Tour Surprise Schengen

In de gemeente Schengen is dit jaar een uniek street art project uitgevoerd. Onder regie van Treepack zijn maar liefst 10 locaties verfraaid met ludieke ingrepen. Deze interventies vormen op hun beurt een interactieve tocht door de gemeente, toegankelijk voor iedereen, jong en oud. Bewoners en bezoekers van Schengen worden zo uitgenodigd om via kunst in de openbare ruimte hun gemeente te herontdekken en deze speelse artistieke ingrepen te bewonderen tijdens een heuse “Tour Surprise”.

In totaal zijn tien bijzondere locaties omgetoverd tot kleurrijke straatkunstwerken. Dankzij een interactieve kaart kunnen deze plekken ontdekt worden door bezoekers van alle leeftijden. De kunstwerken spelen met de ongebruikelijke vormen van objecten in het stadsbeeld en toveren al snel een glimlach op de toeschouwers en de lokale bevolking.

Wie deze kunstwerken wil bewonderen, kan nu het avontuur aangaan. De “Tour Surprise” biedt een leerzame en leuke route, geschikt voor jong en oud. Dit is de perfecte excursie op een zomerse dag om te genieten van de verborgen pareltjes die de gemeente Schengen te bieden heeft. De boulevard heeft een totale lengte van enkele kilometers en is ook toegankelijk voor rolstoelgebruikers en kinderwagens.

Met dit project wordt Schengen dus de eerste gemeente in Luxemburg die een dergelijke culturele wandeling aanbiedt. Treepack heeft een soort openluchtmuseum gecreëerd dat de lokale bevolking en bezoekers van Schengen verbaast. Wie weet maken in de toekomst nog andere kunstwerken de “Tour Surprise” compleet!

Interesse?

Til jouw muur of ruimte op naar een hoger niveau en laat je leiden door onze kennis. Met ons bewezen proces wordt elk idee realiteit.
Maak een afspraak met onze Mural Experts:

Jong Koersgeweld – Eddy Merckx cycling route

Muurschildering van Eddy Merckx in zijn geboortedorp Koersen, dat kunnen we in Vlaams-Brabant. Wereldkampioenen als Eddy Merckx, Sven Nys…

Bodemleven – Acterra Deinze

Voor bodemspecialist Acterra uit Deinze maakten we een ontwerp geïnspireerd op het bodemleven. Het kunstwerk toont een uitsnede van…

Spoorwegtunnel – Ruisbroek

In opdracht van de gemeente Sint-Pieters-Leeuw transformeerden we de spoorwegtunnel aan het station van Ruisbroek tot een aangename plaats….

PGlas – Tielen

De eigenaars van PGlas in Tielen vroegen ons een tijdloze en tot de verbeelding sprekende muurschildering te maken. Beide…

Bring your story to Life

Til jouw muur of ruimte op naar een hoger niveau en laat je leiden door onze kennis. Met ons bewezen proces wordt elk idee realiteit. 

Contacteer ons

Treepack BV
Leuven, Belgium
Telefoon: +32 484 71 95 34
E-mail: hello@treepack.net

Get inspired

Schrijf je in op onze nieuwsbrief