Swingin’ Genk

De renovatie van een volledige gevel van een groot evenementencentrum uit de jaren 70. De populariteit had wat afgenomen en dankzij een nieuw concept vertaald in een laagje kunst. Daarvoor werd er gekeken naar elementen uit het verleden en de omgeving om zo een nieuw nieuw uitzicht te creëren.

Het verhaal

Dit gebouw staat er al sinds de jaren 70 en op basis van de buitenkant zou je het niet zeggen, maar in het verleden werd er grote concerten georganiseerd. Zo passeerden Deep Purple, Metallica en vele andere de revue. Helaas is het de afgelopen jaren in verval geraakt en sindsdien is de hal enkel nog bekend voor old timer en bonsaibeurzen. Er worden dus nog wel degelijk evenementen georganiseerd. Maar met vers bloed in het management staan wij mee aan de wieg van iets groots dat de komende maanden en jaren zal groeien.

Stap één van deze grote veranderingen was om het oude en ruige beeld van de evenementenhal aan de kant te schuiven en in een frisse nieuwe laag verf te dopen! Na een paar lange avonden en brainstormsessies met de kunstenaars, kwamen we tot de conclusie dat het het beste zou zijn om een handvol elementen in het ontwerp te verwerken. Als je goed kijkt, herken je enkele architecturale en historische delen van de stad Genk (en de naburige dorpen), verwijzingen naar het muzikale verleden van de Limburghal, en heel wat organische en natuurlijke elementen. Dit laatste is een mooie en originele link naar Genk in de jaren 1700, toen de omgeving nog gevuld was met moeras en natuur. En als klap op de vuurpijl hebben de kunstenaars ook nog iets speciaals aan de rechterkant toegevoegd. Hier trouwen immers heel wat mensen!

Hoewel de architecturale opzet van dit gebouw niet ideaal is, was het voor de kunstenaars een plezier om hier te werken aangezien er elke dag vele bewonderaars langskwamen om te zien wat zij in de loop van de tijd hadden gemaakt. Bijna een maand later was hun klus geklaard en werd dit project als een van hun hoogtepunten bestempeld. De voor de hand liggende reden waarom de titel van dit kunstwerk “Swinging Genk” is, hoeven we u waarschijnlijk niet uit te leggen. De inwoners van Genk zullen misschien ene andere link leggen en denken aan ”Swing In”, een populair muziekfestival in hun stad.

TECHNISCHE SPECIFICATIES

  • Totale oppervlakte: 650 m2
  • Materiaal: bakstenen
  • Samenstelling: spuitbussen
  • Duur project: 28 dagen

The Limburghal bevindt zich in de Jaarbeurslaan 6-8, Genk

Met dank aan: Kris en het hele team van de Limburghal voor het ontvangen van ons, en ons de kans te geven een iconisch gebouw in deze stad nieuw leven in te blazen. En een speciaal woord van dank gaat uit naar Hermanez, de enige echte lokale top muziek producer die het geluid leverde voor de aftermovie.

Interesse?

Til jouw muur of ruimte op naar een hoger niveau en laat je leiden door onze kennis. Met ons bewezen proces wordt elk idee realiteit.
Maak een afspraak met onze Mural Experts:

Jong Koersgeweld – Eddy Merckx cycling route

Muurschildering van Eddy Merckx in zijn geboortedorp Koersen, dat kunnen we in Vlaams-Brabant. Wereldkampioenen als Eddy Merckx, Sven Nys…

Bodemleven – Acterra Deinze

Voor bodemspecialist Acterra uit Deinze maakten we een ontwerp geïnspireerd op het bodemleven. Het kunstwerk toont een uitsnede van…

Spoorwegtunnel – Ruisbroek

In opdracht van de gemeente Sint-Pieters-Leeuw transformeerden we de spoorwegtunnel aan het station van Ruisbroek tot een aangename plaats….

PGlas – Tielen

De eigenaars van PGlas in Tielen vroegen ons een tijdloze en tot de verbeelding sprekende muurschildering te maken. Beide…

Bring your story to Life

Til jouw muur of ruimte op naar een hoger niveau en laat je leiden door onze kennis. Met ons bewezen proces wordt elk idee realiteit. 

Contacteer ons

Treepack BV
Leuven, Belgium
Telefoon: +32 484 71 95 34
E-mail: hello@treepack.net

Get inspired

Schrijf je in op onze nieuwsbrief