Street Art – Overijse

Om van de gemeente Overijse een echte hotspot voor muurschilderingen te maken, zijn enkele gevels geselecteerd om meer kunst in de omgeving te brengen. Een creatieve metamorfose van enkele deelgemeentes die wel een uniek laagje verf konden gebruiken.

Allereerst werd beroep gedaan op de creativiteit van de Italiaanse illustratrice en grafisch ontwerpster Lucia Biancalana. Met haar liefde voor zachte vormen brengt ze grappige karakters tot leven. Een paar van deze bijzondere personages komen mee een potje basketbal spelen in Terlanen. Lucia wist de plek te verrijken met een kleurrijk abstract werk. Een glimlach gegarandeerd voor elke voorbijganger!

 

Verderop ligt het Cultuurcentrum Den Blank. Een multifunctioneel gebouw waar nu een realistisch kunstwerk op te vinden is. Kunstenaar Jan-Willem legt in zijn ontwerp de nadruk op de rijkelijke fauna uit de streek rond Overijse. De ijsvogel laat een spectaculaire indruk na op voorbijgangers van het Cultuurcentrum. De sterke verbondenheid in het water is een mooie referentie naar de ligging van de gevel en de natuurgebieden rond Overijse.

Kunstenaar Wietse brengt een vrolijke en speelse indruk naar het centrum van Overijse in een donkere tunnel. Deze sappige en smaakvolle Vlaams-Brabantse tafeldruif vind je alleen in Overijse en omstreken.

 

Creatieveling Margot Mannaerts weet de cabinedeur gelegen in de Eeuwstraat te Jezus-Eik een vermakelijk laagje verf te geven. De bosuil weet voorbijgangers goed gezelschap te houden. De geschiedenis van Jezus-Eik is onlosmakelijk verbonden met het Zoniënwoud waar de uil een trotse bewoner van is.

 

De artiest, Juan Peza, ging aan de slag op de Schapenweg. Hij koos ervoor om dierlijke bewoners van de streek rond Overijse goed in de verf te zetten. Zo hebben de geelgors, eikelmuis en huiszwaluw elk een eigen zijgevel van de elektriciteitskast gekregen. De overige delen zijn aangevuld met enkele insecten, een vliegend hert en kleurrijke planten.

 

Dankzij de expertise van Sam Billen, art director van Treepack, werd de elektriciteitscabine in Tombeek omgetoverd tot een krachtig nostalgisch street art werk. Het ontwerp ‘Trenchcoat’ vertelt op een ludieke manier het verhaal van de jonge knaap die vol ongeduld toe streeft naar het volwassen leven.

Interesse?

Til jouw muur of ruimte op naar een hoger niveau en laat je leiden door onze kennis. Met ons bewezen proces wordt elk idee realiteit.
Maak een afspraak met onze Mural Experts:

Jong Koersgeweld – Eddy Merckx cycling route

Muurschildering van Eddy Merckx in zijn geboortedorp Koersen, dat kunnen we in Vlaams-Brabant. Wereldkampioenen als Eddy Merckx, Sven Nys…

Bodemleven – Acterra Deinze

Voor bodemspecialist Acterra uit Deinze maakten we een ontwerp geïnspireerd op het bodemleven. Het kunstwerk toont een uitsnede van…

Spoorwegtunnel – Ruisbroek

In opdracht van de gemeente Sint-Pieters-Leeuw transformeerden we de spoorwegtunnel aan het station van Ruisbroek tot een aangename plaats….

PGlas – Tielen

De eigenaars van PGlas in Tielen vroegen ons een tijdloze en tot de verbeelding sprekende muurschildering te maken. Beide…

Bring your story to Life

Til jouw muur of ruimte op naar een hoger niveau en laat je leiden door onze kennis. Met ons bewezen proces wordt elk idee realiteit. 

Contacteer ons

Treepack BV
Leuven, Belgium
Telefoon: +32 484 71 95 34
E-mail: hello@treepack.net

Get inspired

Schrijf je in op onze nieuwsbrief