Hoe onze muurschilderingen tot stand komen in 5 stappen

Bij Treepack geloven we dat elk kunstwerk een uniek verhaal vertelt. Deze verhalen brengen we tot leven door een combinatie van creativiteit, vakmanschap en aandacht voor detail. In deze blog willen we je meenemen achter de schermen en laten zien hoe onze prachtige muurschilderingen tot leven komen.

Stap 1: Ontdekkingsfase

Voordat we ook maar een penseel opnemen, willen we eerst het verhaal kennen dat je wilt vertellen. We luisteren naar je ideeën, we begrijpen je doelen en we leren over de ruimte waar de muurschildering zal komen. Deze ontdekkingsfase is cruciaal om ervoor te zorgen dat onze muurschildering niet alleen visueel indrukwekkend is, maar ook zinvol en relevant voor de locatie en de gemeenschap.

Hoe onze muurschilderingen tot stand komen in 5 stappen - Ontdekkingsfase

Stap 2: Conceptfase 

Zodra we een duidelijk beeld hebben van de visie, gaan we over tot het creëren van het concept van de mural. Onze getalenteerde ontwerpers maken schetsen, digitale mock-ups en gedetailleerde plannen om een voorbeeld te geven van hoe het eindproduct eruit zal zien. We werken samen en blijven het concept verfijnen totdat we een ontwerp hebben dat perfect jouw verhaal en doelen weerspiegelt.

Hoe onze muurschilderingen tot stand komen in 5 stappen - Conceptfase

Stap 3: Creatieve fase

Dit is de stap waarin ons getalenteerde creatieve team zijn magie begint te vertonen. Alles begint met een voorlopige schets die de basis zal vormen van wat uiteindelijk een indrukwekkend en gedetailleerd ontwerp zal worden. Onze kunstenaars besteden veel aandacht aan het verfijnen van deze initiële schets, totdat ze een verbluffend ontwerp hebben gecreëerd dat klaar is om je van je sokken te blazen. 

Daarbij is er ruimte voor avontuur. Je kunt ervoor kiezen om onze kunstenaars carte blanche te geven. In dit geval zullen ze hun creatieve vrijheid gebruiken om iets unieks en verrassend te creëren, dat nog steeds volledig in lijn ligt met jouw visie en doelstellingen. 

Hoe onze muurschilderingen tot stand komen in 5 stappen - Creatieve fase

Stap 4: Uitvoering

Als het definitieve ontwerp voltooid en bevestigd is, treedt de fase van de uitvoering in werking. Dit is het moment waarop we zorgvuldig gaan plannen wanneer jouw muurschildering tot leven komt op de door jouw gekozen muur. 

Bij Treepack zijn we van mening dat de duurzaamheid van het kunstwerk van het grootste belang is. Daarom voeren onze specialisten een technische analyse van de ondergrond uit. Dit stelt ons in staat om de meest geschikte materialen te selecteren die niet alleen de levensduur van het kunstwerk verlengen, maar ook de levendigheid en impact ervan versterken.

Tijdens de uitvoeringsfase ligt onze focus op veiligheid en netheid. We zorgen ervoor dat alle werkzaamheden veilig worden uitgevoerd, en we streven ernaar om de ruimte schoon en geordend te houden, zodat je een aangename ervaring hebt van begin tot eind.

Nu komt het meest opwindende deel: het schilderen van de mural. Onze kunstenaars brengen het ontwerp tot leven met vakkundige technieken, hoogwaardige materialen en een scherp oog voor detail. Ze werken vaak ook op grote hoogte en gebruiken speciale apparatuur om veilig en efficiënt te kunnen werken. 

Hoe onze muurschilderingen tot stand komen in 5 stappen - Uitvoering

Stap 5: de onthulling

Als het eindresultaat net zo verbluffend is als verwacht (en dat is het altijd), wil je het ongetwijfeld delen met de wereld. Hier komen wij opnieuw in beeld. Straatkunst, en muurschilderingen in het bijzonder, zijn enorm populair en kunnen een indrukwekkende hoeveelheid online en offline exposure genereren.

Bij Treepack hebben we een team van marketing specialisten die je ondersteunen bij het promoten van het project. Ze maken boeiende en inspirerende foto’s en video’s van het voltooide kunstwerk, die de schoonheid en de impact ervan volledig vastleggen. Op deze manier wordt jouw mural het gesprek van de dag en een bron van trots en bewondering voor iedereen die het ziet.

Hoe onze muurschilderingen tot stand komen in 5 stappen - De onthulling

Meer lezen over dit imposante project in Antwerpen? Klik hier!

Bij Treepack geloven we dat muurschilderingen veel meer zijn dan alleen decoratie. Ze zijn krachtige tools voor expressie en verbinding. We hopen dat deze blik achter de schermen je een beter inzicht heeft gegeven in hoe onze murals tot leven komen.

Wil je de transformatiekracht van een Treepack muurschildering ervaren? Neem contact met ons op en laat ons je helpen om je visie tot leven te brengen.

Bekijk de verwezenlijking hier: 

Interesse?

Til jouw muur of ruimte op naar een hoger niveau en laat je leiden door onze kennis. Met ons bewezen proces wordt elk idee realiteit.
Maak een afspraak met onze Mural Experts:

Nieuwste blogs

Bring your story to Life

Til jouw muur of ruimte op naar een hoger niveau en laat je leiden door onze kennis. Met ons bewezen proces wordt elk idee realiteit. 

Contacteer ons

Treepack BV
Leuven, Belgium
Telefoon: +32 484 71 95 34
E-mail: hello@treepack.net

Get inspired

Schrijf je in op onze nieuwsbrief