Eljan Tanini

Biografie

Tanini is een Albanese kunstenaar, dichter, groene activist, journalist en essayist. Hij studeerde schilderkunst aan het Lyceum “Jordan Misja”, en studeerde af in Filosofie en Sociologie aan de Universiteit van Tirana.
Hij is een man die houdt van de natuur, bomen en de kleur geel. Om deze reden houdt hij ook van fietsen. Zoals de kunstenaar beschrijft: “ik ben van overal afkomstig en ik ben geboren in een jaar met getallen”. Zo nu en dan doneert hij bloed, als teken van het leveren van levensdeeltjes aan mensen in nood.

Na een periode als journalist bij verschillende radio- en televisiezenders, beweegt hij zich nu als freelancer en schrijft hij voor een handvol kranten en tijdschriften. Hij is ook actief op sociale media en runt zijn eigen blog “Letra nga Republika e Shkarravinave” (Brieven uit de Republiek van Krabbels). Daarnaast zet hij zich in voor het behoud van de natuur en heeft hij samen met zijn vrienden het initiatief “Plant je eigen boom” opgezet. In minder dan twee jaar tijd zijn er in heel Albanië meer dan 11.000 bomen geplant!

Het lijkt er bijna op dat kunst maken een hobby is voor deze kunstenaar, maar niets is minder waar. Het grootste deel van zijn dagen is hij bezig met onderhandelingen met lokale overheden om meer kleur in het straatbeeld te brengen. Van het schilderen van kleine interventies met lokale kunstenaars tot het inpakken van gigantische gebouwen en structuren in een laag verf, hij is constant aan het ‘creëren’ en werken aan de evolutie van zijn persoonlijke stijl.

Portfolio

Albania

Geïnteresseerd in een muurschildering door Eljan Tanini?

Hebben deze krachtige muurschilderingen je in hun ban? Deze kunstenaar zal alles opfleuren wat je naar hem gooit. Ben je klaar om een kleurrijke toekomst te creëren? Die ligt nu in jouw handen. De wereld is ons canvas, dus laten we samen een betoverende muurschildering maken. Het enige wat je hoeft te doen is contact met ons opnemen.

Bring your story to Life

Til jouw muur of ruimte op naar een hoger niveau en laat je leiden door onze kennis. Met ons bewezen proces wordt elk idee realiteit. 

Contacteer ons

Treepack BV
Leuven, Belgium
Telefoon: +32 484 71 95 34
E-mail: hello@treepack.net

Get inspired

Schrijf je in op onze nieuwsbrief