Tour Elentrik Vlaanderen

Nutsvoorzieningskasten zijn vaak een doorn in het oog. Lelijk, vuil, of gevandalizeerd door taggers, je hebt ze vast wel gezien. Samen met lokale en professionele artiesten gaan we samen aan de slag om deze monotone en grijze elektriciteitskasten te voorzien van een knappe kunstlaag! 
Treepack staat hier in voor de coördinatie en zorgt voor de ondersteuning en een leerrijk traject voor de deelnemers in jouw gemeente of stad. Iedereen met aanleg voor creativiteit is hier welkom! Leeftijd speelt geen rol. Zo werkten we al samen met leerlingen van de lagere school tot de universiteitstudenten, lokale amateurkunstenaars, professionele kunstenaars, en nog vele anderen!  

Het resultaat: meer kleur in jouw straat, minder vandalisme en razend enthousiaste deelnemers én bewoners!

HARELBEKE

De stad zet zich in op duurzaamheidhernieuwbare energie en een groene toekomst. Daarom was het thema van deze Tour Elentrik ‘Sustainable Development Goals (SDG’s)’. Samen gaan we voor een betere en mooiere wereld!


WILRIJK

21 nutskasten in de Wilrijkse wijken Oostverveld en Elsdonk kregen door verschillende street artists een kleurrijke make-over. Ook de legendarische folkzanger Ferre Grignard kreeg er een eerbetoon. Next one, please!


ZELE

In Zele zijn tien saaie, grijze elektriciteitskastjes omgetoverd tot kleurrijke pareltjes. De kastjes vertellen elk een uniek verhaal rond het thema ‘zuurstof’. Een heel breed thema waarin de lokale artiesten volledig hun eigen fantasie konden gebruiken.


BERINGEN

De elektriciteitskastjes in Beringen en zijn deelgemeenten kregen een makeover in het thema straatnamen. ​Op deze manier maakten ze de link met de lokale geschiedenis en versterkten ze het gemeenschapsgevoel in de buurt!


ASSE

Voor het huis van Merel stond een saai, grijs kastje. Ze maakte een tekening met de vraag of we deze lelijke objecten wouden opwaarderen met kunst. Zelf hielp ze mee aan het ontwerp en de uitvoering. De artiesten werkten dit keer in het thema dieren en gaven hier keer op keer een leuke persoonlijke insteek aan. 


LUCHTBAL – ANTWERPEN

In het thema Diversiteit trokken we 10 artiesten naar Luchtbal in Antwerpen op de elektriciteitskastjes op te fleuren. Meer kleur op straat, meer gelukkige mensen. Op naar de volgende!


HALLE

Voor het project ‘Zuurstof voor de Zenne’, een gigantisch herstructureringsproject van de Zennevallei in Halle, Lembeek, Buizingen en daarbuiten, gingen we alvast aperitieven met Tuzq. Hij maakte in het kader van de lokale flora en fauna in Halle twee kunstwerken op een gas- en elektriciteitscabine. Bij Zuurstof voor de Zenne komt niet alleen street art aan bod, maar ook veel architecturale vernieuwingen en land art. Veel oude en bekende natuurrijke omgevingen worden opnieuw ‘opgegraven’, hersteld en aangepast aan aan het nieuwe masterplan. Weliswaar met een likje verf ;-).


HAACHT

Saai, grijs, een doorn in het oog… De elektriciteitskastjes in ons straatbeeld spreken niet echt tot de verbeelding. Dat dacht jij! 
In Haacht toverden we in het thema Dier in samenwerking met lokale artiesten een tiental van die kastjes om tot een creatief, kleurrijk spektakel!


TERBANK – LEUVEN

Voortaan kunnen nieuwsgierigen en bewonderaars via de Tour Elentrik een wandeling maken langs al deze kunstobjecten in Terbank Heverlee!
In het thema Dieren konden de bewoners van Alvinnenberg vzw, de buurtbewoners van Terbank en onze professionele artiesten samen de 20 nutskastjes beschilderen.


LOKEREN

​In het thema FEL NATUREL trokken we naar Lokeren om deze elektriciteitskastjes mooier te maken. Thank you, next!


MAASMECHELEN (2020)

In het thema Straatnamen gaven we de elektriciteitskastjes in Maasmechelen een geweldige makeover.
Met Spongebob op straat, is het toch altijd feest? 😉


MIDDELKERKE

ADEM ZEE. Onder dit motto trokken we naar Middelkerke om de elektriciteitskastjes om te toveren tot kleurrijke pareltjes voor de inwoners én bezoekers.


