Smates plaatst twee murals van kinderen in de Leuvense buitenwijken

De bewoners van de Pieter Nollekensstraat (net buiten het drukke centrum van Leuven) vroegen ons om de juiste kunstenaar voor de juiste klus te vinden.

Voor een ‘Kom-op-voor-je-wijk’-project, een manier voor bewoners om hun buurt op te fleuren met eigen initiatieven en ideeën, gesteund met fondsen van de stad, werden twee muurschilderingen gevraagd naast een handvol andere kleine ingrepen: een groenere straat door de stoeptegels open te maken en bomen en struiken te planten, dagactiviteiten tijdens de zomer, en ook een paar elektriciteitskastjes geschilderd in een vrolijk thema (daarover later meer).

Op vraag van de bewoners nodigden we Smates uit in Leuven. In minder dan twee weken tijd creëerde hij twee kleine pareltjes. De ene aan de zijkant van een klein appartementsgebouw en de andere in een elektriciteitscentrale (type 10000 volt). 
Prachtige resultaten, zoveel is zeker.

TECHNISCHE SPECIFICATIES

  • 2 bakstenen muren
  • 2 geschilderde portretten – acrylverf en spuitbussen
  • +/- 9 dagen schilderen
  • locatie: Pieter Nollekensstraat nr.3 + nr. 105
Met dank aan: The residents of the Pieter Nollekensstraat – more specifically An + Marie – for their warm-hearted and pro-approach to this project. Thanks to Smates – the artist – and Gerken Hoogwerkers for the lift.

Interesse?

Til jouw muur of ruimte op naar een hoger niveau en laat je leiden door onze kennis. Met ons bewezen proces wordt elk idee realiteit.
Maak een afspraak met onze Mural Experts:

Jong Koersgeweld – Eddy Merckx cycling route

Muurschildering van Eddy Merckx in zijn geboortedorp Koersen, dat kunnen we in Vlaams-Brabant. Wereldkampioenen als Eddy Merckx, Sven Nys…

Bodemleven – Acterra Deinze

Voor bodemspecialist Acterra uit Deinze maakten we een ontwerp geïnspireerd op het bodemleven. Het kunstwerk toont een uitsnede van…

Spoorwegtunnel – Ruisbroek

In opdracht van de gemeente Sint-Pieters-Leeuw transformeerden we de spoorwegtunnel aan het station van Ruisbroek tot een aangename plaats….

PGlas – Tielen

De eigenaars van PGlas in Tielen vroegen ons een tijdloze en tot de verbeelding sprekende muurschildering te maken. Beide…

Bring your story to Life

Til jouw muur of ruimte op naar een hoger niveau en laat je leiden door onze kennis. Met ons bewezen proces wordt elk idee realiteit. 

Contacteer ons

Treepack BV
Leuven, Belgium
Telefoon: +32 484 71 95 34
E-mail: hello@treepack.net

Get inspired

Schrijf je in op onze nieuwsbrief