Spoorwegtunnel – Ruisbroek

In opdracht van de gemeente Sint-Pieters-Leeuw transformeerden we de spoorwegtunnel aan het station van Ruisbroek tot een aangename plaats. Hiervoor schakelden we Spaanse kunstenaar Zësar Bahamonte in die een kleurrijk ontwerp maakte.

Zësar: “Ik heb in mijn werk de mensen proberen af te beelden in de routine als treinreizigers. Velen zitten alleen in de trein op zichzelf gekeerd en reizen zo van de ene plaats naar de andere. Het is voor de treinreizigers ook een moment van rust en stilte terwijl ze wachten tot het volgende station.
In mijn werk heb ik met de jaren een eigen stijl gecreeërd waar ik uit put om bepaalde expressies mee uit te drukken.
In de compositie hier heb ik mensen, karakters, op de trein geschilderd en dan precies regelmatig ingezoomd op dezelfde persoon door hem of haar nog eens close te tonen. Zodat je beter ziet wat er met de passagier gebeurd, ja daar speel ik mee in dit werk.
Ik vond het fijn de voorbije week om aangesproken te worden door de passanten hier in de tunnel. Velen feliciteerden me en zeiden mooie zaken over mijn werk. Ik zag vele gelukkige gezichten moet ik zeggen. Dus dat is een teken dat mijn werk de mensen aantrekt en dat ze misschien zichzelf erin herkennen. Het is dus niet abstract, geen graffiti,… Door de gezichten begrijpen ze het werk en houden ze ervan.

 

Interesse?

Til jouw muur of ruimte op naar een hoger niveau en laat je leiden door onze kennis. Met ons bewezen proces wordt elk idee realiteit.
Maak een afspraak met onze Mural Experts:

Jong Koersgeweld – Eddy Merckx cycling route

Muurschildering van Eddy Merckx in zijn geboortedorp Koersen, dat kunnen we in Vlaams-Brabant. Wereldkampioenen als Eddy Merckx, Sven Nys…

Bodemleven – Acterra Deinze

Voor bodemspecialist Acterra uit Deinze maakten we een ontwerp geïnspireerd op het bodemleven. Het kunstwerk toont een uitsnede van…

PGlas – Tielen

De eigenaars van PGlas in Tielen vroegen ons een tijdloze en tot de verbeelding sprekende muurschildering te maken. Beide…

Inside the shell – Blankenberge

‘Inside the shell’ in de A. Ruzettelaan zit een nieuw jasje: het bouwwerk werd beschilderd door streetart van Pantonio,…

Bring your story to Life

Til jouw muur of ruimte op naar een hoger niveau en laat je leiden door onze kennis. Met ons bewezen proces wordt elk idee realiteit. 

Contacteer ons

Treepack BV
Leuven, Belgium
Telefoon: +32 484 71 95 34
E-mail: hello@treepack.net

Get inspired

Schrijf je in op onze nieuwsbrief