Winter 7 p.m.

Imposante muurschildering brengt haven van Antwerpen dichter bij de stad

Port of Antwerp, Euroports en Treepack slaan de handen in elkaar om op een creatieve manier de haven van Antwerpen en de havenmedewerkers dichter bij de stad te brengen. De gevel van Euroports aan de Vosseschijnstraat kreeg in de loop van de maand maart een kleurrijke muurschildering van maar liefst 680m².

De haven van Antwerpen is als tweede grootste haven van Europa dé motor van de Belgische economie. In samenwerking met Port of Antwerp en Euroports, één van de grootste logistieke bedrijven in de haven, worden de haven en alle mensen die er werken op een inspirerende manier in de kijker gezet door middel van een muurschildering. Euroports deed afgelopen jaar enorme investeringen, ook de terminal aan de Vosseschijnstraat is meegenomen in deze investeringsgolf. De terminaloperator investeert daarom niet alleen in machines en kranen, maar ook in een aangename omgeving voor iedereen.

​De indrukwekkende 200 meter-lange muurschildering fleurt dit deel van de haven op en toont op een mooie manier waar beide bedrijven voor staan: duurzaamheid, diversiteit en verbinding. De mensen die de haven doen draaien staan centraal: van dokwerker tot kapitein en van bootsman tot fietsers en wandelaars. Het werk is getiteld Winter 7 p.m., en refereert naar de verschillende seizoenen die weergegeven zijn in de muurschildering en de variërende weersomstandigheden die de artiesten hebben meegemaakt tijdens de plaatsing.

Overview shot van de volledige muurschildering

 

Selfiespots

Maak een leuke selfie bij één van de volgende fragmenten

Verbinden van stad en haven


De imposante eyecatcher toont op een unieke manier waar beide bedrijven voor staan: duurzaamheid, diversiteit en verbinding. Een bonte strandloper (vogel) staat voor de lokale fauna en flora, terwijl DeWaterbus en een binnenvaartschip de mobiliteit in de haven representeren. De skyline van Antwerpen, het MAS en het Havenhuis worden ook afgebeeld, waardoor de link tussen haven en stad wordt gemaakt. Centraal in het kunstwerk staan de mensen, aangezien zij diegene zijn die de haven doen draaien. Van havenarbeider tot bootman en van kapitein tot recreant, ze vormen allemaal onderdeel van de Antwerpse haven en verdienen een plaats op de gevel.

Havenschepen Annick De Ridder zegt: 
“Dankzij dit creatief project trekken we niet alleen de aandacht van de havenarbeiders, maar het creëert ook meer connectie met de inwoners van de stad. Onze 3 pijlers – duurzaamheid, diversiteit, en verbinding – komen door middel van de verschillende onderdelen ook mooi naar voren en dit laat zien waar wij voor staan als havenbedrijf. Het voegt ongetwijfeld iets toe aan onze haven.”

Street art verbindt mensen en wanneer het juist gebracht wordt, creëert het een sociaal-lokaal draagvlak en geeft het een nieuwe dynamiek aan onze omgeving. Voor dit kunstproject zijn we opzoek gegaan naar artiesten die zich focussen op biodiversiteit, samenleving en duurzaamheid. Dat bracht ons bij de artiesten van Harmonia Gama. Zij combineren abstracte en hedendaagse kunst en visualiseren in de muurschildering de link tussen de haven, de leefomgeving en de mens.

Euroports is één van de grootste havenbedrijven in Europa. Jaarlijks behandelt Euroports meer dan 60 miljoen ton aan breakbulk, dry bulk, containers en liquids. Euroports ontwikkelt, exploiteert en beheert wereldwijde maritieme supply chain-oplossingen voor internationale klanten in verscheidene industriesectoren, zoals forest, staal, project cargo, agrobulk, fertilizers en minerals. Nieuwe flows voor de circulaire industrie en de groene energiesector worden volop ontwikkeld. Het netwerk van Euroports strekt zich wereldwijd uit over strategisch gekozen locaties. Euroports biedt een scala aan diensten aan, zowel op eigen terminals als op terminals van klanten. Daarbovenop biedt Euroports een breed portfolio aan multimodale expeditie diensten en oplossingen. Al de activiteiten van Euroports, op eigen terminals en elders, worden geleid door toegewijde, professionele teams met expertise in de verschillende industriesectoren.

IN THE MEDIA:

TECHNICAL SPECIFICATIONS

  • totaaloppervlakte: 680 m2
  • materiaal: beton
  • liters verf: 150
  • voorbijgangers per dag: 2500-5000

Deze muurschildering is tot stand gekomen door een samenwerking tussen Port of Antwerp (POA), Euroports, Harmonia Gama & Treepack.

Met dank aan: Port of Antwerp (POA), Euroports, Harmonia Gama & Treepack

Interesse?

Til jouw muur of ruimte op naar een hoger niveau en laat je leiden door onze kennis. Met ons bewezen proces wordt elk idee realiteit.
Maak een afspraak met onze Mural Experts:

Jong Koersgeweld – Dijleland Gravelroute

Het werk verwijst naar de vele supporters die tijdens het WK wielrennen in 2021 de renners aanmoedigden in hun…

Jong Koersgeweld – Dwars door het Hageland Gravelroute

Het abstracte werk van een fietser te midden van een stofwolk, doet wegdromen naar de wedstrijd ‘Dwars door het…

Jong Koersgeweld – Sven Nys Gravelroute

Het werk van kunstenaar Sam Billen ademt cyclocross. Enkele renners voorovergebogen over hun stuur, ploegen zich een weg door…

Jong Koersgeweld – R. EV 1703 Cycling Route

Het kunstwerk “Rainbow Remco : Aerobullet” toont een monumentaal portret van toptalent Remco Evenepoel. Het portret straalt kracht uit…

Bring your story to Life

Til jouw muur of ruimte op naar een hoger niveau en laat je leiden door onze kennis. Met ons bewezen proces wordt elk idee realiteit. 

Contacteer ons

Treepack BV
Leuven, Belgium
Telefoon: +32 484 71 95 34
E-mail: hello@treepack.net

Get inspired

Schrijf je in op onze nieuwsbrief