Welriekendedreef – Oudergem

Nooit eerder was het Zoniënwoud zo bijzonder tot bloei gekomen. In de Welriekendedreef in Overijse pronkt sinds kort een uniek bloementapijt. De Italiaanse artiest Tellas en de Puerto Ricaanse 2Bleene brachten hun schilderkunsten met kunstenaarscollectief Treepack samen in een abstracte muurschildering. De grijze tunnel kreeg hierdoor een levendige toevoeging van lokale witte tot rode bosanemonen. Voorbijkomende fietsers en wandelaars zullen met de opening van de tunnel nu dagelijks fleurig overladen worden.

Naar aanleiding van de werkzaamheden om de tunnel aan de Welriekendedreef ook voor fietsers toegankelijk te maken, werd het bestaande tunneldeel extra opgeknapt met prachtige nieuwe street art. Het artistieke werk is uitgevoerd door Leuvens kunstenaarscollectief Treepack die de twee gerenommeerde kunstenaars Tellas en 2Bleene erbij betrok. Dankzij hun inzet is de lokale omgeving op een opvallende manier weergegeven en kan de tunnel eindelijk in al zijn glorie geopend worden.

Denk je aan de Vlaamse rand, dan denk je aan het Zoniënwoud, de groene long van Brussel, De inspiratie voor het werk is daarom hetkarakteristieke plantenrijk van het Zoniënwoud dat grenst aan de tunnel. Het kunstenaarsduo gaf het werk een moderne en persoonlijke visie door middel van expressieve lijnen en een levendig kleurenpalet. Door die balans is er een prachtige compositie ontstaan die de natuurlijke schoonheid van de omgeving weerspiegelt.

“We zijn erg blij om dit prachtige kunstwerk te kunnen presenteren aan de bezoekers van deze regio. Ons doel was om de lokale omgeving te eren en te vieren”, aldus de kunstenaars. Ze hopen dat deze muurschildering mensen zal inspireren om de natuurlijke schoonheid van deze regio verder te ontdekken. Net zoals de bloemen die iedere lente en zomer tot bloei komen, kunnen de mensen dat ook. Ze volgen hun hart, gebruiken talenten en doen betekenisvol werk. Het frisse canvas van bloemen is potentieel zo ook oneindig en laat iedereen voortaan beter in zijn vel zitten.

Interesse?

Til jouw muur of ruimte op naar een hoger niveau en laat je leiden door onze kennis. Met ons bewezen proces wordt elk idee realiteit.
Maak een afspraak met onze Mural Experts:

Jong Koersgeweld – Dijleland Gravelroute

Het werk verwijst naar de vele supporters die tijdens het WK wielrennen in 2021 de renners aanmoedigden in hun…

Jong Koersgeweld – Dwars door het Hageland Gravelroute

Het abstracte werk van een fietser te midden van een stofwolk, doet wegdromen naar de wedstrijd ‘Dwars door het…

Jong Koersgeweld – Sven Nys Gravelroute

Het werk van kunstenaar Sam Billen ademt cyclocross. Enkele renners voorovergebogen over hun stuur, ploegen zich een weg door…

Jong Koersgeweld – R. EV 1703 Cycling Route

Het kunstwerk “Rainbow Remco : Aerobullet” toont een monumentaal portret van toptalent Remco Evenepoel. Het portret straalt kracht uit…

Bring your story to Life

Til jouw muur of ruimte op naar een hoger niveau en laat je leiden door onze kennis. Met ons bewezen proces wordt elk idee realiteit. 

Contacteer ons

Treepack BV
Leuven, Belgium
Telefoon: +32 484 71 95 34
E-mail: hello@treepack.net

Get inspired

Schrijf je in op onze nieuwsbrief