Wisdom Willow – Bibliotheek Scherpenheuvel-Zichem

Op zoek naar een goed boek? De openbare bibliotheek in Scherpenheuvel-Zichem heeft iets speciaals aangeschaft dat het vinden ervan extra leuk maakt. Een interessante muurschildering maakt literatuur op een vernieuwende manier leesbaar. In samenwerking met het Leuvense street art collectief Treepack en kunstenaar Gijs Vanhee word je nu bij binnenkomst mee op reis genomen door een interessant geschilderd verhaal.

Afgelopen jaar heeft de bibliotheek al enkele stappen ondernomen om hun collectie aan kennis en literatuur toegankelijker te maken. Het aanbod aan fictie en non-fictie voor kinderen en volwassenen is aangevuld. Daarbij is ook de bibwebsite in een nieuw jasje gestoken om het juiste boek naar hartenlust te kunnen vinden. Hier bleef het niet bij, een groter idee met een bijzondere muurschildering werd bedacht.

Treepack bundelde voor deze wens hun passie in street art met de Mechelse kunstenaar Gijs Vanhee. Een oude knotwilg ontpopt zijn nieuwe jonge takken die ontspruiten over de muur van de bibliotheek. Het symboliseert de kracht van vernieuwing en de mogelijkheid van groei, transformatie en wedergeboorte. De sterke wilg dient als basis voor het huis van boeken dat daarop gebouwd is. De ladder die naar de ingang leidt, is een uitnodiging om deel te nemen aan de wereld van kennis en wijsheid daarbinnen.

Vanhee’s verhalende tekeningen bevatten vaak mensen met vogelkoppen, die hij zijn ‘freebirds’ noemt. In deze muurschildering is er een te spotten met een boek in zijn hand. “Deze personages vertegenwoordigen het idee dat mensen vrij zijn in hun hoofd door middel van verbeelding. Ze weerspiegelen de zoektocht naar vrijheid en evenwicht tussen natuur en samenleving”, vermeldt Gijs Vanhee.

Treepack en Gijs Vanhee hebben deze prachtige muurschildering mogelijk gemaakt, maar pas door het talent van de toeschouwer kan het een compleet artistiek werk worden. Ook de lezer moet fantasie en aandacht hebben waardoor het kunstwerk zijn waarde krijgt. Met eigen verbeeldingskracht laat het je op meerdere manieren naar de wereld kijken. Een persoonlijke ontdekking van alle verhalen die de bibliotheek te bieden heeft. De muurschildering opent hierbij nieuwe deuren, kom dus gerust eens binnen.

Interesse?

Til jouw muur of ruimte op naar een hoger niveau en laat je leiden door onze kennis. Met ons bewezen proces wordt elk idee realiteit.
Maak een afspraak met onze Mural Experts:

Jong Koersgeweld – Dijleland Gravelroute

Het werk verwijst naar de vele supporters die tijdens het WK wielrennen in 2021 de renners aanmoedigden in hun…

Jong Koersgeweld – Dwars door het Hageland Gravelroute

Het abstracte werk van een fietser te midden van een stofwolk, doet wegdromen naar de wedstrijd ‘Dwars door het…

Jong Koersgeweld – Sven Nys Gravelroute

Het werk van kunstenaar Sam Billen ademt cyclocross. Enkele renners voorovergebogen over hun stuur, ploegen zich een weg door…

Jong Koersgeweld – R. EV 1703 Cycling Route

Het kunstwerk “Rainbow Remco : Aerobullet” toont een monumentaal portret van toptalent Remco Evenepoel. Het portret straalt kracht uit…

Bring your story to Life

Til jouw muur of ruimte op naar een hoger niveau en laat je leiden door onze kennis. Met ons bewezen proces wordt elk idee realiteit. 

Contacteer ons

Treepack BV
Leuven, Belgium
Telefoon: +32 484 71 95 34
E-mail: hello@treepack.net

Get inspired

Schrijf je in op onze nieuwsbrief