoners uit hun kot om een babbeltje te slaan met de artiesten, en zelf even de rollers in eigen handen te nemen! 

Kortom: het leeft!

TECHNICAL SPECIFICATIONS

  • 420 m2 schilderbaar oppervlak
  • Lengte en breedte gebouw: 28m x 15m
  • Grondlaag en geschilderd met acrylverf en spuitbussen (In dit geval heel uniek, we hebben hier bolatex verf van Colora gebruikt. Dit is een soort badkamer/tegelverf.)

Lees hier hoe het ontwerp van het basketbalplein tot leven kwam!

Met dank aan: De gemeente Maasmechelen, de jeugddienst Maasmechelen, JasonBurkley en verfleverancier Colora.be. ​Ook een massive thanks to Tuch en Nihan Yilmaz.

Interesse?

Til jouw muur of ruimte op naar een hoger niveau en laat je leiden door onze kennis. Met ons bewezen proces wordt elk idee realiteit.
Maak een afspraak met onze Mural Experts:

Jong Koersgeweld – Eddy Merckx cycling route

Muurschildering van Eddy Merckx in zijn geboortedorp Koersen, dat kunnen we in Vlaams-Brabant. Wereldkampioenen als Eddy Merckx, Sven Nys…

Bodemleven – Acterra Deinze

Voor bodemspecialist Acterra uit Deinze maakten we een ontwerp geïnspireerd op het bodemleven. Het kunstwerk toont een uitsnede van…

Spoorwegtunnel – Ruisbroek

In opdracht van de gemeente Sint-Pieters-Leeuw transformeerden we de spoorwegtunnel aan het station van Ruisbroek tot een aangename plaats….

PGlas – Tielen

De eigenaars van PGlas in Tielen vroegen ons een tijdloze en tot de verbeelding sprekende muurschildering te maken. Beide…

Bring your story to Life

Til jouw muur of ruimte op naar een hoger niveau en laat je leiden door onze kennis. Met ons bewezen proces wordt elk idee realiteit. 

Contacteer ons

Treepack BV
Leuven, Belgium
Telefoon: +32 484 71 95 34
E-mail: hello@treepack.net

Get inspired

Schrijf je in op onze nieuwsbrief