Street Life – Den Egger Scherpenheuvel-Zichem

2023 is weer een nieuw jaar voor Scherpenheuvel om zich uit te breiden met inspirerende street art. De voorbije jaren werkten het Leuvense kunstenaarscollectief Treepack, de inwoners en het lokaal bestuur al meermaals samen om  muurschilderingen te realiseren in de stad. GC den egger sluit zich erbij aan en durft een risico te nemen. De voorstellingen die ze aanbieden zijn van topkwaliteit, daarbij komen ze met een vernieuwend aanbod door hun zijgevel vrij te geven voor een kunstzinnige laagje verf.

Na heel wat schilderwerken is Scherpenheuvel nog niet uitgekeken op de kracht van street art. Het eerste schilderij, de welbekende vos op feestzaal concordia, werd gemaakt door plaatselijke kunstenaar Tuzq, Hierna is het canvas doorheen de jaren verder opengetrokken van elektriciteitskastjes tot kleurrijke zijgevels. Dankzij de hulp van Treepack werden artiesten met diverse afkomsten erbij betrokken. Vorig jaar kreeg zelfs de Spaanse kunstenaar Zesar Bahamonte de eer om in België zijn kunst te delen. Dit jaar is Alain Welter de gelukkige om de boel eens onder handen te nemen.

Alain geeft kleur aan wat hij vinden kan en nu heeft hij de buitenmuur van den egger voor zich gekregen. Hier brengt hij Scherpenheuvel het werk ‘Street Life’. Zijn bekende alter ego, de muis, staat centraal in het ontwerp. Het lijkt wel alsof de muzikale muis zo het podium op kan lopen. Hij heeft een hele rugzak aan muziekinstrumenten bij zich. De muziek laat gevoelens en emoties op een plezante manier los. Drie roodborstjes vliegen er vrolijk op uit. Deze flierefluiters nemen je mee op reis, al zwevend in een ander universum waar je met je hoofd in de wolken belandt.

‘Street Life’ is een dagelijks verhaal dat keer op keer verteld kan worden. Het gebeurt ons allemaal terwijl we muziek spelen of ernaar luisteren. Een gouden aanwinst die aansluit bij de al bestaande openlucht kunstroute door Scherpenheuvel. Kom je de muurschildering op het spoor dan is rust en vrolijkheid gegarandeerd.

Interesse?

Til jouw muur of ruimte op naar een hoger niveau en laat je leiden door onze kennis. Met ons bewezen proces wordt elk idee realiteit.
Maak een afspraak met onze Mural Experts:

Jong Koersgeweld – Eddy Merckx cycling route

Muurschildering van Eddy Merckx in zijn geboortedorp Koersen, dat kunnen we in Vlaams-Brabant. Wereldkampioenen als Eddy Merckx, Sven Nys…

Bodemleven – Acterra Deinze

Voor bodemspecialist Acterra uit Deinze maakten we een ontwerp geïnspireerd op het bodemleven. Het kunstwerk toont een uitsnede van…

Spoorwegtunnel – Ruisbroek

In opdracht van de gemeente Sint-Pieters-Leeuw transformeerden we de spoorwegtunnel aan het station van Ruisbroek tot een aangename plaats….

PGlas – Tielen

De eigenaars van PGlas in Tielen vroegen ons een tijdloze en tot de verbeelding sprekende muurschildering te maken. Beide…

Bring your story to Life

Til jouw muur of ruimte op naar een hoger niveau en laat je leiden door onze kennis. Met ons bewezen proces wordt elk idee realiteit. 

Contacteer ons

Treepack BV
Leuven, Belgium
Telefoon: +32 484 71 95 34
E-mail: hello@treepack.net

Get inspired

Schrijf je in op onze nieuwsbrief