NIEUWPOORT

Wanneer je Nieuwpoort hoort, hoor je visserij. Met dat thema hebben we met 7 Treepack artiesten de grijze kastjes gepimpt. Op naar de volgende!


BREDENE

Kust-kunst! Tour Elentrik Bredene bevatte maar liefst 3 grote cabines. Deze zijn onder handen genomen door Linez (Simon Quintens), Tuch en Kitsune. ’t is nu wat mooier aan’t strand!


DIEST (2019)

Tijdens deze Tour Elentrik in Diest brachten de bewoners alle input. Van ontwerpen tot de volledige uitwerking. Prachtig toch?


LEUVEN – 4 SEIZOENEN

Het Herbert Hoover-plein in Leuven kreeg door Treepack extra kleur! Met het thema 4 SEIZOENEN maakten onze artiesten deze prachtige ontwerpen. On to the next one!


MAASMECHELEN (2019)

Diversiteit & erfgoed, twee belangrijke thema’s in Maasmechelen. Daarom gaven we hier rond de nutskastjes kleur. Peace!


LEUVEN – PIETER NOLLEKENSSTRAAT

Dit prachtige werk kan je terugvinden in de Pieter Nollekensstraat in Leuven. Wij zijn grote fan!


LEUVEN – PIETER NOLLEKENSSTRAAT

​In het thema natuur en rozen (eigen aan de streek) trokken we er met Tuzq op uit in Sint-Pieters-Leeuw om deze cabine mooier te maken. Missie geslaagd, volgende graag!


LEUVEN – ZUURSTOF!

ZUURSTOF! is een participatief project waarin Treepack samen met het Huis van de Tolerantie en Mijn Leuven de omgeving van de Brusselsestraat zal opwaarderen. Met street art-projecten en muurschilderingen zullen lelijke muren, elektriciteitscabines en een tunnel opgefrist worden met kunstwerken in een fauna en flora-thema.


BRASCHAAT

Verschillende lokale kunstenaars en professionele kunstenaars uit de Treepack-familie namen een van de drukke straten over en betoverde op magische wijze van een handvol elektriciteitskasten in Natuur-thema om!


DIEST (2018)

De deelnemers van de Tour Elentrik in Diest  waren zeer divers en varieerden tussen 10-70 jaar oud: leerlingen en studenten van basisscholen en middelbare scholen, hogeschoolstudenten, lokale kunstenaars en professionals, en mensen met een verstandelijke beperking. Het resultaat: meer kleur in de straten, minder vandalisme en dolgelukkige deelnemers!


​THE FIRST ONE – LEUVEN

Tour Elentrik is geboren! Dit elektriciteitskastje in Leuven kreeg als eerste een makeover door onze Treepack artiest. Op naar nog vele!

 

 

Interesse?

Je hoeft niet in een vliegtuig te stappen om op avontuur te gaan. Onze muurschilderingen laten u de meest kleurrijke en dynamische aspecten ontdekken.

Er is niets dat we niet kunnen opfleuren. Een paar kleurrijke accenten kunnen een wereld van verschil maken. De wereld is ons canvas, alles wat we nu nodig hebben ben jij. Help ons wat kleur in de wereld te brengen door vandaag nog contact met ons op te nemen.
Maak een afspraak met onze Tour Elentrik Coördinator:

Andere TOUR ELENTRIK locaties

Tour Elentrik Kalmhout

Meer kleur in het straatbeeld van Kalmthout.  Dankzij het project ‘Tour Elentrik’ krijgen lokale artiesten de kans om hun…

Tour Elentrik Wilrijk

Neem een kijkje in de vierde editie van Tour Elentrik Wilrijk … In het najaar van 2023 gingen 16…

Tour Elentrik Diest

Tour Elentrik keert terug naar Diest. Op 9 locaties in de verschillende deelgemeenten van Diest krijgen een 15- tal…

Bring your story to Life

Til jouw muur of ruimte op naar een hoger niveau en laat je leiden door onze kennis. Met ons bewezen proces wordt elk idee realiteit. 

Contacteer ons

Treepack BV
Leuven, Belgium
Telefoon: +32 484 71 95 34
E-mail: hello@treepack.net

Get inspired

Schrijf je in op onze nieuwsbrief